Jaro vei voiton Gnistanista lukemin 2–0

Hieman siipirikkoinen FF Jaro onnistui voittamaan IF Gnistanin lukemin 2–0 (0–1) viihdyttävässä ottelussa Pietarsaaren Keskuskentällä. Jaron osumista vastasivat Macauley Chrisantus ja Guillermo Sotelo.

Valmentajakaksikko Wargh – Milosavljevic oli joutunut tekemään useita muutoksia joukkueen kokoonpanoon ennen IF Gnistania vastaan pelattua ottelua. Pelikiellossa olivat Jeremiah Streng, Jim Myrevik ja Albin Björkskog ja jo tämä toi mukanaan muutoksia. Lisäksi joukkuetta kohtasi useampi vastoinkäyminen myöhäisessä vaiheessa: Juuso Aalto venäytti selkänsä torstaina ja Joni Remesaho oli sivussa vilustumisen vuoksi. Tämän seurauksena Jaro poimi avauskokoonpanoonsa kaksi ensikertalaista, Aron Bjonbäckin ja Roni Björkskogin. Joukkueen ryhmitys oli tuttu 5-3-2, mutta osittain uusilla pelaajilla. Thomas Olsen jatkoi maalivahtina ja puolustuslinja oli lähes koskematon: Sotelo, Byskata, Brunell ja Reid. Ainoana muutoksena oli, että Samuel Haglund nousi hyökkäyspäähän yhdessä Alex Ramsayn kanssa ja hänet korvasi wingbackina Aron Bjonbäck. Roni Björkskog otti Torón paikan alemmalla keskikentällä yhdessä Markus Kronholmin kanssa, Macauley Chrisantuksen pelatessa aivan hyökkäyslinjan alapuolella hyökkäävänä keskuskenttäpelaajana.

Ottelun ensimmäinen vartti tarjosi useita mahdollisuuksia ja peli aaltoili puolelta toiselle. Jaro aloitti hyökkäävästi ja jo toisella peliminuutilla Aron Bjonbäck eteni oikealla reunalla ja tarjoili keskityksen maata pitkin Chrisantukselle. Nigerialainen ei kuitenkaan saanut aikaan hyvää osumaa ja puolustaja pelasti tilanteen saamalla jalkansa väliin ja näin Jiri Kosken oli helppo torjua pallo. 4. peliminuutilla Gnistanilla oli vaarallinen tilanne, keskikentällä tapahtuneen Jaron pallonmenetyksen jälkeen. Ykkösen maalikuningas Douglas Cae sai mahdollisuuden viimeistelyyn, mutta Thomas Olsen torjui komeasti. 8. minuutilla Aron Bjonbäck pääsi jälleen irti oikealla ja antoi keskityksen. Se ponnahti puolustajan kautta ja Samuel Haglund ei ehtinyt täysin reagoida, vaan pallo jäi pomppimaan rangaistusalueen sisäpuolelle, ennen kuin Gnistan-pelaaja ehti putsata sen pois. 14. minuutilla Gnistan oli lähellä avausmaalia, kun Cae sai jalkansa palloon Jimi Kovalaisen kovasta syötöstä, mutta brasilialaisen viimeistely meni vasemmasta tolpasta ohi. Gnistan jatkoi pienellä yliotteella ja piti palloa hallussaan, mutta ei päässyt läpi Jaron puolustuslinjasta.

30. peliminuutilla oli ottelun ensimmäisen maalin paikka. Jälleen kerran oikealla reunalla oli Aron Bjonbäck, joka vastasi syötöstä. Jaro katkaisi Gnistanin hyökkäyksen keskikentällä ja Johan Brunell löysi vapaan Bjonbäckin oikealla. Bjonbäckin keskitys oli täydellinen ja Macauley Chrisantus otti sen vastaan hyppypuskulla ja pallo oli Gnistanin maalivahdin tavoittamattomissa – ottelu oli 1–0. Kaunis maali! Seuraavat minuutit olivat enimmäkseen kamppailua keskikentällä ja vaikka Jaro esitti useita hienoja kombinaatioita, joukkue ei onnistunut luomaan terävämpiä paikkoja. Sen sijaan Gnistan eteni 39. minuutilla oikealta ja Nnaemeka Anyamale oli vapaana Olsenin kanssa. Kulma oli kuitenkin suhteellisen kapea, pallo osui tolppaan ja ponnahti jälleen ulos. 40. minuutilla Jarolla oli vastahyökkäys ja Samuel Haglund löysi Roni Björkskogin rangaistusalueen rajalla. Björkskogilla oli mahdollisuus laukoa, mutta hän syötti viistoon taaksepäin Markus Kronholmille, joka tuli vastaan ja veti kovan laukauksen, joka osui rimaan ja pomppasi ulos.

Joukkueet menivät tauolle Jaron 1–0 johtoasemassa.

Joukkueet jatkoivat samoilla kokoonpanoilla toisen puoliajan alkaessa. 47. minuutilla Chrisantus pääsi yksin läpi oikealta, Samuel Haglundin tehtyä hienon esityön, mutta erotuomari Pitu Niinimäki katsoi, että Chrisantus käytti kiellettyjä otteita edetessään ja puhalsi vapaapotkun Gnistanille.

Gnistan piti palloa hallussaan, mutta Jaron puolustus onnistui kuitenkin melko helposti pitämään oulunkyläläisjoukkueen poissa vaarallisimmista tilanteista. Jaron oli sen sijaan vaikeampi saada peliään käyntiin ja avaukset olivat turhan nopeita eivätkä ne löytäneet oikeaan osoitteeseen. Pelikellon näyttäessä 58:aa minuuttia Jaro katkaisi Gnistanin hyökkäyksen keskikentällä ja pallo pomppi pelaajalta toiselle, kunnes Tyler Reid sai sen haltuunsa. Reid löysi Guillermo Sotelon ja argentiinalainen sai vasurillaan kauniin kierteisen laukauksen 30 metristä, johon Jiri Koski Gnistanin maalissa ei yltänyt. Pallo meni maaliin aivan riman alta. Yhtäkkiä pelilukemat olivat 2–0.

68. minuutilla Jarolla oli hieno hyökkäys, joka päättyi Samuel Haglundin hienoon, rangaistusalueen rajalta lähtevään laukaukseen, mutta Jiri Koski venyi ja torjui pallon hienosti kulmaksi, joka ei kuitenkaan johtanut mihinkään.

71. peliminuutilla Jaro teki ensimmäiset kaksi vaihtoaan. Samuel Uusitalo tuli krampin saaneen Aron Bjonbäckin tilalle ja Adam Sundelin korvasi Samuel Haglundin. Sundelin teki näin ollen debyyttinsä ja pelasi ensimmäiset minuuttinsa Ykkösessä. 75. minuutilla Gnistan loi todella vaarallisen tilanteen Jaron maalin edessä. Pallo pomppi useiden pelaajien välillä, Olsen torjui, mutta hänestä ponnahtanut pallo meni suoraan Douglas Caelle, joka yritti ohjata sen maaliin rinnallaan. Olsen ehti jälleen tilanteeseen ja sai pallon pois. 79. minuutilla Gnistan katkaisi Jaron hyökkäyksen ja kontrasi nopeasti vasemmalla reunalla. Roni Huhtala ohjasi syötön kohti maalia. Thomas Olsen torjui upeasti yhdellä kädellä ja ohjasi pallon yli riman. Tästä seurasi vaarallinen kulma ja Gnistanin pelaaja ohjasi pallon lähietäisyydeltä tolppaan. Paluupallo meni suoraan Gnistanin pelaajalle ja pienen sekavan tilanteen jälkeen Thomas Olsen sai kuitenkin pallon haltuunsa.

Gnistan jatkoi prässiään ja Jaro yritti vastata tähän. Kumpikaan joukkue ei kuitenkaan onnistunut tässä kovin hyvin. 89. minuutilla Jaro teki vielä yhden vaihdon. Macauley Chrisantus tuli kentältä ja sisään tuli toinen Ykkösessä debytoiva pelaaja, Sebastian Huldén.

Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 2–0 ja joukkue on nyt kiinni RoPS:n kannassa ja taulukossa kolmantena. Juuri rovaniemeläisjoukkue on Jaron seuraava vastustaja. Ottelu pelataan tulevana lauantaina klo 15.00 Pietarsaaren Keskuskentällä.