Jaro kaatoi Klubi 04:n

FF Jaro piti maalinsa puhtaana ja iski kolmesti pallon Klubi 04:n verkkoon, kun punapaidat pitivät kolme pistettä Pietarsaaressa ja nousivat takaisin kakkossijalle.

Jaro sai otteluun unelma-alun, kun pallo löytyi vierasjoukkueen verkosta jo 46 sekunnin pelin jälkeen. Jaro voitti pallon itselleen hyökkäysalueella ja Christopher Mandiangu pääsi haastamaan Artturi Paavolaa. Mandiangu tuli taitavasti Paavolan ohi ja laukoi pallon varmasti maaliin lukemiksi 1-0.

Huolimatta erinomaisesta alusta, jäi Jaron peli hieman vaisuksi avauspuoliajan aikana. Mandiangun nopean maalin jälkeen kummallakaan joukkueella ei ollut kovin vaarallisia tilanteita. Taitava vierasjoukkue piti ajoittain palloa hyvin, mutta Jaro kuitenkin puolusti tiiviisti ja pystyi pitämään vierasjoukkueen melko kaukana vaarallisilta paikoilta. Tauolle lähdettiin Jaron johtaessa 1-0

Toiselle puoliajalle Jaro tuli terävästi ja onnistui ensimmäisen vajaan kymmenen minuutin aikana rakentamaan kolme hyvää hyökkäystä.

Ensin Kazuki Takahashi vapautti hyvällä syötöllä Anthony Olusanyan vauhtiin oikealta laidalta, mutta Olusanyan syöttö ei kuitenkaan löytänyt omia maalin edestä.

Hetken päästä Samba Sillah oli esillä kahteen kertaan. Ensin Sillah haastoi hienosti puolustajan laidalla ja ajoi pallon kanssa aina rangaistusalueen sisään saakka. Sillah haki syötöllään Jovovicia maalin edustalta, mutta Samu Laitinen puolusti hyvin Jovovocin tilanteesta pois.

Muutama minuutti myöhemmin Jaro hyökkäysi hyvin vasemmalta laidalta. Pallo pelattiin Darvin Chavezille, jonka hyvä keskitys löysi Sillahin rangaistusalueelta. Sillah otti hyvin pallon haltuun, mutta laukaus suoraan ilmasta kuitenkin epäonnistui ja pallo nousi selvästi yli.

Parin Jaron hyvän tilanteen jälkeen Klubi 04 pääsi peliin paremmin mukaan ja pystyi luomaan pari puolittaista tekopaikkaa. Lähimpänä käytiin, kun Enoch Banza sai jalkansa vapaaksi oikealla laidalla, mutta vaarallinen keskitys ei kuitenkaan löytänyt maalin edestä Julius Tauriaisen jalkaa.

Helpottava toinen maali nähtiin 20 minuuttia ennen loppua. Klubi 04 pääsi ensin katkaisemaan Jaron hyökkäyksen, mutta Kareem Moses oli jäänyt edelleen ylös. Thomas Kula löysi hienolla syötöllä Mosesin rangaistusalueelta. Oikeana laitapuolustajana pelannut Moses otti pallon rinnalla haltuun, piti puolustajan irti pallosta ja viimeisteli varmasti tilanteeksi 2-0.

Jim Myrevik tuli vaihdosta kentälle Olusanyan tilalle ja Myrevik olikin lähellä tehdä uransa ensimmäisen maalin Ykkösessä, kun Jovovic vapautti Myrevikin puolittaiseen läpiajoon. Myrevikin vasemman jalan laukaus painui kuitenkin tolppaa hipoen takatolpan ohi.

Ottelu ratkesi lopullisesti kymmenen minuuttia ennen loppua. Mandiangu pyrki ohittamaan Saikou Ceesayn rangaistusalueella ja topparin liukutaklaus osui suoraan Mandiangun jaloille, josta erotuomari Lassi Siukkola vihelsi Jarolle rangaistuspotkun. Jovovic laukoi pallon pilkulta varmasti alakulmaan loppulukemiksi 3-0.

Kun KPV hävisi oman ottelunsa, nousi Jaro takaisin kakkossijalle maalieron turvin. Seuraavaksi Jaro kohtaa juuri KPV:n kun lauantaina joukkueet ottavat mittaa toisistaan Kokkolassa.

Klubi 04:n Jean Mabinda Kinzumbaa harmitteli nopeaa avausmaalia.
- Heti alussa tuli yksi takaiskumaali. Puolustimme sen jälkeen melko alhaalta, mutta saimme muutaman paikan, josta olisimme voineet tehdä maalin. Ei meillä mitään aivan huippupaikkoja ollut ja meidän pitääkin miettiä, miten voimme parantaa seuraavaan otteluun, nuorukainen pohti.

Jaron puolustukseen palannut Pavle Milosavljevic oli tyytyväinen palattuaan kentälle.
- Oli ehkä pieni riski pelata tänään, mutta kaikki meni hyvin. Mielestäni pelasin ihan hyvin ottaen huomioon, että olin ollut jonkin aikaa poissa. Nyt minulla on mahdollisuus pelata lauantaina. Saimme parhaan mahdollisen alun otteluun, mutta tempo pitäisi saada korkeammalle. Minua hieman harmitti, kun katsomossa ei ollut tänään paljon yleisöä, mutta se on ymmärrettävää. Toivottavasti pystyimme antamaan yleisölle jotain takaisin tänään, Milosavljevic kommentoi.

Klubi 04:n päävalmentaja Mikko Mannila näki ottelun noudattaneen tuttua kaavaa.
- Jalkapallopelejä ei voiteta palloa pitämällä. Meillä oli pelissä tiettyjä haasteita, joita meillä on ollut koko kauden. Pelistä tulee myös paljon vaikeampaa, kun päästämme alussa vastustajan johtoon. Vaikka Jarolla oli paikkoja tehdä enemmänkin maaleja, niin ehkä 3-0 ei kuitenkaan kuvaa ihan koko pelin kuvaa. Me pelasimme mielestäni ihan hyvää futista tänään, mutta meidän pitää ottaa nyt seuraava askel ja alkaa ottaa pisteitä. Olen ihan varma, että meillä on tällä kaudella hyvät mahdollisuudet voittaa mikä tahansa joukkue. On hienoja juttuja meidän pelaajille pitkässä juoksussa, kun pääsemme tällaisiin perinteisiin jalkapallokaupunkeihin kuin Pietarsaari. Tämä kasvaa korkoa, vaikka nyt saattaa tuntua synkältä, Mannila kommentoi.

FF Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen löysi pelistä paljon parantamisen varaa voitosta huolimatta.
- Klubi 04 lähti tänään peliin kolmen alakerralla ja sekoitti vähän meidän prässäämistämme alussa. Meni hetken ennen kuin viesti meni perille kentälle. Klubi 04 pelaa juuri tällaisia pelejä, he pystyvät pitämään hyvin palloa. Me voitimme tänään rutiinilla ja pystyimme pitämään heidät melko pitkälle pois vaarallisilta paikoilta.

- Pallollisessa pelissä meillä on edelleen tekemistä. Siitä puuttuu sellainen tietty kylmäpäisyys ja teemme välillä vääriä ratkaisuja. Meidän olisi pitänyt pystyä laittamaan palloa nopeammin liikkeelle ja myös pelasimme palloa vähän väärille alueille. Niitä pitää hioa seuraavaan peliin. Kuitenkin teimme kolme maalia tänään ja otimme kolme pistettä, Kärkkäinen summasi ottelun antia.

3-0

1' Mandiangu Christopher 1-0
70' Moses Kareem Michael Marcus 2-0
80' Jovovic Sasa 3-0

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
5 Takamäki Toni
7 Kula Thomas
8 Takahashi Kazuki
81' Böling Kim
11 Mandiangu Christopher
12 Moses Kareem Michael Marcus 15'
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
18 Sillah Samba
81' Sjöstedt Toni
22 Jovovic Sasa
25 Öhberg Emil
29 Olusanya Anthony
67' Myrevik Jim

Vaihtopelaajat
1 Edström Jonas
2 Strömbäck Viktor
3 Antila Ilari
13 Böling Kim
17 Sjöstedt Toni
19 Vidjeskog Axel
21 Myrevik Jim

Klubi 04

1 Leislahti Rasmus
34 Paavola Artturi
59' Kiuru Jyri
37 Tauriainen Julius
59' Jäntti Tommi
42 Laitinen Samu
46 Mabinda Kinzumba Jean
38 Banza Enoch
50 Väänänen Santeri
57 Kouassivi-Benissan Kevin
82' Lutumba-Pitah Didis
61 Ollikainen Otto
63 Ceesay Saikou 79'
66 Lindblad Anton

Vaihtopelaajat
21 Piirainen Jere
19 Tammivuori Samuel
24 Jäntti Tommi
54 Kiuru Jyri
65 Lutumba-Pitah Didis