Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jarolle kauden ensimmäinen tappio Turussa

Jaron esitys TPS:n vieraana jätti paljon toivomisen varaa. Pisteet jäivät Turkuun Jani Virtasen hienolla osumalla suoraan vapaapotkusta toisella puoliajalla.

Kristian Heames oli tehnyt pari muutosta FC Honka -pelin jälkeen avauskokoonpanoon. Kovasti torstaina uurastanut Seth Paintsil teki tilaa Kevin Pethille, joka otti vasemman puolustajan paikan Walter Mooren aloittaessa laitahyökkääjänä. Emil Öhbergin loukkaantuminen pakotti Heamesin tekemään muutoksen maalin suulle, ja Johannes Ström pääsi pelaamaan ensimmäisen virallisen ottelunsa Jaro-paidassa.

TPS oli todella lähteä siirtyä johtoon 11. minuutilla, kun Mikko Hyyrysen erinomainen keskitys tuli etutolpalle Ilari Mettälän päähän, ja Ström torjui puolittain vahingossakin pallon maalin yli.

TPS oli ottelun alussa selvästi vaarallisempi. Sami Rähmönen pääsi kahteen kertaan yrittämään huippupaikasta. Ensin hän ei saanut kulmapotkua ohjattua sisään lähietäisyydeltä. Heti perään Rähmönen pääsi puskemaan avopaikasta Jani Virtasen keskityksestä, mutta osuma oli heikko ja Jaro selvisi.

TPS oli täysin suvereeni ottelun alussa ja kotijoukkue loi tilanteita toisensa perään. Etenkin Virtasen kulmapotkut olivat erittäin vaarallisia ja vajaan 20 minuutin kohdalla pallo oli jo Jaro-maalin ylärimassa Rasmus Holman puskusta.

Jaro selvisi pienellä tuurillakin TPS:n hurjasta painostuksesta ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana ja sen jälkeen ottelu tasoittui selvästi.

Viimeinen kymmenminuuttinen ennen taukoa Jaro pystyi painamaan pelin kotijoukkueen maalille, Georgios Katidis oli todella lähellä viedä vieraat johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa. Kreikkalainen laukoi hyvin rangaistusalueen sisältä kulmapotkun jäädessä pomppimaan rangaistusalueelle, mutta Miro Tenho venytti hienosti jalkansa väliin maaliviivan tuntumasta.

Vielä ennen taukoa Jaro pääsi hyvään vastahyökkäykseen ja Markus Kronholm kuljetti läpi keskialueen ja laukoi kohti alakulmaa, mutta Viscosi torjui pallon kulmaksi.

Tauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

TPS-valmentaja Mika Laurikainen teki tauolla ensimmäisen vaihdon, kun ensimmäisellä puoliajalla iskun selkäänsä saanut Ilari Mettälä teki tilaa Mika Ääritalolle.

Ottelun ainoa maali nähtiin 53. minuutilla. Kotijoukkue sai pelattua pallon turhan helposti Jaron muodon sisään ja Kronholm joutui rikkomaan noin 20 metrissä. Jani Virtanen laukoi pallon kauniisti muurin yli tolpan viereen tilanteeksi 1-0.

Tunnin kohdalla Heames haki lisää hyökkäysvoimaa kentälle, kun Seth Paintsil korvasi Walter Mooren. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Jaro siirtyi kahteen kärkipelaajaan, kun Joakim Häggblom tuli Kronholmin tilalle.

Jaron toinen puoliaika oli hyökkäyssuuntaan vaisu, eikä vierasjoukkue saanut luotua juurikaan tilanteita kotijoukkueen maalille. Jaron ainoa todellinen paikka nähtiin, kun pelattiin varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia. Seth Paintsi pääsi haastamaan Miro Tenhoa rangaistusalueen sisällä ja sai jalkansa vapaaksi. Laukaus oli hyvä, mutta Viscosi venyi loistavaan torjuntaan.

Se oli ottelun viimeinen tilanne ja näin TPS aiheutti Jarolle kauden ensimmäisen tappion.