Jaro taipui KTP:lle

FF Jaron heikot tulokset saivat jatkoa, kun FC KTP haki pisteet Pietarsaaresta lukemin 0-1 (0-0).

Ottelu pelattiin kovassa tuulessa ja myös vaikutti ottelun tasoon. Molemmilla joukkueilla oli suuria vaikeuksia syöttötyöskentelynsä kanssa.

Tilanteiden luominen oli molemmille vaikeaa, mutta avauspuoliajan aikana nähtiin yksi vaarallinen tilanne molemmissa päissä. Jarosta lähimpinä oli Thomas Kula, jonka kova laukaus suuntautui harmittavasti turhan keskelle ja Jiri Koski pääsi torjumaan. Paluupallo jäi Jim Myrevikille, mutta hänen jatkonsa jäi Kosken hyppysiin.

Avauspuoliajan paras paikka nähtiin Jaron päässä. KTP pelasi ensin helposti Jaron prässin ulos omassa päässään. Sen jälkeen Kareem Moses luki pitkän ristipallon väärin ja Mathias Lindfors pääsi vasemmalta vapaaksi. Pallo ajautui Aleksi Pahkasalolle, jonka laukaus pienestä kulmasta kimposi tolpasta kentän puolelle ja Jaro selvisi.

Jaro joutui tekemään tauolla yhden vaihdon, kun Jonas Emet tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli tällä viikolla joukkueeseen liittynyt Kevin Peth.

Jaro sai järjestettyä heti toiseen puoliajan alkuun erinomaisen paikan. Thomas Kulan hyvä syöttö vapautti Darvin Chavezin vasemmalta laidalta ja meksikolainen tarjoili erinomaisen paikan Denisille kymmeneen metriin. Denisin laukaus jäi kuitenkin puolittaiseksi ja tilanne kuivui kokoon.

Toisella puoliajalla Jaro oli avausjaksoa vaarallisempi, mutta aivan huippupaikoille punapaidat eivät Denisin paikan jälkeen päässeet, vaan turhan usein tilanteet kuivuivat kokoon viimeisten syöttöjen ollessa heikkoja.

Anthony Dafaa pelasi ottelussa viimeisen vartin ja kenialainen esittikin pirteitä otteita keskikentällä.

Ottelun ainoa maali nähtiin 78. minuutilla ja sen iski vieraiden Aleksi Tarvonen. KTP pelasi muutamalla näppärällä syötöllä itselleen tilaa keskialueella ja Yerai Vilaboa pelattiin hyvällä syötöllä oikealta vapaaksi. Yerain tarkka syöttö löysi Jaron toppareiden ja maalivahdin välistä Aleksi Tarvosen, joka laukoi pallon maaliin lukemiksi 0-1.

Maalin jälkeen Jaro pystyi luomaan painetta vieraiden maalille ja paras paikka rakennettiin Felix De Bonalle. Vaihdosta sisään tullut Christopher Mandiangu löysi syötöllään De Bonan vapaana maalin edestä, mutta De Bonan laukaus epäonnistui täysin ja puolustajat pääsivät purkamaan tilanteen.

Ottelu päättyi KTP:n voittoon lukemin 0-1.

Ottelun ratkaissut Aleksi Tarvonen oli tyytyväinen ottelun antiin.
- Tulos tyydyttää tietenkin. Maalissa rakensimme nopean hyökkäyksen laidasta ja juoksin toppareiden väliin ja pääsin liukumaan sisään, Tarvonen kiteytti ottelun.

FF Jaron toppari Johan Brunell oli todella pettynyt ottelun jälkeen, mutta näki joukkueen kuitenkin ottaneen askeleen oikeaan suuntaan.
- Oli tämä mielestäni parempi ottelu kuin edellinen, joten sikäli tämä oli askel eteenpäin. Koko viikon olemme näyttäneet harjoituksissa hyvältä ja peli oli tänään parempaa. Mutta jos emme tee maaleja, niin vaikeaa on. Usein, kun meidän pitäisi ottaa useampi kosketus, me otamme vain yhden ja välillä teemme asioita päinvastoin. Paremmalta tämä tuntui kuin edellinen ottelu, mutta meillä on todella paljon tekemistä, Brunell kommentoi.

FC KTP:n valmentaja Jari-Pekka Gummerus iloitsi pisteistä.
- Aina, kun voittaa, täytyy olla tyytyväinen, mutta parannettavaa jäi tällekin päivälle. Peli oli melko samantyyppinen kuin Kotkassakin ja peli olisi voinut päättyä miten vain. Molemmilla oli omat paikkansa. Tämä on tasainen sarja ja kolmannesta kierroksesta tulee huikea, Gummerus ennakoi.

Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen oli samoilla linjoilla kuin Brunell.
- Tämä oli raskas tappio, mutta tämä oli askel eteenpäin. Meillä on kaksi hyvää treeniviikkoa takana ja näkee, että alamme saada tiettyjä pelaajia takaisin. Meillä oli omat paikkamme toisella puoliajalla ja tämä on sellainen laji, että kun et itse tee maalia, niin yleensä vastustaja tekee. Ensimmäisellä jaksolla yläkerran liike oli vähän liian seisovaa. Toisella jaksolla saimme liikettä paremmaksi ja sitä kautta saimme myös tilanteita. Tämä on pojille raskasta aikaa, mutta ilmapiiri kopissa on ollut hyvä. Thomas Kula loi myös uskoa joukkueeseen pelin jälkeen, että tämä oli askel parempaan. Jos jotain tänään onnistui, niin se oli vaihdot. Jokainen vaihto toi peliin jotain uutta, Kärkkäinen sanoi.

0-1

78' Tarvonen Aleksi 0-1

FF Jaro

25 Edström Jonas
6 Brunell Johan
7 Kula Thomas 73'
8 Takahashi Kazuki 23'
75' Clement Anthony Dafaa
10 Emet Jonas
46' Peth Kevin
12 Moses Kareem Michael Marcus
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
18 Sillah Samba
21 Myrevik Jim 87'
20 De Assis Denis Lima
57' Mandiangu Christopher
9 De Bona Felix

Vaihtopelaajat
3 Antila Ilari
11 Mandiangu Christopher
17 Sjöstedt Toni
29 Olusanya Anthony
24 Clement Anthony Dafaa
1 Wentin Johannes
27 Peth Kevin

FC KTP

1 Koski Jiri
3 Mahlamäki Camacho Samuel
46' Oksanen Ville
5 Dolivo Sebastian
6 De Mello Filipe Monteiro
7 Tarvonen Aleksi
10 Pahkasalo Aleksi
13 Coubronne Jean-Christophe
17 Counago Vilaboa Yerai
23 Lindfors Matias
80' Lehtonen Aleksis
24 Osei Quincy
62 Laitinen Juuso 44'
65' Watson-Siriboe Kwame

Vaihtopelaajat
8 Oksanen Ville
11 Lehtonen Aleksis
20 Watson-Siriboe Kwame
28 Kekkonen Oskari
32 Piirainen Pyry
38 Paavola Matias
99 Ikävalko Niko