Jarolle hieno voitto KPV:sta

FF Jaro otti Suomen Cupin ottelussa hienon voiton KPV:sta Tellushallissa. Ottelun kaikki kolme maalia nähtiin ensimmäisen puoliajan aikana ja ottelu päättyi lukemiin 2-1 (2-1). Jaron maaleista vastasivat Albin Björkskog ja Guillermo Sotelo.

FF Jaron avauskokoonpanossa nähtiin pieni yllätys, kun alkuviikosta Suomeen saapunut Guillermo Sotelo tuli suoraan avaukseen. Myös Markus Kronholm palasi koronakaranteenin jälkeen avauskokoonpanoon.

Ottelun alku oli tasaista pelaamista, eikä kummallakaan joukkueella ollut kunnollisia tilanteita.

Ensimmäistä tilannetta jouduttiin odottamaan lähes 20 minuuttia ja Jaro hyödynsi heti ensimmäisen paikkansa. Marcel Wargh pelasi hyvällä maltilla pallon kanssa ja löysi syötöllään Kronholmin. Kronholmin erinomainen avaava syöttö omalta puolustusalueelta puhkaisi korkealla pelanneen KPV-puolustuksen ja Albin Björkskog pääsi läpiajoon. Nuorukainen viimeisteli varmasti takakulmaan ohi Miikka Töyräksen ja Jaro johti 1-0.

KPV tuli tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin. Leon Auguston hyvä kulmapotku tuli vaarallisesti rangaistusalueelle. Topi Valtonen torjui hienosti ensimmäisen yrityksen, mutta Harri Heiermann oli ensimmäisen irtopallosta ja siirsi pallon tyhjään maaliin lukemiksi 1-1.

40. minuutilla Jaro rakenteli hyökkäyksen vasemmalta Sotelon ja Samuel Haglundin voimin. Lopulta Tuomas Lähdesmäki löysi syötöllään Alex Ramsayn rangaistusalueen sisältä. Ramsay kääntyi näppärästi vetopaikkaan ja Adam Vidjeskog kaatoi hänet rangaistuspotkun arvoisesti. Sotelo asettui laukomaan pilkkua ja argentiinalainen laukoi pallon varmasti maaliin ja Jaro johti 2-1.

Avauspuoliajan lisäajalla nähtiin vielä dramatiikkaa, kun kulmapotkun jälkitilanteessa Björkskog kaatoi rangaistusalueella Vidjeskogin. Jaron pelaajat reagoivat tilanteeseen voimakkaasti ja olivat sitä mieltä, että Vidjeskog kaatui liian helposti, mutta Kalle Mäkisen tuomio oli järkähtämätön. Heiermann pääsi yrittämään päivän toista maaliaan, mutta Valtonen aavisti oikein ja torjui upeasti rankkarin.

Tauolle lähdettiin värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemissa 2-1.

Toisen puoliajan alussa ottelun kolmas rangaistuspotkun oli lähellä, kun Haglund kaatui Jusa Ihalaisen käsittelyssä, mutta tällä kertaa Kalle Mäkinen levitti kätensä ja peli sai jatkua.

Heti perään Vidjeskogin nosto vapaapotkun jälkitilanteesta oli painua takakulmaan, mutta Jaron onneksi pallo lipui takakulman ohi.

53. minuutilla Jaro rakenteli hyvän hyökkäyksen. Kronholmin hyvän pelin jälkeen Lähdesmäki pääsi kuljettamaan ja antoi syötön Haglundille. Tämä harhautti Ihalaisen ja laukoi hyvin kohti etualakulmaa, mutta Töyräs torjui hienosti ja ehti koppaamaan irtopallon ennen Ramsayta.

64. minuutilla Jaro teki ensimmäiset vaihtonsa. Alex Ramsay ja Samuel Haglund tekivät tilaa Sebastian Huldenille sekä Adam Sundelin.

73. minuutilla erinomaisen ottelun pitkän tauon jälkeen pelannnut Sotelo tuli vahtoon ja hänen tilalleen asteli Simon Uusitalo.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Björkskog teki upean nousun pallon kanssa. Björkskog pujotteli omalta puolustusalueelta useamman pelaajan ohi aina vetopaikalle asti, mutta valitettavasti laukaus suuntautui aavistuksen etukulmasta ohi.

Jaro puolusti hyvin koko ottelun loppuun asti, eikä KPV päässyt kunnolla hätyyttelemään Valtosen maalia koko toisen puoliajana aikana. Näin Jaro otti hienon voiton KPV:sta maalein 2-1.

Jaron koko joukkue pelasi hyvän pelin. Erityisesti onnistujiin voi laskea topparit Marcel Wargh ja Samuel Uusitalo, jotka paitsi puolustivat hyvin, pystyivät myös rakentamaan peliä pallollisena. Etenkin Warghilta nähtiin useita tarkkoja puolenvaihtoja. Puolustuksen oikealla laidalla Aaron Bjonbäck sahasi laidallaan väsymättömästi koko ottelun ajan ja useita hyviä katkoja.