Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jarolle katkera tappio Vaasassa

VPS iski maalin ottelun alussa ja lopussa ja piti tärkeät pisteet Vaasassa. Jaro on nyt tällä hetkellä karsijan paikalla.

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. Reilun minuutin pelin jälkeen laiturina pelannut Denis voitti puolittain pääpallon ja Reginaldo Junior pääsi laukomaan rangaistusalueen kulmasta. Matala laukaus meni Henri Sillanpään sormien kautta kulmaksi.

Neljännellä minuutilla nähtiin ottelun avausmaali, mutta Jaron kannalta väärässä päässä. Topparina pelaannut Didier Boris Kadio hävisi kaksinkamppailun Clennonille, eikä Mathias Kullströmkään ehtinyt peittämään jamaikalaisen tulista vetoa, joka painui riman alle ja VPS johti 1-0.

Heti seuraavassa tilanteessa Denis pääsi irtopalloon rangaistusalueella, mutta brassin laukaus avopaikasta kilpistyi puolustajan jalkaan.

Jarolla oli tuttuun tapaan pallollinen hallinta ottelussa ja Alexei Eremenko junior jakeli keskialueelta maukkaita syöttöjä, joilla Jaro sai useita keskityspalloja. Keskitysten laatu jätti kuitenkin paljon toivomisen varaa, eikä avauspuoliajan loppupuolella aivan huippupaikoilla herkuteltu.

Tauolle mentin VPS:n johtaessa 1-0.

Toisen puoliaja alussa VPS sai pari puolittaista paikkaa, mutta viimeistely-yrityksen jäivät ponnettomiksi.

Reilun tunnin kohdalla vieraat olivat enemmän kuin lähellä tulla tasoihin. Sillanpää nyrkkeili Eremenko juniorin vapaapotkun rangaistusalueen ulkopuolelle, josta Kadio laukoi pomppivan pallon kohti tyhjää maalia. Myös Denis juoksi laukauksen perään, mutta VPS-puolustajan liuku esti varmalta näyttäneen maalin syntymisen.

Jaro tuli kuin tulikin tasoihin, kun pelattiin 70. minuuttia. Denis lähetti keskityksen pelaajien taakse, jossa Kadio lähetti kovan, matalan keskityksen maalin eteen, jossa vaihtomies Sergei Eremenko puski heittäytymällä tilanteeksi 1-1.

Viimeistä maalia ei oltu kuitenkaan vielä nähty. Kymmenen minuuttia ennen loppua Walter Moore pelasi turhankin suurella itseluottamuksella kulmalipulla eikä siivonnut palloa keskialueelle. Tuloksena oli VPS:n kulmapotku. Juho Lähde antoi kulman rangaistusalueelle, jossa Clennon nousi korkeimmalle ja puski pallon takaisin maalin eteen, jossa Jaro-pelaajien katsellessa Timi Lahti tuli voimalla tilanteeseen ja puski VPS:n arvokkaaseen voittoon lukemin 2-1.

Jaro loi vielä ottelun lopussa painetta VPS-päätyyn, mutta valmista ei tullut. VPS vei äärettömän tärkeät pisteet ja jätti Jaron tällä hetkellä karsijan paikalle.

Ottelun jälkeen Alexei Eremenko senior ei omiaan silitellyt ottelun jälkeen.
– VPS:n toinen maali syntyi turhalla tavalla. Moore antoi siinä ihan turhan kuapotkun. Kulmassa Clennon puski pallon takaisin maalin eteen ja pallo oli varmasti kolme sekuntia ilmassa. Meidän pelaajat vain katselivat, kun Lahti oli aggressiivinen ja halusi tehdä maalin. Meillä oli avauspuoliajalla samanlainen paikka, kun Silva keskitti takatolpalle. Sillanpää oli siinä pelattu jo täysin pois, mutta Denis jäi vain katselemaan, mitä tapahtuu. Meiltä puuttuu tarvittava aggressiivisuus hyökkäyksessä, Eremenko kertoi.

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kiitteli pelaajiaan.
– Jaro pelaa hyvää futista ja tiesimme sen. Saatiin onnekkaasti avausmaali ja se auttoi meitä. Teimme jo avauspuoliajalla sellaisen muutoksen, että pelasimme viidellä puolustajalla. Kiitos siitä pelaajille, sillä emme olleet edes harjoitelleet sitä. Halusimme, ettei Jaro pääse niin helpolla laidoille ja samalla saimme keskelle isot jätkät voittamaan palloja. Meillä tahtotila on kova, ja tiedän, että se tulee jatkumaan loppuun asti, Vuorinen kommentoi.