Jarolle arvokkaat pisteet Kotkasta

Jaro pelasi erinomaisen avauspuoliajan, mutta vieraat saivat pallon maaliin ainoastaan Kareem Mosesin kyseenalaisella maalilla. Toisella puoliajalla kotijoukkue loi ajoittain kovaa painetta Jaron maalille, mutta Jaro kesti ja haki arvokkaat pisteet lukemin 0-1 (0-1). Voitto nosti Jaron sarjataulukossa toiselle sijalle.

Samba Sillah ja Jim Myrevik olivat nousseet Jaron avauskokoonpanoon tähän ottelluun. Flunssainen Seth Paintsil puolestaan aloitti penkillä.

Jaro loi ottelun ensimmäisen todellisen tekopaikan, kun pelattiin 9. minuuttia. Myrevik sai keskialueella tökättyä pallon Anthony Olusanyalle, joka vapautti Sillahin nokikkain maalivahdin kanssa, mutta laukaus meni etukulmasta ohi.

Jaro hallitsi avauspuoliaikaa ajoittain selvästi ja vierasjoukkue pystyi luomaan useamman vaarallisen tilanteen. 27. minuutilla Jaron maali näytti jo varmalta. KTP:n maalivahti Jiri Koskella oli yllättäviä ongelmia Darvin Chavezin keskityksen kanssa. Koski tiputti pallon suoraan Olusanyalle, joka käänsi vielä pallon viiteen metriin Sasa Jovovicille. Serbikärki joutui kuitenkin sen verran kurkottamaan palloon, ettei saanut kunnon laukausta aikaan ja Koski ehti heittäytymään pallon eteen.

Puolen tunnin jälkeen Jaron siirtyi johtoon, mutta maali syntyi varsin kyseenalaisella tavalla. Jaro pelasi lyhyen kulmapotkun ja Kazuki Takahashi lähetti hyvän keskityksen maalille, jossa Kareem Moses ohjasi pallon kädellä maaliin. Kotijoukkueen hämmästykseksi tuomaristo kuitenkin hyväksyi maalin ja Jaro siirtyi 0-1 johtoon.

Heti perään KTP menetti pallon ja pirteästi pelannut Myrevik pääsi kuljettamaan ja hänet kaadettiin 18 metrissä. Seuranneen vapaapotkun Jovovic laukoi muuriin.

Jaro loi vielä yhden erinomaisen tilanteen ennen taukoa, kun Olusanya vapautti Myrevikin läpiajoon, mutta tämä ei pystynyt kruunaamaan hyvää puoliaikaansa maalilla, vaan Koski torjui kädellään Myrevikin yrityksen.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa lukemin 0-1.

KTP oli todella vahva toisen puoliajan alussa. Heti toisen puoliajan alkuun Emil Öhberg joutui esittämään huipputorjunnan, kun Aleksi Tarvonen purjehti Sjöstedtin ja Mosesin välistä ja pääsi puolittain läpi, mutta Öhberg torjui upeasti jaloillaan. Tarvonen pääsi pari minuuttia edellisen paikan jälkeen puskemaan täysin vapaasti rangaistusalueen sisältä, mutta osuma ei ollut paras mahdollinen pallo meni selvästi yli.

Jaro oli toisen jakson alussa pahasti ottavan osapuolena, mutta Öhberg piti vierasjoukkueen johtoasemassa hyvillä torjunnoillaan.

KTP:n hyvä alku toisella puoliajalla tasoittui pelin edetessä ja vieraat pääsivät jälleen peliin mukaan. Jaron toisen puoliajan ensimmäinen paikka nähtiin, kun Chavez reagoi hieman epäselvään tilanteeseen nopeimmin ja pääsi keskittämään päätyrajan tuntumasta. Jovovic ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon maalin edessä.

Toinen puoliaika oli hurjaa taistelua molemmilta joukkueilta ja kentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuita ja ajoittain myös tunteet kuumenivat.

Tomi Kärkkäinen teki reilun tunnin kohdalla kaksi vaihtoa lyhyen ajan sisään. Ensin Seth Paintsil korvasi Samba Sillahin ja muutama minuutti myöhemmin Kim Böling tuli Jim Myrevikin tilalle.

Noin vartti ennen loppua Jaro koki jälleen yhden takaiskun puolustukseensa, kun Toni Sjöstedt jouduttiin kantamaan kentän ulkopuolelle. Hänen tilalleen tuli Ilari Antila.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Bölingille avautui huippupaikka laittaa ottelu pakettiin. Paintsil haastoi puolustajaa rangaistusalueen sisällä ja pallo kimposi täydellisesti Bölingille 13 metriin, mutta Bölingin laukaus avopaikasta suuntautui päin Koskea, joka torjui pallon kulmaksi.

Muutama minuutti myöhemmin Paintsil oli lähellä viedä Jaro kahden maalin johtoon. Takahashi pelattiin seinäsyötöllä rangaistusalueen sisälle ja japanilainen lähetti keskityksen takatolpalle, jossa Paintsil ei kuitenkaan aivan ylettänyt palloon.

Kun Jaro ei onnistunut ratkaisemaan ottelua omista paikoistaan, sai kotijoukkue luotua kovan paineen Jaron maalille loppuminuuteilla. Ottelussa pelattiin lopulta kuusi minuuttia lisäaikaa ja Jaron puolustus oli muutaman kerran tiukilla, mutta vierasjoukkue onnistui selvittämään tilanteet.

Raju taistelu päättyi Jaron voittoon lukemin 0-1. Jaro piti jo neljännnen kerran peräkkäin nollan omassa päässä ja nousi voitollaan kakkossijalle. Seuraavaksi Jaro kohtaa tulevana keskiviikkoa FC Hakan Pietarsaaren Keskuskentällä.