Jaro joutui tyytymään tasapeliin JäPS:n vieraana

FF Jaron kausi Ykkösessä ei alkanut aivan odotetunlaisesti, kun punapaidat jäivät selvästä hallinnasta huolimatta maaleitta JäPS:a vastaan kauden avausottelussa.

Jaron avauskokoonpanossa ei kauden ensimmäisessä ottelussa ollut yllätyksiä. Punapaidat lähtivät otteluun lähes identtisellä kokoonpanossa viime viikon Cup-otteluun verrattuna. Emile Paul Tendeng palasi avauskokoonpanon sairastelunsa jälkeen. Puolustuksessa Frankline Okoye avasi topparina Johan Brunellin vieressä ja Aron Bjonbäck aloitti oikeana laitapuolustajana Adam Widjeskogin ollessa pelikiellossa.

Poikkeuksellisesti hallissa pelattu ottelu oli alusta lähtien kovavauhtinen ja fyysiseen peliin luottava JäPS tuli voimalla jokaiseen kamppailuun.

Jaron ensimmäinen paikka nähtiin kolmannella minuutilla, kun Markus Kronholmin hyvä syöttö löysi puolustajien takaa Jonni Remesahon. Remesaho antoi matalan syötön maalin eteen Jim Myrevikiä kohti, mutta pallo kimposi aavistuksen etutolpan väärälle puolelle.

25. minuutilla Remesaho kaadetiin reilussa 20 metrissä ja Jaro sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Guillermo Sotelo laukoi kohti takakulmaa, mutta pallo meni ohi.

Heti perään Severi Kähkönen pääsi hieman onnekkaastikin JäPS:n puolustuksen taakse, mutta kotijoukkueen pelaajat ehtivät viime hetkillä hätiin ja tilanne päättyi kulmapotkuun.

Puolen tunnin kohdalla Jaro oli todella lähellä avausmaalia. Tendengin erinomainen syöttö lähetti Remesahon vauhtiin ja tämä löysi kymmenestä metristä Myrevikin. Myrevik käänsi vasemman jalkansa vapaaksi, mutta laukauksen sijaan hän haki vielä syöttöä parempaan paikkaan. Syöttö kuitenkin meni sekä Jacob Bushuen että Kähkösen ohi ja pallo lipui päädystä yli.

Pari minuuttia myöhemmin Jim Myrevik kaadettiin rajusti juuri rangaistusalueen ulkopuolella. Kähkösen vapaapotku osui muuriin ja jatkotilanteesta Myrevik pääsi puskemaan melko mukavasta paikasta keskityksen jälkeen, mutta hän ei saanut ohjatta palloa maalia kohti.

44. minuutilla Jaron maali oli jälleen lähellä. JäPS:n maalivahti Janne Laiho ei saanut liimattua Myrevikin matalaa syöttöä ja Kähkönen pääsi ensimmäisenä irtopalloon muutamassa metrissä, mutta Laiho ehti kuin ehtikin peittämään Kähkösen yrityksen ja vierasfanit joutuivat huokaisemaan pettymyksestä.

Ottelun avauspuoliaika oli intensiivistä peliä. Jaro oli kuitenkin joukkueista melko selvästi vaarallisempi, mutta parista hyvästä tilanteesta huolimatta tauolle lähdetiin lukemissa 0-0.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia, vapautti Sotelo näppärällä kantapääsyötöllä Kähkösen vauhtiin. Kähkönen pääsi pallon kanssa aina rangaistusalueelle saakka, mutta syöttö päätyrajan tuntumasta kilpistyi puolustajaan ja pallo meni päädystä yli.

Tunnin pelin jälkeen Tendeng levitti oikealle Remesaholle, joka tuli kahden puolustajan välistä rangaistusalueelle. Pienestä kulmasta lähtenyt kova laukaus kimposi vielä kentälle Laihon torjunnasta, mutta lopulta kotijoukkue sai siivottua tilanteen kulmaksi.

Tilanteen jälkeen Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Albin Björkskog korvasi Remesahon. Vaihdon myötä Björkskog tuli vasemmaksi laitahyökkääjäksi, Kähkönen siirtyi keskushyökkääjäksi ja Myrevik otti Remesahon paikan oikealta.

75. minuutilla Antonio Hotta korvasi Tendengin.

81. minuutilla Sotelon kova sivuvapaapotku löysi takatolpalta Okoyen pään, mutta nigerilaisen pusku meni selvästi yli.

85. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa lisää. Myrevik ja Kronholm tekivät tilaa Alex Ramsaylle ja Benjamin Östmanille.

Lisäajalla nähtiin vielä yksi huippupaikka. Björskog leikkasi pallon kanssa keskelle ja antoi hyvän syötön Kähköselle boksiin. Kähkösen laukaus pienehköstä kulmasta meni Jaron harmiksi rimaa hipoen yli.

Se oli ottelun viimeinen tilanne ja näin Jaro joutui tyytymään tasapeliin kauden avauksessa.

0-0

FF Jaro

2 Sotelo Guillermo
4 Okoye Chinaecherem Frankline 14'
5 Bjonbäck Aron
6 Brunell Johan
10 Tendeng Emile Paul
74' Hotta Antonio
12 Savchenko Mykyta
15 Kronholm Markus
84' Ramsay Alex
17 Bushue Jacob 65'
21 Myrevik Jim
84' Östman Benjamin
24 Remesaho Joni
60' Björkskog Albin
66 Kähkönen Severi

Vaihtopelaajat
1 Snellman Joas
8 Ramsay Alex
11 Björkskog Albin
13 Gulbis Krists
19 Hotta Antonio
23 Östman Benjamin

JäPS

1 Laiho Janne
2 Palmasto Tino 31'
3 Ceesay Alieu
4 Abdi Ayuub
45' Ärilä Joakim
8 Heidari Reza 15'
9 Ristola Aleksi
16 Autio Roope
20 Meriläinen Verneri
54' Lehtimäki Tony
22 Kassim Luqman
54' Mehmeti Albin
24 Jrad Adel
61' Holopainen Justus
88 Ulmanen Antti

Vaihtopelaajat
5 Kepot Daniel
11 Lehtimäki Tony
14 Holopainen Justus
17 Ärilä Joakim
21 Mehmeti Albin
25 Valto Olli
35 Niemi Joni