Jaro menetti kahden maalin johtonsa lopussa

FF Jaro menetti kahden maalin johtoasemansa Suomen Cupin ottelussa SJK Akatemiaa vastaan viimeisen kymmenen minuutin aikana. Ottelu päättyi lukemiin 2-2 (0-2).

FF Jaro joutui lähtemään otteluun ohuella kokoonpanolla. Koska mm. Johan Brunell ja Oskar Sandström eivät olleet täydessä pelikunnossa, oli Niklas Käcko ratkaissut topparipulan siirtämällä Marcel Warghin Samuel Uusitalon kanssa keskuspuolustukseen.

Myös kotijoukkue SJK Akatemia lähti otteluun normaaliakin nuoremmalla joukkueella ja joukkueen avauskokoonpano oli muuttunut lähes täysin voitollisen VPS-ottelun jälkeen.

Jaro siirtyi ottelussa johtoon heti ensimmäisestä tekopaikasta, kun pelattiin 20. minuuttia. Markus Kronholmin vapaapotku kiersi hyvin maalin eteen, jossa Alex Ramsay puski pallon maaliin tilanteeksi 0-1.

Puolen tunnin kohdalla Jusa Ihalainen pelasi tilanteen erinomaisesti loppuun asti ja pääsi päätyrajalla palloon. Ihalainen syötti takaviistoon, jossa Axel Vidjeskog pääsi laukomaan täysin vapaasti, mutta Aleksi Luoma torjui laukauksen hienosti jaloillaan.

Jaron toinen maali oli tosiasia 37. minuutilla, kun Severi Kähkönen kuljetti pallon kanssa keskialueella ja syötti eteenpäin Ramsaylle. Ramsay laukoi 20 metristä ja pallo kimposi onnekkaasti puolustajan kautta maaliin ja tilanne oli Jarolle jo 0-2.

Jaro sai vielä juuri ennen taukoa erinomaisen paikan kolmanteen maaliin, kun Ihalaisen matala keskitys löysi Joni Remesahon, jonka laukaus muutamasta metristä suuntautui kuitenkin ohi.

Tauolle lähdettiin Jaron johtaessa 0-2.

Toisen puoliajan alku oli avausjaksoa tasaisempaa, mutta mitään vaarallista ei kummassakaan päässä nähty.

Toisen ensimmäinen todella vaarallinen paikka nähtiin 67. minuutilla, kun Kähkönen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Luoma venyi hyvään torjuntaan ja pelasti tilanteen.

Jaro näytti jo etenevän kontrolloituun voittoon, kun toisella puoliajalla ei paikkoja juurikaan nähty. SJK Akatemia tuli kuitenkin maalin päähän 83. minuutilla, kun Jyri Kiuru petasi matalalla keskityksellään Kuutti Matilalle vapaan paikan muutamaan metriin ja tämä pisti pallon maaliin.

SJK tuli tasoihin pari minuuttia myöhemmin. Daniel-Kristian Säilyn matala laukaus takakulmaan ohitti Topi Valtosen ja tilanne oli yhtäkkiä 2-2.

Ramsay sai pian tasoitusmaalin jälkeen erinomaisen paikan viimeistellä hattutemppunsa, kun Kähkönen vapautti Ramsayn nokikkain Luoman kanssa. Hyvän ottelun pelannut Luoma kuitenkin torjui matalan laukauksen.

Lisää paikkoja ei nähty ja näin Jaro joutui tyytymään pistejakoon lukemin 2-2.

2-2

20' Ramsay Alex 0-1
36' Ramsay Alex 0-2
82' Matila Kuutti 1-2
84' Säily Daniel-Kristian 2-2

FF Jaro

10 Myrevik Jim 65'
22 Valtonen Topi
13 Uusitalo Samuel
15 Kronholm Markus
9 Kähkönen Severi
19 Vidjeskog Axel
24 Remesaho Joni
68' Bjonbäck Aron
26 Wargh Marcel
27 Ramsay Alex
28 Ihalainen Jusa
30 Mabinda Kinzumba Jean

Vaihtopelaajat
25 Snellman Joas
2 Sandström Oskar
6 Brunell Johan
7 Bjonbäck Aron
29 Olusanya Anthony

SJK Akatemia

4 Pihlaja Oskar
55' Säily Daniel-Kristian
15 Heinonen Onni
20 Aromaa Arttu
23 Mustonen Veeti
34 Luoma Aleksi
61 Kivimäki Nicolas
73' Matila Kuutti
53 Salo Nuutti
24 Pelkkala Lauri
69' Sipola Sami
26 Husseini Habibullah
62 Vuorela Severi
67' Kiuru Jyri
30 Hiekkanen Eddie
73' Adawi Omar

Vaihtopelaajat
8 Kiuru Jyri
25 Peräaho Niilo
37 Olsbo Valtteri
7 Matila Kuutti
60 Sipola Sami
28 Adawi Omar
2 Säily Daniel-Kristian