Jaro karkasi JBK:lta toisella puoliajalla

Nihkeän avauspuoliajan jälkeen FF Jaro ja JBK lähtivät tauolle lukemissa 1-1. Toisella puoliajalla Jaro teki kolme maalia ja voitti harjoitusottelun lukemin 1-4.

Ottelun avausmaali nähtiin seitsemännellä minuutilla. Jaro sai kaksi kulmapotkua peräkkäin ja jälkimmäisessä Alvarado Morin nousi omiin korkeuksiinsa ja puski Serge Eremenkon keskityksen tarkasti tolpan juureen.

Jaro piti palloa, mutta tempo oli tällä kertaa liian matala ja Alexei Eremenko vaati kentän laidalta toistuvasti omiltaan nopeampia suorituksia.

JBK tuli tasoihin 22. minuutilla. Josue Soto sai keskialueella syötön ahtaaseen väliin ja sai hieman jaloilleen. Kun tilanteesta ei tullut vapaapotkua, pääsi JBK vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Joakim Häggblom pelattiin läpi ja hän viimeisteli varmasti lukemiksi 1-1.

JBK oli lähellä siirtyä johtoon kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Jaro pelasi todella huolimattomasti omassa päässä. Hassoma Bino Bamba antoi heikon syötön Öhbergille, joka kuitenkin ehti liukumalla pelastamaan tilanteen. Öhbergin seuraava syöttö oli sekin huono ja JBK:lle avautui avopaikka, mutta Öhberg teki hienon torjunnan.

Heti seuraavassa hyökkäyksessä Jaro oli lähellä toista maalia. Papa Niangin keskitys löysi Morinin, joka jatkoi päällään viiteen metriin Sergei Eremenkolle, joka ei osunut palloon. Pallo tuli kuitenkin Sotolle avopaikkaan, mutta Anders Brunell teki erinomaisen lähitorjunnan. Jatkotilanteesta Morin antoi vielä yhden paikan Eremenkolle, mutta tämän pusku kimposi yläriman kautta yli.

Tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

Jaro teki tauolla useamman vaihdon. Mm. isokokoinen venäläistoppari Egor Potapov tuli toiselle puoliajalle kentälle.

Jaro siirtyi johtoon, kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia. Kulmapotkun jälkeen pallo pomppasi ylärimasta Adam Vidjeskogille, joka suti pallon muutamasta metristä sisään.

Jaron kolmas maali komea osoitus Seth Paintsilin nopeudesta. Jaro pelasi maalipotkusta pallon nopeasti Paintsilille, joka laittoi pallon kauaksi eteen ja yksinkertaisesti juoksi puolustajista ohi. Paintsil tarjoili maalin eteen paikan Kevin Larssonille, jonka laukaus meni Anders Brunellin jalkojen kautta maaliin.

Ottelun viimeinen maali nähtiin kymmenen minuuttia ennen loppua. Kaikki odottivat Jarolle vapaapotkua keskialueella, mutta kun vihellystä ei kuulunut, kääntyi Paintsil puolustajan edessä pallon kanssa ja laukoi tarkasti takakulmaan. 4-1 oli myös ottelun loppulukemat.

FF Jaron valmentaja Alexei Eremenko oli tyytymätön omiensa peliin avausjaksolla.
– Pelasimme ensimmäisellä puoliajalla liian hitaasti. Otimme liikaa kosketuksia ja teimme vääriä päätöksiä. Ehkä se johtui asenteesta. Pelaajat saattoivat luulla, että tulee helppo peli, eikä sitten tullutkaan. Toisella puoliajalla paransimme ja JBK myös väsyi. Harjoittelimme toisella puoliajalla nopeita hyökkäyksiä ja se toimi paremmin.

– Testipelaajista Kyle Curinga tulee tekemään meidän kanssamme sopimuksen. Bino Bamba ja Potapov olivat ihan ok. He ovat mukanamme ensi viikon ja saavat kunnollisen testin SJK:a vastaan. Potapov oli hyvä pallon kanssa. Hän pystyy antamaan pitkiä syöttöjä yhdellä askeleella Johan Brunellin tapaan, Eremenko kertoi.