Jaro joutui tyytymään tasapeliin MYPAa vastaan

Jaro ei saanut MYPAa vastaan hyökkäyspeliään toimimaan totutulla tavalla, niinpä joukkue joutui tyytymään tasapeliin lukemin 1-1 (0-0).

Jaro oli saanut kokoonpanoonsa hyviä uutisia, kun Emil Öhberg palasi maalinsuulle ja Severi Kähkönen oli myös avauskokoonpanossa. EIF-ottelussa loukkaantunut Markus Kronholm puolustaan oli sivussa kokoonpanosta.

Ottelu alkoi Jaron pallonhallinnalla, mutta Jarolla oli koko avauspuoliajan ajan vaikeuksia luoda todellisia maalintekopaikkoja.

18. minuutilla Anthony Olusanya laittoi Wilterlynd Inalienin vauhtiin ja tämä pääsi päätyrajan tuntumasta kääntämään pallon vielä maalin eteen. Pallo meinasi lipsahtaa Turusen jalan alta Olusanyalle tyhjän maalin eteen, mutta Turunen sai lopulta poimittua pallon käsiinsä.

34. minuutin pelin jälkeen Jaro sai vapaapotkun 25 metristä ja Severi Kähkönen laukoi tulisesti ja Turunen joutui torjumaan pallon kulmapotkuksi.

Vasta aivan puoliajan lopussa Jaro pystyi luomaan todellisia tekopaikkoja.

Ensin minuutti ennen taukoa Jusa Ihalainen nousi oikealta ja syötti takaviistoon Järviselle, joka laukoi 15 metristä tulisesti, mutta Turunen torjui kulmapotkuksi. Seuranneen kulmapotkun Sotelo antoi vitosen alueen kulmaan Kähkösen päähän, mutta Kähkösen pusku epäonnistui ja pallo meni selvästi ohi.

Hetken päästä Inalien pääsi puskemaan Sotelon sivuvapaapotkusta, mutta Turusen erinomainen torjunta piti numerot edelleen maalittomana. Tilanteesta seurasi Jarolle kulmapotku, jonka Olusanya palautti päätyrajan tuntumaan, mutta MYPA-puolustus pelasti tilanteen maaliviivan tuntumalta.

Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Jaro aloitti toisen puoliajan hyvällä vauhdilla ja sai useamman hässäkän kotijoukkueen maalille, mutta loppuun asti tilanteita ei saatu vietyä.

57. minuutilla Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Joni Remesaho korvasi Inalienin.

Kesken Jaron painostuksen iski kotijoukkue MYPA 62. minuutilla. Keskitys meni Jaron puolustuksen selustaan ja Jaron pelaajat reagoivat tilanteeseen hitaasti. MYPA-pelaajan epäonnistunut laukaus tuli onnekkaasti suoraan Jari Hasselin jalkaan ja tämä ohjasi pallon tyhjään maaliin ja tilanne oli 1-0.

Jaro tuli tasoihin heti pari minuuttia myöhemmin ja sekin tuli melko onnekkaasti. Sotelolle avautui paljon tilaa vasemmalta ja argentiinalainen haki keskitystä ja pallo kimposi puolustajan jalasta maaliin ja tilanne oli 1-1.

68. minuutilla Olusanya ohitti puolustajan ja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Laukaus oli hyvä, mutta pallo meni kymmenisen senttiä takatolpan ohi.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Jaro teki seuraavan vaihtonsa, kun Axel Vidjeskog tuli Jim Myrevikin tilalle.

Vartti ennen loppua Olusanya ajoi väkisin rangaistusalueen sisälle ja laukoi kohti takakulmaa, mutta loistavaa ottelua pelannut Turunen torjui yrityksen jaloillaan.

78. minuutilla MYPAn voittomaali oli todella lähellä. Takamäki yritti suojata palloa päätyrajan yli, mutta Hassel riisti pallon ja haki syötöllään Rico Ryöpästä, jolla oli edessään tyhjä maali, mutta Jusa Ihalainen pelasti Jaron liukumalla pallon eteen.

Jaro haki ottelun lopussa riskilläkin voittomaalia ja joukkue saikin muutaman puolittaisen paikan, mutta tällä kertaa punaiset eivät saaneet palkintoa yrityksestään. Myös MYPAlla oli muutama melko vaarallinen vastaisku, mutta pisteet tasattiin maalein 1-1.

1-1

61' Hassel Jari 1-
64' Sotelo Guillermo 1-1

FF Jaro

2 Sotelo Guillermo
5 Takamäki Toni
9 Inalien Wilterlynd
56' Remesaho Joni
10 Kähkönen Severi
16 Järvinen Topi
21 Myrevik Jim
70' Vidjeskog Axel

11 Huttunen Anttoni
88' Kähkönen Olli
14 Pellikka Eetu
88' Kangasniemi Valtteri
15 Rautomäki Niklas
45' Rämä Jussi-Pekka