Jaro menetti voiton loppuhetkillä

Play

Kovassa tuulessa pelattu ottelu Jaron ja TPV:n välillä näytti päättyvän Jaron voittoon, mutta kun Jaro ei onnistunut kasvattamaan johtoaan hyvistä tilanteista huolimatta, TPV tuli lopussa tasoihin. Ottelu päättyi lukemiin 1-1 (1-0).

Niklas Käcko lähti otteluun tällä kertaa 3-5-2-muodostelmalla. Puolustuskolmikon muodostivat Darvin Chavez, Toni Takamäki ja Pavle Milosavljevic. Laidat miehittivät Walter Moore ja Joni Remesaho. Keskikentän keskusta oli palannut muotoon Anthony Dafaa, Luis Robles ja Jonas Emet. Washilly Tshibasu ja Jahir Barraza aloittivat keskushyökkääjinä.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen nähtiin 13. minuutilla, kun Luis Robles pääsi puskemaan muutamasta metristä, mutta pallo pysähtyi TPV-pelaajiin.

Vierasjoukkue oli enemmän kuin lähellä siirtyä johtoon 20 minuutin jälkeen, kun sivuvapaapotku tuli Arjan Goljahanpoorille, jonka laukaus meni Mooren kyynärpäästä tolppaan. Vierasjoukkue vaati äänekkäästi tilanteesta rangaistuspotkua, mutta erotuomari Atte Jussila oli toista mieltä.

Jaro siirtyi johtoon puolen tunnin pelin jälkeen, kun Joni Remesaho lähetti kulmapotkun taka-alueelle, jossa Pavle Milosavljevic laukoi pallon upeasti maalin kattoon ja tilanne oli 1-0.

38. minuutilla Jaro sai pallon maaliin toistamiseen, kun Tshibasu vapautti rangaistusalueella Mooren, joka nosti pallon maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Vielä lähempänä Jaro oli toista maalia pari minuuttia ennen taukoa, kun Jonas Emet tykitti hurjan pommin vapaapotkusta ja pallo kimposi ylärimasta osittain maalin puolelle, mutta koko pallo ei maaliviivaa ylittänyt, joten tauolle lähdettiin lukemissa 1-0.

Toinen puoliaika oli avausjakson tapaan hieman sekavaa pallottelua ja kova tuuli kiusasi pelaajia.

Tunnin kohdalla Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Severi Kähkönen korvasi Emetin. Kähkönen olikin heti mukana vaarallisessa tilanteessa, kun hän pääsi kuljettamaan rangaistusalueelle ja siirsi viereen Barrazalle, jonka laukaus jäi hieman vaisuksi ja Antti Kuusinen torjui.

Heti seuraavasta tilanteesta Barraza vapautti Joni Remesahon läpiajoon. TPV:n Mattila kaatoi Remesahon ja Atte Jussila osoitti pilkulle. Darvin Chavez laukoi pallon kohti vasenta kulmaa, mutta Kuusinen torjui upeasti.

Heti perään Jaro teki toisen vaihtonsa, kun Myrevik tuli kentälle Barrazan tilalle. Samalla Jaro siirtyi tutumpaa 4-3-3-ryhmitykseen. Myrevik sai upean paikan heti kentälle tultuaa, kun Robles vapautti ensin Remesahon linjan taakse ja Remesaho syötti rangaistusalueella poikittain Myrevikille, joka laukoi avopaikasta sivuverkkoon.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Tshibasu vapautti Remesahon läpiajoon ja tämä harhautti maalivahdin, mutta puolustaja työnsi Remesahon pallosta sivuun, eikä Jussila sillä kertaa nähnyt tilanteessa rikettä.

Kun Jaro ei hyödyntänyt omia paikkojaan, iski TPV seitsemän minuuttia ennen loppua. TPV lähetti Jaron rangaistusalueelle keksityksen, jossa Valtosella ja Takamäellä tuli pieni kommunikaatiokatkos ja Takamäki puski pallon kulmapotkuksi. Seurannut kulmapotku pelattiin taka-alueelle, josta Tuomas Lähdesmäki laukoi pallon hitaasti pomppien Jaron verkkoon lukemiksi 1-1.

Jaro sai vielä ottelun lopussa erinomaisen paikan voittomaaliin. Tshibasun matala keskitys jäi pyörimään maalin eteen ja Myrevik pääsi yrittämään puolityhjään maaliin reilusta metristä, mutta hän ei saanut käännettyä palloa maaliin, vaan laukaus pysähtyi silläkin kertaa sivuverkkoon.

Myrevikin paikka oli ottelun viimeinen huipputilanne ja niin Jaro joutui jälleen tyytymään vain yhteen pisteeseen. Jaron seuraava ottelu pelataan jo sunnuntaina, kun vuorossa on vierasottelu TPS:a vastaan.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TPV:n hyökkääjä Eetu Kolu näki, että vieraiden tasoitus oli ansaittu ottelun lopussa.
– Vähän kaksijakoinen ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla tuuli oli meitä vastaan ja toisella puoliajalla saatiin tuuli taakse ja Jaro oli vähän vaikeuksissa. Mielestäni ansaitsimme tasoituksen, Kolu kertoi.

Ottelun avausmaalin laukonut Pavle Milosavljevic ei ollut tyytyväinen voiton vaihduttua yhteen pisteeseen.
– Tänään oli vaikea pelata tavalla, jota olemme harjoitelleet. Joskus olosuhteet ovat tällaisia, että on  vaikea pelata. Silti loimme paljon paikkoja, jotka olisi pitänyt hyödyntää. Kun emme hyödyntäneet, niin TPV teki lopussa ainoasta paikastaan, Milosavljevic sanoi.

TPV:n valmentaja Anssi Ylinen näki muiden tavoin tuulen vaikuttaneen otteluun todella paljon.
– Tämä oli tällainen tuulipeli. Tuuli vaikutti peliin aivan älyttömästi. Jaro oli vahvempi ekalla jaksolla ja me olimme vahvempia toisella jaksolla ja tuuli varmasti vaikutti siihen. Toisella puoliajalla saimme prässättyä 20 minuuttia hyvin, vaikka emme saaneet kovin paljon paikkoja. Lopussa muutimme vähän pelijärjestelmää, kun olimme häviöllä ja saimme nopeasti maalin, Ylinen summasi ottelun annin.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko oli ottelun jälkeen pettynyt voiton karattua käsistä.
– Tämä tuntuu raskaalta. Tämä on tapahtunut meille liian usein viime aikoina ja sen näkee myös pukukopissa. Kukaan ei ole tyytyväinen tällä hetkellä. Toisella puoliajalla loimme niin paljon paikkoja, että niistä olisi pitänyt tehdä toinen maali. Se ei ole hyväksyttävää. Tuuli vaikutti vielä enemmän kuin oikeastaan uskoimmekaan. Toisella puoliajalla tiesimme, että meidän täytyy olla alussa vähän varovaisia, koska tiesimme TPV:n prässäävän ylhäältä. Mitään suurta hätää meille ei kuitenkaan tullut. Mielestämme pelasimme kuitenkin liian pitkään varovaisesti, koska meillä pitäisi olla kapasiteettia pelata maata pitkin. Syöttöpeliimme ei voi olla ollenkaan tyytyväinen tänään. Silti loimme niin paljon paikkoja, että sen olisi pitänyt riittää voittoon, Käcko harmitteli.