Jarolle jälleen uusi tasapeli

Play

Jaro kartutti pistesaldoaan jälleen yhdellä, kun se tasasi pisteet KuPSin kanssa lukemin 1-1 (0-1).

Ottelun ensimmäinen paikka tuli Irakli Sirbiladzelle, joka pääsi ohjaamaan keskityksen viidestä metristä, mutta jatko meni maalin ohi.

Jarolla oli muutama puolittainen paikka, mutta liike ei ollut riittävän terävää, eikä Alexei Eremenko seniorin peräänkuuluttamaa aggressiivisuutta ollut tullut lisää edelliseen otteluun verrattuna. Lähimpä ensimmäisen puolituntisen aikana oli Didier Boris Kadio, jonka painava kaukolaukaus viuhui kuitenkin puolisen metriä ohi.

KuPS pelasi yksinkeraisella kaavalla: pitkä pallo Sirbiladzelle, joka jatkoi palloja omille. Sirbiladze saikin palkinnon työstään 37. minuutilla. Keskialueelta lähteneen vapaapotkun jälkeen Jaro ei saanut millään purettua tilannetta keskialueelle, vaan tilanne jatkui pitkään. Lopulta rangiastusalueen kulmasta lähtenyt laukaus pomppasi maalin eteen, josa Sirbiladze oli vahvin ja puski tilanteeksi 0-1.

Alibek Aliev sai puoliajan lopussa vielä kaksi paikkaa. Ensin Reginaldo Junior palautti päällään David Silvan keskityksen maalin eteen, jossa Aliev voitti pallon topparin edestä, mutta pusku nousi maalin katolle. Juuri ennen taukoa nähtiin lähes identtinen tilanne, kun Walter Mooren keskitys löysi Denisin, joka palautti pallon viiteen metriin, jossa Aliev pääsi laukomaan, mutta pallo meni yli. Aliev vaati tilanteesta kulmapotkua, mutta erotuomarin mukaan pallo meni suoraan Alievin laukauksesta yli.

Kotijoukkueen kannalta vaisuhkon avauspuoliajan jälkeen tauolle mentiin vierasjohdossa 0-1.

Toiselle puoliajalla tuli aivan toisenlainen Jaro. Puoliaika ei ollut ehtinyt vanhentunut minuuttiakaan, kun Eremenko junior lähetti pitkän pallon kohti Alievia, joka pudotti pallon rinnalle Denisille. Denis laukoi ensimmäisellä kosketuksella 20 metristä ja pallo otti kimmokkeen puolustajan jalasta painuen vastustamattomasti maaliin. Peli oli 1-1 ja maali sytytti myös kotiyleisön.

Heti seuraavalla minuutilla Kadio sai erinomaisen paikan viedä Jaro johtoon. Eremenko junior antoi Alieville syötön rangaistusalueelle ja Aliev antoi maalille matalan syötön, joka tuli täysin vapaana olleelle Kadiolle. Kadio otti pallon haltuun ja laukoi, mutta valitettavasti ohi.

Vajaan tunnin kohdalla nähtiin Jaron päässä tukala tilanne. Ilya Vaganov antoi huonon syötön, joka meni Urho Nissilälle rangaistusalueen sisään. Mathias Kullström kurotti palloon, mutta osui Nissilään, joka kaatui. Ensin näytti siltä, että erotuomari viheltää rangaistuspotkun, mutta levitti kuitenkin kätensä ja tilanne jatkui.

Jaro jatkoi pallon hallitsemista ja loi muutaman hyvän tilanteen. David Silva pelattiin kertaalleen rangaistusalueen sisälle ja laiturin matala keskitys oli todella lähellä löytää Alievin jalan, mutta syöttö meni aavistuksen pitkäksi.

Ottelun lopussa nähtiin vielä kolme erinomaista tilannetta. Kymmenen minuuttia ennen loppua Joona Veteli yritti selvitä ahtaasta tilanteesta pallon kanssa keskialueella, mutta kaatui kahden pelaajan puristuksissa ja KuPS pelasi pallon nopeasti Juha Hakolalle rangaistusalueelle. Taitava Hakola lähti ohittamaan Eremenko junioria, joka kaatoi Hakolan ja pallo vietiin pilkulle. Jesse Öst piti kuitenki Jaron mukana torjumalla fantastisesti Hakolan rankkarin.

Minuutti ennen täyttä aikaa Jaro sai sivuvapaapotkun keskialueelta. Eremenko juniorin vapaapotku tuli tarkasti Kadion päähän pilkun tuntumaan, mutta tänään ei ollut Kadion päivä maalinteon suhteen ja pusku suuntautui suoraan päin Maanojaa.

Viimeinen paikka nähtiin Jaron maalille lähes heti perään. Vapaapotku jäi pomppimaan rangaistusalueen rajalle, kunnes pallo tuli täysin vapaana olleelle KuPS-pelaajalle, joka latasi voimalla pallon maaliin. Pienen harkinnan jälkeen avustava nosti lippunsa ja ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Jarolla on vielä neljä ottelua jäljellä tämän kauden Veikkausliigassa ja joukkue on edelleen karsijan paikalla. Jaro kohtaa seuraavassa ottelussa jälleen KuPSin. Ottelu pelataan Kuopiossa 4.10. kello 15.00.

KuPS-kapteeni Miikka Ilo piti tulosta oikeutettuna.
– Ihan hyvä tulos meille. Toki meillä oli pilkku ja muutama muukin paikka, mutta niin oli Jarollakin. Jaro piti palloa ja se oli tiedossakin. Matsi meni meiltä ihan suunnitelmien mukaan. Voitto jäi puuttumaan, mutta 1-1 on ihan ok, Ilo mietiskeli.

Jesse Öst kertasi ensimmäisenä torjuttua rankkaria.
– En ollut päättänyt etukäteen, mihin aavistan. Tunsin kuitenkin, että otan tämän. Juuri ennen laukausta tuli tunne, että hän vetää oikealle.

– Pidimme hyvin palloa ja saimme useita paikkojakin. Oli hienoa, että Denis teki maalin tänään. Tulos tuntuu melko oikeudenmukaiselta, Öst kommentoi.

KuPS-valmentaja Marko Rajamäki jatkoi samoilla linjoilla.
– Olen samaa mieltä pelaajien kanssa siitä, että tulos oli oikeutettu. Pilkku oli tietysti se paras paikka, mutta oli Jarollakin erittäin hyviä paikkoja. Jaroa vastaanon kiva lähteä pelaamaan ja tänäänkin molemmat yrittivät ottaa pallon itselleen. Tämä oli Veikkausliigaotteluksi viihdyttävä, täältä tuskin lähti kukaan kylmänä pois, Rajamäki kertoi.

Alexei Eremenko senior piti hänkin tulosta oikeudenmukaisena.
– Näin ottelun jälkeen tulos tuntuu oikealta. He missasivat pilkun, mutta niin mekin. Boris oli nimittäin aika lähellä pilkkua aivan yksin pallon kanssa, joten se oli melko samanlainen tilanne kuin rangaistuspotku. Kaikki pisteet lasketaan tässä tilanteessa. Meillä on nyt vähän pidempi tauko ennen seuraavaa ottelua ja pelaajat saavat vähän vapaata, jotta voivat tyhjentää päätään tässä paineessa, Eremenko päätti.