Jarolle häviö myrskyisässä ottelussa

FF Jaro hävisi harjoitusottelun VPS:aa vastaan myrskyisissä merkeissä Elisa Stadionilla Vaasassa lukemin 1–0 (1–0)

Miinusasteet ja navakka tuuli vaikeuttivat kummankin joukkueen peliä VPS:n ja FF Jaron välisessä harjoitusottelussa lauantaina. Kova myötä- tai vastatuuli häiritsi selvästi molempia joukkueita. Ottelu oli siitä johtuen hyvin fyysinen ja pallon käyttäytyminen kovassa tuulessa johti vaikeisiin virhearviointeihin molemmissa joukkueissa. Tästä seurasi useampi keltainen kortti ja kumpikin joukkue sai lisäksi punaisen kortin. Koska kyseessä oli harjoitusottelu, joukkueet sopivat pelin jatkamisesta 11 pelaajalla, punaisista korteista huolimatta. FF Jarossa Adam Widjeskog sai noin 75 minuutin pelin jälkeen toisen keltaisen korttinsa ja näin ollen punaisen kortin. Hänen tilalleen tuli Benjamin Östman. VPS:n pelaaja oli jo aikaisemmin toisella puoliajalla korvattu samasta syystä.

FF Jaro aloitti vastatuulessa ja VPS vei palloa ehkä hieman enemmän ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun ainoa maali tulikin noin 25 peliminuutin jälkeen. FF Jaro pelasi tuolloin vajaamiehisenä, sillä Emile Paul Tendeng joutui kentän sivuun laastaroitavaksi saatuaan pienen naarmun. VPS antoi vasemmalta keskityksen, joka löysi Aleksi Pahkasalon ja keskikenttäpelaajalla ei ollut suurempia vaikeuksia laittaa pallo maaliin noin kolmen metrin etäisyydeltä. Puoliajan lopussa FF Jaro sai vielä rangaistuspotkun. Valitettavasti Guillermo Sotelo ei tällä kertaa onnistunut toivotulla tavalla ja joukkueet menivät tauolle VPS:n johtaessa 1–0.

Tauon aikana valmentajakaksikko korvasi Tendengin ja Ramsayn Myrevikillä ja Hotalla. Myrevikillä oli myös toisen puoliajan paras maalintekotilaisuus. Hän sai hienon syötön Sotelolta ja pääsi vapaaseen vetopaikkaan noin 10 metrin etäisyydellä maalista. Myrevik osui kuitenkin palloon vinosti ja pallo meni ohi maalin. Myös VPS:lla oli hieno paikka toisella puoliajalla, mutta Hannes Käldström Jaron maalissa torjui hienosti.

Valmentaja Jimmy Wargh oli kuitenkin melko tyytyväinen ottelun päätyttyä.

– Joukkue piti pintansa VPS:aa vastaan, vaikka kyseessä oli vasta toinen peli ulkokentillä ja täysmittaisella pelikentällä. Sääolosuhteista johtuen ottelu oli jonkin verran sekava ja hyvin fyysinen. Kokonaisuutena tasapelikin olisi ollut melko reilu lopputulos, totesi Wargh.