Jaro joutui tyytymään tasapeliin JäPS:n vieraana

FF Jaron kausi Ykkösessä ei alkanut aivan odotetunlaisesti, kun punapaidat jäivät selvästä hallinnasta huolimatta maaleitta JäPS:a vastaan kauden avausottelussa.

Jaron avauskokoonpanossa ei kauden ensimmäisessä ottelussa ollut yllätyksiä. Punapaidat lähtivät otteluun lähes identtisellä kokoonpanossa viime viikon Cup-otteluun verrattuna. Emile Paul Tendeng palasi avauskokoonpanon sairastelunsa jälkeen. Puolustuksessa Frankline Okoye avasi topparina Johan Brunellin vieressä ja Aron Bjonbäck aloitti oikeana laitapuolustajana Adam Widjeskogin ollessa pelikiellossa.

Poikkeuksellisesti hallissa pelattu ottelu oli alusta lähtien kovavauhtinen ja fyysiseen peliin luottava JäPS tuli voimalla jokaiseen kamppailuun.

Jaron ensimmäinen paikka nähtiin kolmannella minuutilla, kun Markus Kronholmin hyvä syöttö löysi puolustajien takaa Jonni Remesahon. Remesaho antoi matalan syötön maalin eteen Jim Myrevikiä kohti, mutta pallo kimposi aavistuksen etutolpan väärälle puolelle.

25. minuutilla Remesaho kaadetiin reilussa 20 metrissä ja Jaro sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Guillermo Sotelo laukoi kohti takakulmaa, mutta pallo meni ohi.

Heti perään Severi Kähkönen pääsi hieman onnekkaastikin JäPS:n puolustuksen taakse, mutta kotijoukkueen pelaajat ehtivät viime hetkillä hätiin ja tilanne päättyi kulmapotkuun.

Puolen tunnin kohdalla Jaro oli todella lähellä avausmaalia. Tendengin erinomainen syöttö lähetti Remesahon vauhtiin ja tämä löysi kymmenestä metristä Myrevikin. Myrevik käänsi vasemman jalkansa vapaaksi, mutta laukauksen sijaan hän haki vielä syöttöä parempaan paikkaan. Syöttö kuitenkin meni sekä Jacob Bushuen että Kähkösen ohi ja pallo lipui päädystä yli.

Pari minuuttia myöhemmin Jim Myrevik kaadettiin rajusti juuri rangaistusalueen ulkopuolella. Kähkösen vapaapotku osui muuriin ja jatkotilanteesta Myrevik pääsi puskemaan melko mukavasta paikasta keskityksen jälkeen, mutta hän ei saanut ohjatta palloa maalia kohti.

44. minuutilla Jaron maali oli jälleen lähellä. JäPS:n maalivahti Janne Laiho ei saanut liimattua Myrevikin matalaa syöttöä ja Kähkönen pääsi ensimmäisenä irtopalloon muutamassa metrissä, mutta Laiho ehti kuin ehtikin peittämään Kähkösen yrityksen ja vierasfanit joutuivat huokaisemaan pettymyksestä.

Ottelun avauspuoliaika oli intensiivistä peliä. Jaro oli kuitenkin joukkueista melko selvästi vaarallisempi, mutta parista hyvästä tilanteesta huolimatta tauolle lähdetiin lukemissa 0-0.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin viisi minuuttia, vapautti Sotelo näppärällä kantapääsyötöllä Kähkösen vauhtiin. Kähkönen pääsi pallon kanssa aina rangaistusalueelle saakka, mutta syöttö päätyrajan tuntumasta kilpistyi puolustajaan ja pallo meni päädystä yli.

Tunnin pelin jälkeen Tendeng levitti oikealle Remesaholle, joka tuli kahden puolustajan välistä rangaistusalueelle. Pienestä kulmasta lähtenyt kova laukaus kimposi vielä kentälle Laihon torjunnasta, mutta lopulta kotijoukkue sai siivottua tilanteen kulmaksi.

Tilanteen jälkeen Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Albin Björkskog korvasi Remesahon. Vaihdon myötä Björkskog tuli vasemmaksi laitahyökkääjäksi, Kähkönen siirtyi keskushyökkääjäksi ja Myrevik otti Remesahon paikan oikealta.

75. minuutilla Antonio Hotta korvasi Tendengin.

81. minuutilla Sotelon kova sivuvapaapotku löysi takatolpalta Okoyen pään, mutta nigerilaisen pusku meni selvästi yli.

85. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa lisää. Myrevik ja Kronholm tekivät tilaa Alex Ramsaylle ja Benjamin Östmanille.

Lisäajalla nähtiin vielä yksi huippupaikka. Björskog leikkasi pallon kanssa keskelle ja antoi hyvän syötön Kähköselle boksiin. Kähkösen laukaus pienehköstä kulmasta meni Jaron harmiksi rimaa hipoen yli.

Se oli ottelun viimeinen tilanne ja näin Jaro joutui tyytymään tasapeliin kauden avauksessa.