Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jarolle loistava voitto Kuopiosta

Erinomaisen paluun kentille tehnyt Denis johdatti osaltaan Jaron tärkeään vierasvoittoon Kuopiossa. Taktisesti kypsästi esiintynyt Jaro toi pisteet mukanaan lukemin 1-3 (0-1). Sergei Eremenko niittasi loppulukemat uransa ensimmäisellä liigamaalillaan.

Jaro sai kaivattua apua hyökkäyskalustoon, kun brasilialaissentteri Denis palasi kentille usean ottelun tauon jälkeen.

Denis olikin järjestämässä ottelun ensimmäistä huippupaikkaa jo kahden minuutin pelin jälkeen. Walter Mooren keskitys tuli taka-alueelle Denisille, joka jatkoi päällään pilkun tuntumaan Ilya Vagnoville, joka oli täysin vapaana, mutta laukaus pompusta meni selvästi yli.

KuPSilla oli alkuhetkillä yksi vaarallinen kulmapotku, johon Irakli Sirbiladze sai päänsä väliin maalin edessä, mutta pallo kimposi Jesse Östin käsistä maalin yli.

Jaro oli saada uuden paikan 24. minuutilla, kun keskialueella aukesi tilaa ja Joona Veteli vapautti Seth Paintsilin puolittaiseen läpiajoon, mutta Dani Hatakan erinomainen liukutaklaus peitti laukauksen.

KuPS puolusti avauspuoliajan omalla alueella ja se antoi Jarolle pallonhallinnan. Jaro pystyi rakentelemaan muutaman puolivaarallisen hyökkäyksen, kunnes hallinta tuotti tulosta 38. minuutilla. Hyviä juoksuja tehnyt Denis hassutti Toni Markicin rangaistusalueella. Ensimmäinen syöttö epäonnistui, mutta toinen tuli vitosen viivalle Jamar Dixonille, joka jatkoi kantapäällään pallon maaliin. Jaron pitkä maaliton putki oli katkaistu ja Jaro johti 0-1.

Avauspuoliaika oli Jaron kontrollissa ja vieraat lähtivät tauolle ansaitussa johdossa. Etenkin Denis piti kotijoukkueen puolustuksen todella kiireisenä koko avausjakson.

Marko Rajamäki teki tauolla kaksi vaihtoa. Saku Savolainen ja Patrik Poutiainen saivat tehdä tilaa Miikka Ilolle sekä Francis Chibuikelle.

Jaro joutui myös tekemään vaihdon toisen puoliajan alussa. Johan Brunell sai jo avauspuoliajalla Sirbiladzen kyynärpään päähänsä ja toppari joutui jättämään pelin kesken vähän tauon jälkeen. Brunellin tilalle tuli eilen JBK:n paidassa kaksi maalia tehnyt Serge Atakayi.

KuPS pelasi kahdella hyökkääjällä toisella puoliajalla ja se pyrki saamaan suoraviivaisella pelillä painetta Jaron päätyyn. Samalla Jarolle avautui tilaa vastahyökkäyksille.

Jaro tuhri muutaman hyvän hyökkäyksen rakentelun hätäilyyn, mutta reilun tunnin kohdalla nähtiin upea vastahyökkäys. Mooren syöttö löysi keskialueella Denisin, jonka upea syöttö puolestaan vapautti Paintsilin juoksuun vasemmalta. Paintsil ja Rivera pääsivät kahdestaan hyökkäämään yhtä puolustajaa vastaan. Paintsil jatkoi nopeasti rangaistusalueelle Riveralle, jonka ensimmäisen laukauksen Maanoja torjui loistavasti. Rivera ei hätääntynyt, vaan malttoi irtopallon saatuaan rauhassa katsoa ja nosti tarkasti vasurillaan pallon puolustajien yli maaliin tilanteeksi 0-2.

Jaro oli siirtyä viisi minuuttia myöhemmin jo kolmen maalin johtoon. Paitsiossa ollut Atakayi antoi Riveran syötön mennä Denisille rangaistusalueelle. Denisin nosto ohitti Maanojan, mutta Markic siivosi pallon maalin edestä väljemmille vesille.

Peli näytti olevan täysin Jaron kontrollissa, kunnes Miikka Ilo toi kotijoukkueen maalin päähän vartti ennen loppua. Ilo otti Ilmari Niskasen keskityksen haltuunsa ja latasi vasurillaan pallon voimalla verkon perukoille.

Pirteästi vasemmalla laidalla pelannut Niskanen sai paikan tasoitukseen, kun pelattiin 90. minuuttia. Pallo tippui Niskaselle rangaistusalueella, mutta nuorukaisen laukaus meni Jaron onneksi yli.

Ottelun viimeisen maalin teki Jaro. KuPS sai lisäajalla kulmapotkun, johon myös Maanoja nousi mukaan. Jaro purki tilanteen ja jatkotilanteessa KuPS lahjoitti pelivälineen Jarolle. Vieraat pääsivät keskialueella ylivoimahyökkäykseen, jonka vaihtomies Sergei Eremenko käynnisti pelaamalla pallon Atakayille. Atakayi kuljetti rangaistusalueelle ja käänsi takaviistoon Eremenkolle, joka laukoi maata pitkin uransa ensimmäisen liigamaalin 16-vuotiaana.

Ottelu päättyi lukemiin 1-3 ja Jaro otti erittäin arvokkaat pisteet mukaansa. Usea Jaro-pelaaja sai kolhuja ottelun aikana ja Brunellin lisäksi myös Veteli ja aivan loppuhetkillä loukkaantunut Vaganov joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisten vuoksi. Vammojen vakavuus selviää myöhemmin.

Seuraavaksi Jaro kohtaa Pohjanmaan derbyssä VPS:n sunnuntaina 12.7. Pietarsaaren Keskuskentällä.