Jaro voitti kauden vimeisen pelinsä

Jaro oli joukkueista se, joka oli enemmän tahtoa kohdatessaan VPS:n viimeisessä Pohjanmaan derbyssä. Jaro voitti ottelun Tyler Reidin viime minuuteilla tekemällä voittomaalilla.

Kumpikin joukkue aloitti lähes normaalilla avauskokoonpanollaan. Patrick Byskata puuttui Jaron kokoonpanosta ja hänet korvasi kolmen pakin linjalla Samuel Uusitalo.

Molemmat joukkueet puolustivat tarkkaan ensimmäisellä puoliajalla. Jaro oli kuitenkin joukkueista se, joka loi eniten tilanteita ja oli huomattavasti aggressiivisempi lähitaisteluissa.

10. minuutilla Jaro sai vapaapotkun lähellä päätylinjaa, aivan rangaistusalueen linjan ulkopuolella. Sotelon vapaapotku osui kuitenkin muuriin ja mahdollisuus vesittyi. 13. minuutilla Jaro teki nopean vastahyökkäyksen vasemmalla laidalla Myrevikin kautta. Myrevik löysi rangaistusalueen sisäpuolelta Strengin, mutta tämän laukaus oli voimaton ja päätyi uloimman tolpan ulkopuolelle. 15. minuutilla VPS sai ensimmäisen varsinaisen mahdollisuutensa. Sebastian Strandvall laukoi vapaapotkun Jaron maalin eteen ja pallo puskettiin Jaron maalia kohti. Thomas Olsen sai kuitenkin pallon helposti riman yli, eikä siitä seurannut kulma johtanut mihinkään.

Tämän jälkeen vierasjoukkue painosti hyvin, ja tuloksena oli useampi puolittainen mahdollisuus. 18. minuutilla pirteä Haglund sai pallon rangaistusalueelle Strengille, joka ei valitettavasti yltänyt palloon, vaan Tuomas Pöyhönen VPS:n maalissa otti sen haltuunsa. Jaro jatkoi kuitenkin painostamista ja mm. Sotelo sai aikaan hyvän keskityksen, jonka VPS:n puolustus kuitenkin sai siivottua pois.

25. peliminuutilla Jeremiah Streng joutui jättämään kentän saatuaan aiemmin ottelun aikana iskun. Hänen tilalleen kentälle tuli Joni Remesaho.

Jaro jatkoi hyökkäävämpänä joukkueena ja 30. minuutilla Tyler Reid pelasi pallon hienosti rangaistusalueen sisäpuolella Myrevikille. Myrevik jatkoi syötön keskelle eteenpäin ryntäävälle Sotelolle, mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Jaro jatkoi painostustaan ja Markus Kronholm sai laukaisupaikan, mutta pallo meni puolustajan kautta kulmaksi. Sotelon kulma loi pientä paniikkia VPS:n maalivahdin eteen ja Myrevikillä oli laukaisupaikka, mutta jälleen kerran puolustaja ehti väliin ja pelasti kulmaksi, joka ei tälläkään kertaa johtanut mihinkään.

Puoliajan lopulla nähtiin todellista asemasotaa. Kotijoukkueella oli paras paikka: Pahkasalo vei pallon Remesaholta ja pääsi laukomaan, mutta pallo meni korkealta Olsenin maalin yli.

Joukkueet menivät tauolle tilanteessa 0–0, mikä kuvaili kentän tapahtumia.

Jaro aloitti myös toisen puoliajan pirteästi. Ensin Ramsay ohitti Mosesin päätylinjalla, mutta Moses ehti korjata virheensä ja sai tilanteen torjuttua. Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Remesahon vuoro ohittaa sekä Strandvall että Moses vasemmalla laidalla. Remesaho löysi Ramsayn rangaistusalueen kohdalta, mutta hänen laukauksensa oli heikko ja osui suoraan päin maalivahti Pöyhöstä. Hetkeä myöhemmin, 56. peliminuutilla, pirteä Tyler Reid pääsi irti ja antoi läpisyötön boksin sisällä olevalle Haglundille. Haglund sai harmillisen huonon ensimmäisen kosketuksen ja pallo karkasi päätylinjan yli. 58. minuutilla VPS antoi nopean rajaheiton ja Jääskä vapautui rangaistusalueen sisällä. Jaron onneksi Brunell ehti torjumaan Jääskän laukauksen kulmaksi.

Hetkeä myöhemmin VPS eteni nopeassa vastahyökkäyksessä ja Steven Morrissey pääsi aina Jaron päätylinjalle asti, josta hän syötti vinosti taaksepäin vaihdosta tulleelle Luqman Kassimille. Kassimin ohjaus viidestä metristä meni kuitenkin korkealta maalin yli.

65. minuutilla Jaro teki tuplavaihdon: Albin Björkskog tuli Samuel Haglundin tilalle ja Benjamin Östman korvasi Alex Ramsayn. Tämän jälkeen ottelussa kamppailtiin lähinnä keskikentällä ja vasta 74. minuutilla VPS onnistui luomaan vaarallisen tilanteen. Morrissey sai puskumahdollisuuden oikealta laidalta annetusta keskityksestä, mutta Thomas Olsenilla ei ollut suurempia vaikeuksia torjua palloa.

Jaron viimeinen vaihto tehtiin 79. minuutilla, Torón tullessa kentältä ulos ja Marcel Warghin tullessa hänen tilalleen.

Sotelon keskitys siivottiin kulmapotkuksi 81. minuutilla. VPS pääsi heti kulman jälkeen vastaiskuun ja Samba Sillah löysi Kassimin hienolla syötöllä keskiviivan yli. Samuel Uusitalo ehti kuitenkin saada jalkansa palloon viime hetkellä, ja VPS sai tilanteesta tuplakulman. Toisen kulmapotkun seurauksena Pahkasalo sai laukaisupaikan, mutta laukoi maalin yli.

VPS sai parhaan mahdollisuutensa toisella puoliajalla pelikellon näyttäessä 86 minuuttia, Aleksi Pahkasalon päästessä laukaisupaikkaan rangaistusalueen ulkopuolella ja Thomas Olsen Jaron maalissa joutui venymään todella ansiokkaaseen torjuntaan. Hetkeä myöhemmin hänen kollegansa VPS:n maalissa, Tuomas Pöyhönen joutui torjumaan lähes yhtä hienosti, kun Albin Björkskog pääsi laukomaan pilkun kohdalta hienon Jaro-hyökkäyksen jälkeen. Pöyhösen torjunta johti Jaron kulmaan, ja Joni Remesaho asettui pallon taakse. Kulma oli hieno ja täysin vapaana oleva Tyler Reid pääsi puskemaan pallon maaliin 88. minuutilla ja Jaro johti 0–1.

Ottelun loppuminuutit olivat tahtojen taistelua, mutta Jaro pystyi pitämään pintansa ja voitti kauden viimeisen ottelunsa ja derbyn lukemin 0–1.