Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jaro kaatoi KTP:n ja piti nousuhaaveet elossa

Keskuskentälle oli tullut komeasti 2035 katsojaa seuraamaan FF Jaron ja KTP:n välistä ottelua. Jaro tarjoili kotiyleisölle voiton lukemin 3-1. Jaron maaleista vastasivat Samu Alanko, Papa Niang sekä Markus Kronholm.

Lähtökohdat otteluun olivat herkulliset, sillä peli päästiin käymään mitä parhaimmassa syyssäässä. Lisäksi pietarsaarelaiset olivat ottaneet erinomaisesti Anbders Wiklöfin haasteen vastaan ja Keskuskentän katsomoissa oli todella hyvin katsojia. Jaro aloitti ottelun täsmälleen samalla avauskokoonpanolla kuin edellisessä ottelussa.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen paikka nähtiin 14. minuutilla. Joni Remesaho prässäsi keskialueella pallon omille ja Thomas Kula lähetti Markus Kronholm vauhtiin oikealla. Kronholmin matala keskitys tuli KTP-pelaajien liukastellessa Alberto Alvarado Morinille noin 13 metriin, mutta tämän kääntölaukaus suuntautui keskelle maalia ja Jere Pyhärannalla oli helppo työ torjua.

Heti perään Morin riisti Sebastian Dolivolta pallon keskiviivalla ja Jaro pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta lupaava tilanne tyrehtyi Kronholmin epäonnistuneeseen syöttöön.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen oli melko sekavaa peliä, jossa nähtiin paljon katkoja. Jaro pääsi muutamaan kertaan rakentamaan hyvän tilanteen vasemmalta, jossa etenkin Walter Moorelle saatiin pelattua keskityspaikkoja, mutta laitapuolustajan keskitykset eivät avauspuoliajan aikana löytäneet omia pelaajia.

Avauspuoliajan viimeisellä vartilla Jaro sai paremman otteen pelistä. Kotijoukkueen pienoinen paine palkittiin maalilla, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia ja osuma oli todella komea. Kyle Curinga sai pallon keskialueella ja kuljetti parin pelaajan välistä. KTP:n puolustuslinja pelasi tilanteessa korkealla ja Curinga syötti Remesahon oikealta täysin vapaaksi. Remesaho kuljetti pallon rangaistusalueelle ja antoi tarkan syötön takatolpalle viiteen metriin, jossa Samu Alanko sai kaikessa rauhassa sijoittaa pallon tyhjään maaliin. Maali oli Alangolle jo kauden kuudes kahdeksassa ottelussa.

Remesaho sai avauspuoliajan loppupuolella kovan iskun päähänsä Jere Pyhärannan kädestä ja joutui tulemaan vaihtoon juuri ennen taukoa. Remesahon tilalle tuli Papa Niang. Tauolle mentiin Jaron johtaessa 1-0.

Toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla nähtiin tilanne molemmissa päissä. Ensin KTP oli lähellä tasoitusta, kun Aleksi Tarvonen pääsi pystysyöttöön kiinni rangaistusalueella, mutta Emil Öhbergin oikea-aikainen vastaantulo pelasti tilanteen. Öhberg koppasi pallon ja lähetti nopean avauksen, jonka päätteeksi Morin pääsi palloon hyökkäysalueella. Meksikolainen malttoi katso tilanteen rauhassa ja näki Niangin vapaana rangaistusalueen kulmassa. Niangilla oli paljon aikaa, mutta hän päätti laukoa suoraan syötöstä ja pallo suuntautui selvästi yli.

Pari minuuttia myöhemmin Niangin keskitys tuli kaikkien yli ylipäätyrajan tuntumaan Moorelle, joka nosti pallon maalin eteen, jossa Morin pääsi puskemaan hieman takapainoisesta asennosta viidestä metristä, mutta pallo meni tolppaa hipoen ohi.

Toisella puoliajalla KTP piti enemmän palloa, mutta Jaro loi vastahyökkäyksistä vaarallisemmat tilanteet. Jonas Emet oli tunnin jälkeen kahteen kertaan paikassa. Ensin Niang pelasi Emetille hyvän paikan rangaistusalueen sisälle, mutta veto meni selvästi yli. Muutama minuutti edellisen paikan jälkeen Kronholmin keskitys tippui tarkasti Emetille, jonka jatko kymmenestä metristä kuitenkin suuntautui päin Pyhärantaa.

KTP oli lähellä tasoitusta 70. minuutilla, kun Ville Oksanen sai pienellä onnellakin pallon rangasistusalueella ja löysi syötöllään juuri kentälle tulleen Jussi Aallon, joka kuitenkin laukoi yli,

Jaro siirtyi kahden maalin johtoon 74. minuutilla. Emet, Moore ja Alanko pelasivat hyvin yhteen vasemmalla ja Mooren syöttö vapautti Alangon. Alanko kuljetti rangaistusalueelle asti ja syöttö tuli kimmokkeen kautta Moorelle, joka löysi vielä Niangin hienolla syötöllä pelaajamassan läpi. Niang otti pallon kanssa askeleen keskelle ja laukoi vasurilla pallon tarkasti etukulmaan lukemiksi 2-0.

KTP tuli maalin päähän 78. minuutilla. Vaihtopelaaja Isaac Kannah sai hyvän syötön rangaistusakueelle. Kannahin ensimmäinen kosketus ei ollut paras mahdollinen, mutta hän sai kuitenkin käännettyä itselleen vetopaikan ja pallo meni Öhbergin jalkojen kautta verkon perukoille.

Alanko oli lähellä kuitata maalin välittömästi, kun hän pyrähti kahden puolustajan välistä ja laukoi tulisesti kohti etukulmaa, mutta aavistuksen ohi. Alanko tuli tilanteen jälkeen vaihtoon ja hänen tilallen tuli Kevin Larsson.

Kannah oli erittäin lähellä tasoitusta pari minuuttia myöhemmin. Kannah löytyi täysin vapaana rangaistusakueen kulmalta paitsion rajamailta, mutta laukaus avopaikasta meni vain aavistuksen ohi takakulman.

Koko ottelun yleisön hampaissa ollut erotuomari Janne Sjögren sai kuunnella kotiyleisön raivoamista viisi minuuttia ennen loppua. Niang tarjoili Larssonille vetopaikan reiluun kymmeneen metriin, mutta Larsson kaatui puolustajien jalkoihin. Tilanne näytti kotiyleisön silmiin selvältä rangaistuspotkulta, mutta Sjögren levitti kätensä.

Jaro ratkaisi ottelun lopullisesti pari minuuttia ennen loppua. Morin taisteli rangaistusalueen rajalla pallon hienosti Niangille, joka keskitti maalille, jossa Oksanen sai jalkansa juuri väliin ennen Larssonia. Pallo jäi boksiin ja paikalle tuli Kronholm, joka laukoi sydämensä kyllyydestä pallon verkkoon lukemiksi 3-1.

Ottelui päättyi lukemiin 3-1 ja kauden toistaiseksi suurin yleisö, 2035 maksanutta katsojaa, sai juhlia jälleen kotivoittoa. Jaro nousi voitolla 41 pisteseen ja se pitää Jaron edelleen mukana nousutaistelussa, kun Ykkösessä on jäljellä vielä kaksi ottelua. Eroa karsijan paikalle on neljä pistettä. Jarolla on edessään vielä vierasottelu EIF:a vastaan sekä päätöskierroksen kotiottelu Grankulla IFK:a vastaan.

KTP Teemu Honkaniemi oli ottelun jälkeen pettynyt, sillä tappio sysäsi joukkueen entistä syvemmälle putoamiskurimukseen.
– Vaikeaa on ollut viime pelit. Kesällä meillä oli hyvä sesonki, mutta nyt ote on herpaantunut. Emme pääse oikein päättämään hyökkäyksiä ja peli jää jotenkin pyörimään. Edellisessä pelissä tulimme kahden maalin takaa tasoihin ja nytkin oli saumat. Näistä kolmesta pelistä Jaroa vastaan mielestäni tänään Jaro oli heikoimmillaan. Yleensä olemme joutuneet Jaroa vastaan juoksemaan paljon pallon perässä ja tänään oli iskun paikka, mutta ei onnistunut.

Jälleen maalinteossa onnistunut Samu Alanko ei voitosta huolimatta nähnyt joukkueensa pystyneen parhaimpaansa.
– Ensimmäinen puoliaika oli sellainen, että en tiedä, oliko jätkät kunnolla hereillä. KTP rikkoi hyvin meidän peliä ja mielestäni muutama selvä rike jäi tuomarilta viheltämättä. Toisella puoliajalla peli oli selvästi parempaa. Sitten tuli kavennus ja iski pieni paniikki, mutta selvisimme. Avausmaalissa näin, että kukaan ei ollut maalilla ja juoksin tyhjään tilaan. Jonilta (Remesaho) loistava syöttö ja eihän siitä voi vetää ohi, Alanko kertoi.

KTP:n valmentaja Ossi Virta piti Jaron voittoa ansaittuna.
– Kokonaisuudessaan Jaro oli parempi ja ansaitsi voittonsa, ei kahta sanaa. Ensimäminen puoiaika tasaista ja pystyttiin puolustuksellisesti tehdä ne asiat, mitä haettiinkin. Toisella puoliajalla saimme muutamia paikkoja, mutta Jarollakin oli laadukkaita paikkoja. Isaac Kannahilla oli vielä paikka tasoittaa, mutta ei saanut sitään. Toisen puoliajan alussa Niklas Tarvosella oli myös hyvä paikka. Mutta Jarollakin oli niin paljon paikkoja, että he ansaitsivat voittonsa. Tilanteemme on vaikea, mutta meidän on pakko uskoa, että voitamme kaksi viimeistä peliä. Katsotaan sitten, mikä tilanne on, Virta mietiskeli.

Kristian Heames löysi Jaron otteista paljon parannettavaa ja brittivalmentaja olikin menettänyt äänensä lähes täysin ottelun aikana.
– En ole tyytyväinen. Teimme pelistä paljon vaikeamman kuin oli tarvetta. Kunnioitan KTP:a paljon ja he ovat olleet meille todella vaikea vastustaja. Tiesin, että koska hukkasimme omia paikkoja, pystyy KTP tekemään maalin. En ole tyytyväinen peliin, mutta tulokseen kylläkin. Avausmaali tuli hyvään paikkaan ja se antoi hyvät lähtökohdat toiselle puoliajalle, mutta emme käyttäneet tilanteitamme. Lisäksi meillä oli paikka missä Kevin Larsson kaadettiin ja en ymmärrä, miten siitä ei tullut rangaistuspotkua, Heames ihmetteli.

Voiton myötä Jarolla on vielä mahdollisuudet nousutaistossa ja se pitää pelaajat motivoituneina.
– Sarjan kärki on entistä tiiviimpi, koska JJK hävisi tänään. Me olemme vähän kärkikolmikkoa perässä, mutta jos saamme hyvän tuloksen kahdesta viimeisestä pelistä, voi tapahtua mitä tahansa, Heames pohti sarjan jännittävää loppuhuipennusta.

Loukkaantunut Remesaho selvisi Heamesin mukaan onneksi säikähdyksellä.
– Remesaho sai kovan iskun päähänsä, mutta hän on nyt kunnossa. Hän joutuu ehkä käymään vielä sairaalassa, mutta hän voi hyvin.