Jaro voitolla sarjakärkeen

FF Jaro jatkaa vahvoja vieraspelejään, kun se haki Joensuusta kolme pistettä Samuel Haglundin ja Macauley Chrisantusin toisen puoliajan maaleilla. Jaron voittolukemiksi merkittiin 0-2 (0-0) ja voitolla Jaro siirtyi Ykkösen kärkeen.

Jimmy Wargh oli tehnyt kaksi muutosta Jaron avauskokoonpanoon Gnistan-pelin jälkeen. Johan Brunell ei ollut tänään kokoonpanossa ja hänen paikkansa keskuspuolustuksessa oli ottanut Marcel Wargh. Samuel Haglund oli ottanut Alex Ramsay paikan hyökkäyksessä.

Jaron ensimmäinen tilanne nähtiin, kun peliä oli käyty 12 minuuttia. Tuomas Lähdesmäki pelasi pallon hyvän juoksun tehneelle Krists Gulbisille, jonka keskityksestä Macauley Chrisantus pääsi yrittämään, mutta hänen jatkonsa meni aavistuksen etutolpalta ohi.

Avauspuoliaika oli kokonaisuudessaan todella tarkkaa pelaamista, johon heikkokuntoinen tekonurmi toi oman lisämausteensa. Kummallakaan joukkueella ei ollut juurikaan maalintekopaikkoja avauspuoliajan aikana.

Kotijoukkue JIPPO pääsi pariin kertaan keskittämään melko mukavasta paikasta, mutta Jaro puolusti tarkasti oman rangaistusalueensa.

Jaron kenties vaarallisin hyökkäys nähtiin viisi minuuttia ennen taukoa, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Tuomas Lähdesmäki löysi matalalla syötöllä kymmenestä metristä Samuel Haglundin, mutta tämän laukauksen pääsi puolustaja peittämään eikä Haglund myöskään saanut parasta mahdollista osumaa palloon.

Tauolle mentiin lukemissa 0-0.

Jaro joutui tekemään tauolla yhden vaihdon, kun Gulbis jätti kentän ja hänen tilalleen tuli Samuel Uusitalo.

Jaro siirtyi johtoon 51. minuutilla. Juuso Aallon kulmapotku tuli takatolpalle, jossa Chrisantus voitti pääpallon ja puski hyvin. Jirko Koski torjui vaivoin Chrisantusin puskun ja Haglund pääsi puskemaan irtopallosta parista metristä. Kotijoukkueen puolustus siivosi pallon, mutta maaliviivan takaa ja tuomaristo näki pallon käyneen maalissa ja Jaro johti 0-1.

Viisi minuuttia avausmaalin jälkeen Sotelo laukoi terävästi 25 metristä ja Sorsalla oli vaikeuksia, mutta hän sai torjuttua pallon kulmapotkuksi.

Jipon tasoitus oli lähellä tunnin kohdalla, kun Tykkyläinen pääsi keskittämään rangaistusalueen sisältä ja pallo tuli hyvin Joona Hiltuselle, jonka jatko vitosen viivalta kuitenkin Jaron onneksi epäonnistui ja pallo meni reilusti ohi.

66. minuutilla nähtiin Jaron toinen maali. Haglund hankki Jarolle sivuvapaapotkun, jonka Aalto antoi erinomaisesti kiertäen kohti takatolppaa, jossa Chrisantus ohjasi pallon metristä sisään ja Jaro johti 0-2. Maali oli Chrisantusille kauden ensimmäinen ja jo edellisessä ottelussa hyvin esiintynyt nigerialainen sai ansaitsemansa maalin.

Vartti ennen loppua Jaro teki tuplavaihdon, kun Alex Ramsay ja Jim Myrevik tulivat Chrisantusin ja Aallon tilalle.

Viisi minuuttia ennen loppua Albin Björkskog tuli ottelun avausmaalin tehneen Haglundin tilalle.

Jaro pelasi jälleen vahvan vierasottelun ja koko joukkue puolusti nöyrästi ja tarkasti loppuun asti kahden maalin johtoasemaa, eikä Thomas Olsen joutunut koko ottelussa venymään huipputorjuntoihin.

Ottelu päättyi Jaron voittoon 0-2 ja voitolla Jaro siirtyi Ykkösen johtoon, kun suurin osa joukkueista on pelannut seitsemän ottelua.

Patrick Byskata oli tyytyväinen ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.
– Loistava fiilis, kolme pistettä vaikeasta paikata. Taistelimme hyvin ja saimme pelattua pois Jipon vahvuudet ja teimme kaksi ihan hienoa maalia. Mielestäni tänään pelasimme hyvät 90 minuuttia. Täytyy olla tyytyväisiä, kun olemme sarjakärjessä, mutta vähän harmittaa, koska meillä voisi olla muutama piste enemmänkin. Sarja kestää kuitenkin pitkään ja otetaan yksi ottelu kerrallaan, Byskata kommentoi.