Jarolle katkera tappio KPV:a vastaan

Jaro joutui taipumaan tasaisessa derbyssä KPV:a vastaan, kun Aleksi Pahkasalo laukoi ottelun ainoan osuman vajaa vartti ennen loppua.

Muutama Jaron pelaaja kärsii pienistä loukkaantumisista ja pelin joutuivat aloittamaan vaihtopenkin puolelta Toró, Guillermo Sotelo sekä Toni Takamäki. Heidän tilallaan kentällä olivat Jim Myrevik, Jusa Ihalainen ja Oskar Sandström.

Ottelu alkoi melko hermostuneissa merkeissä ja aivan ottelun alkuminuuteilla KPV oli hallitsevampi osapuoli.

Ensimmäinen todellinen paikka nähtiin kuitenkin Jaron toimesta, kun Joni Remesaho vapautti Anthony Olusanyan läpiajoon. Ulrich Meleke häiritsi selkäpuolelta voimakkaasti Olusanyan viimeistely-yritystä ja Miika Töyräs pääsi torjumaan. Olusanya vaati tilanteesta rangaistuspotkua, mutta erotuomari Toni Pohjoismäki ei tilanteessa rikettä nähnyt.

Ottelun avauspuolikkaalla ei juuri vaarallisia tilanteita nähty, mutta kovaa taistelua senkin edestä. Keskikentällä annettiin muutama kova taklaus ja Toni Pohjoismäki joutui rauhoittelemaan niin Melekeä kuin Olusanyaa. Lopulta Myrevik oli ainoa varoituksen saanut pelaaja ensimmäisen puoliajan aikana.

38. minuutilla Jaro rakensi hyvän hyökkäyksen oikealta ja Remesahon matala keskitys löysi Olusanyan, joka oli päässyt toppareiden eteen, mutta Jaron harmiksi Olusanyan laukaus painui puolisen metriä maalin yli.

Heti perään nähtiin KPV:n ensimmäisen puoliajan vaarallisin tilanne. Doumbialle avautui paljon tilaa vasemmalta ja hänen keskityksensä tuli toppareiden taakse, jossa Santeri Mäkinen oli pallossa ennen Ihalaista, mutta Mäkisen laukaus viidestä metristä meni selvästi yli.

Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui tasaisissa merkeissä, mutta puoliajan edetessä KPV pystyi luomaan Jaroa enemmän vaarallisia hyökkäyksiä.

Reilun tunnin pelin jälkeen Santeri Mäkinen sai hyvän syötön rangaistusalueelle ja hän pystyi ohittamaan Öhbergin. Pallo ajautui päätyviivan tuntumaan, josta Mäkinen laittoi pallon maalin edustalle, mutta Jaron onneksi Sandstöm oli ensimmäisenä paikalla ja siivosi pallon rajoista yli.

Jaro teki ensimmäiset vaihtonsa 65. minuutilla, kun Joni Remesaho ja Topi Järvinen tekivät tilaa Will Inalienille ja Axel Vidjeskogille. Axel Vidjeskog olikin järjestelemässä Jaron toisen puoliajan ensimmäistä tilannetta, kun hän pelasi nopealla syötöllä Severi Kähkösen vetopaikkaan, mutta Kähkösen veto rangaistusalueen rajalta painui aavistuksen yli maalin.

KPV vaihtoi Aleksi Pahkasalon ja Simo Roihan kentälle 75. minuutilla ja vaihto osoittautui erittäin onnistuneeksi kokkolalaisittain. Heti seuraavassa tilanteessa Pahkasalo sai pallon rangaistusalueen rajalle, mutta liukastui. Mabinda pääsi palloon, mutta ei nopeassa tilanteessa saanut purettua palloa, vaan se kimposi Meleken kautta takaisin Pahkasalolle, joka laukoi pallon tarkasti ulkosyrjällä takakulmaan ja KPV siirtyi 0-1 johtoon.

Jaro pyrki luomaan lopussa painetta KPV:n päätyyn ja pari puolittaista paikkaa kotijoukkue pystyi luomaan, mutta kokonaisuutena Jaro ei tänään parhaimpaansa pystynyt hyökkäyssuuntaan. Paras paikka tasoitukseen tuli viisi minuuttia ennen loppua Kähköselle, joka pääsi laukomaan kymmenestä metristä keskityksen jäätyä pyörimään KPV:n rangaistusalueelle, mutta vasemmalla jalalla lähtenyt laukaus meni sekin yli ja 1456-päinen kotiyleisö huokaisi pettymyksestä.

KPV puolusti loppuun asti tarkasti ja vei kolme pistettä mukanaan. Ykkösen nousutaistelu tiivistyi entisestään, kun AC Oulu voitti vierasottelussa KTP:n ja siirtyi sarjakärkeen pisteen erolla Jaroon ja KTP:hin.

Jaro kohtaa seuraavan viikon lauantaina SJK Akatemian Seinäjoella.

0-1

76' Pahkasalo Aleksi -1

FF Jaro

10 Kähkönen Severi
15 Kronholm Markus
16 Järvinen Topi
64' Vidjeskog Axel
21 Myrevik Jim 42'
22 Sandström Oskar
24 Remesaho Joni
65' Inalien Wilterlynd
25 Öhberg Emil
28 Ihalainen Jusa 47'
81' Ferreira Francisco Rafael Toro
29 Olusanya Anthony
30 Mabinda Kinzumba Jean
35 Amuzie Stanley

Vaihtopelaajat
2 Sotelo Guillermo
5 Takamäki Toni
9 Inalien Wilterlynd
11 Vidjeskog Axel
26 Wargh Marcel
36 Valtonen Topi
50 Ferreira Francisco Rafael Toro

KPV

1 Töyräs Miika
3 Laitinen Samu
46' Heiermann Harri
4 Meleke Ulrich Sidoine
12 Curinga Kyle
14 Tarvonen Aleksi
90+04' Ahde Elias
15 Mäkinen Santeri
75' Pahkasalo Aleksi
16 Vidjeskog Adam 73'
21 Chantzopoulos Charalampos
26 Hurme Jarkko
27 Doumbia Aboubakar Junior
75' Roiha Simo
28 Saarinen Tommi

Vaihtopelaajat
5 Kääntä Elmer
9 Roiha Simo
10 Pahkasalo Aleksi
17 Lehtonen Noa
20 Heiermann Harri
23 Ahde Elias
33 Lazarev Sergey