Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jaro kaatoi SJK Akatemian vuoden ensimmäisessä harjoitusottelussa

FF Jaro pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelun ja voitti SJK Akatemian maalein 2-0 (0-0). Jaron ensimmäinen maali oli SJK:n oma maali ja toisen maalin iski nuori Albin Björksog.

Jaron valmentaja Jimmy Wargh oli kertonut jo ennen ottelua, että hän tulee käyttämään kahta eri kokoonpanoa ja molemmat kokoopanot tulisivat pelaamaan yhden puoliajan.

Kakkoseen viime kauden päätteeksi pudonnut SJK Akatemia oli liikkeellä nuorella ja melko kokemattomalla joukkueella. Jaro aloitti pelaajilla, jotka todennäköisesti kuuluvat tällä kaudella edustusjoukkueeseen, mutta joukkueesta myös puuttui useita pelaajia. Ottelu alkoi hieman haparoivasti ja molempien joukkueiden otteista näkyi ottelutuntuman puute. Jaro prässäsi aiempaa selvästi alempaa, mikä antoi SJK Akatemialle mahdollisuuden rakentaa hyökkäyksiä puolustuslinjasta. Avauspuoliajan loppua kohden Jaro otti pelin haltuunsa ja etenkin puoliajan viimeinen vartti pelattiin yhtä maalia. Avauspuoliajan aikana nähtiin silti vähän maalintekopaikkoja. SJK:n paras tilanne tuli Jaron virheen jälkeen ja SJK-pelaaja pääsi läpiajoon. Laukaus osui kuitenkin Topi Valtosen vartioiman maalin vasempaan tolppaan. Jarokaan ei luonut montaa hyvää tekopaikkaa. Lähimpänä oli Alex Ramsay, joka puski vasemmalta tulleen keskityksen ylärimaan.

Jaron lievästä hallinnasta huolimatta ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 0-0.

Toiselle puoliajalle Jimmy Wargh vaihto kentälle uudet pelaajat, ainoastaan Topi Valtonen pysyi kentällä. Jaron toisen puoliajan kokoonpanossa oli pääasiassa junioreita ja nuoria pelaajia. Poikkeuksena kakkosvalmentaja Pavle Milosavljevic, joka pelasi tutulla paikallaan keskuspuolustuksessa. Uusi kokoonpano pelasi todella pirteäsi ja jokainen esitti parastaan. 52. minuutilla Jaro siirtyi 1-0-johtoon. Albin Björkskog pelattiin paikkaan ja lopulta pallo meni SJK:n pelaajan jalasta omaan maaliin ohi entisen Jaro-maalivahti William Rosenlöfin. Jaro jatkoi ennakkoluulotonta peliään ja vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Albin Björkskog pääsi jälleen paikkaan ja hän laukoi pallon ohi SJK-maalivahdin ja tilanne oli 2-0. Loppua kohden joukkueet aavistuksen väsyivät ja tilaa oli kentällä enemmän, mutta kumpikaan joukkue ei pystynyt hyödyntämään sitä ja ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 2-0.

Jimmy Wargh kehui ottelun jälkeen nuoria pelaajia.

– Tämä oli todella hyvä ottelu nuorilta pelaajilta ja jokainen näytti parastaan. Albin Björkskog pelasi pirteästi keskushyökkääjänä, vaikka se ei ole hänen normaali pelipaikkansa.

Jaron seuraava harjoitusottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina 31.1.2021 Tellushallissa.