Jarolle katkera tappio KPV:a vastaan

Play

Jaro joutui taipumaan tasaisessa derbyssä KPV:a vastaan, kun Aleksi Pahkasalo laukoi ottelun ainoan osuman vajaa vartti ennen loppua.

Muutama Jaron pelaaja kärsii pienistä loukkaantumisista ja pelin joutuivat aloittamaan vaihtopenkin puolelta Toró, Guillermo Sotelo sekä Toni Takamäki. Heidän tilallaan kentällä olivat Jim Myrevik, Jusa Ihalainen ja Oskar Sandström.

Ottelu alkoi melko hermostuneissa merkeissä ja aivan ottelun alkuminuuteilla KPV oli hallitsevampi osapuoli.

Ensimmäinen todellinen paikka nähtiin kuitenkin Jaron toimesta, kun Joni Remesaho vapautti Anthony Olusanyan läpiajoon. Ulrich Meleke häiritsi selkäpuolelta voimakkaasti Olusanyan viimeistely-yritystä ja Miika Töyräs pääsi torjumaan. Olusanya vaati tilanteesta rangaistuspotkua, mutta erotuomari Toni Pohjoismäki ei tilanteessa rikettä nähnyt.

Ottelun avauspuolikkaalla ei juuri vaarallisia tilanteita nähty, mutta kovaa taistelua senkin edestä. Keskikentällä annettiin muutama kova taklaus ja Toni Pohjoismäki joutui rauhoittelemaan niin Melekeä kuin Olusanyaa. Lopulta Myrevik oli ainoa varoituksen saanut pelaaja ensimmäisen puoliajan aikana.

38. minuutilla Jaro rakensi hyvän hyökkäyksen oikealta ja Remesahon matala keskitys löysi Olusanyan, joka oli päässyt toppareiden eteen, mutta Jaron harmiksi Olusanyan laukaus painui puolisen metriä maalin yli.

Heti perään nähtiin KPV:n ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne. Doumbialle avautui paljon tilaa vasemmalta ja hänen keskityksensä tuli toppareiden taakse, jossa Santeri Mäkinen oli pallossa ennen Ihalaista, mutta Mäkisen laukaus viidestä metristä meni selvästi yli.

Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä, mutta puoliajan edetessä KPV pystyi luomaan Jaroa enemmän vaarallisia hyökkäyksiä.

Reilun tunnin pelin jälkeen Santeri Mäkinen sai hyvän syötön rangaistusalueelle ja hän pystyi ohittamaan Öhbergin. Pallo ajautui päätyviivan tuntumaan, josta Mäkinen laittoi pallon maalin edustalle, mutta Jaron onneksi Sandstöm oli ensimmäisenä paikalla ja siivosi pallon rajoista yli.

Jaro teki ensimmäiset vaihtonsa 65. minuutilla, kun Joni Remesaho ja Topi Järvinen tekivät tilaa Will Inalienille ja Axel Vidjeskogille. Axel Vidjeskog olikin järjestelemässä Jaron toisen puoliajan ensimmäistä tilannetta, kun hän pelasi nopealla syötöllä Severi Kähkösen vetopaikkaan, mutta Kähkösen veto rangaistusalueen rajalta painui aavistuksen yli maalin.

KPV vaihtoi Aleksi Pahkasalon ja Simo Roihan kentälle 75. minuutilla ja vaihto osoittautui erittäin onnistuneeksi kokkolalaisittain. Heti seuraavassa tilanteessa Pahkasalo sai pallon rangaistusalueen rajalle, mutta liukastui. Mabinda pääsi palloon, mutta ei nopeassa tilanteessa saanut purettua palloa, vaan se kimposi Meleken kautta takaisin Pahkasalolle, joka laukoi pallon tarkasti ulkosyrjällä takakulmaan ja KPV siirtyi 0-1 johtoon.

Jaro pyrki luomaan lopussa painetta KPV:n päätyyn ja pari puolittaista paikkaa kotijoukkue pystyi luomaan, mutta kokonaisuutena Jaro ei tänään parhaimpaansa pystynyt hyökkäyssuuntaan. Paras paikka tasoitukseen tuli viisi minuuttia ennen loppua Kähköselle, joka pääsi laukomaan kymmenestä metristä keskityksen jäätyä pyörimään KPV:n rangaistusalueelle, mutta vasemmalla jalalla lähtenyt laukaus meni sekin yli ja 1456-päinen kotiyleisö huokaisi pettymyksestä.

KPV puolusti loppuun asti tarkasti ja vei kolme pistettä mukanaan. Ykkösen nousutaistelu tiivistyi entisestään, kun AC Oulu voitti vierasottelussa KTP:n ja siirtyi sarjakärkeen pisteen erolla Jaroon ja KTP:hin.

Jaro kohtaa seuraavan viikon lauantaina SJK Akatemian Seinäjoella.