Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jaro jäi tasapeliin tyhjällä Keskuskentällä

Jaro koki pahan pettymyksen ilman yleisöä pelatussa ottelussa AC Kajaania vastaan. Will Inalienin osuman myötä Jaro meni tauolle johtoasemassa, mutta toisella puoliajalla AC Kajaani tuli tasoihin. Jaro pääsi pelaamaan viimeisen vartin miesylivoimalla, mutta ei onnistunut käyttämään sitä hyväkseen.

Niklas Käcko oli tehnyt pari muutosta Jaron avauskokoonpanoon ja Anthony Olusanya sekä Severi Kähkönen aloittivat ottelun vaihtopenkiltä. Heidän paikkansa olivat ottaneet Will Inalien sekä Axel Vidjeskog. Myös Guillermo Sotelo oli toipunut pelikuntoon ja oli avauskokoonpanossa.

AC Kajaanin miehistö oli muuttunut melko paljon KPV:lle kärsityn murskatappion jälkeen. Vieraat lähtivät otteluun passiivisesti ja antoi Jaron hallita palloa.

Ensimmäiset 13 minuuttia pelattiin rauhallisissa merkeissä ilman maalintekopaikkoja, mutta 14. minuutilla Jaro iski ottelulle alkutahdit. Markus Kronholm pelasi keskialueen vapaapotkun hieman yllättävästi matalana rangaistusalueelle kohti Joni Remesahoa. Remesaho nosti pallon takatolpalle ja pallo meni sopivasti Mikko Pitkäsen yli Inalienille, joka pääsi puskemaan vapaasti pallon etukulmaan ja Jaro johti 1-0.

Kolme minuuttia myöhemmin Inalien sai rangaistusalueella ahtaassa paikassa jalkansa vapaaksi rangaistusalueen kulmassa ja hän laukoi vasurilla matalana kohti takakulmaa, mutta Kajaanin maalivahti Deni Kaksi torjui laukauksen helposti.

33. minuutilla Topi Järvinen väläytti vaarallisuuttaan. Hän otti ensin hankalan pallon hienosti haltuun rangaistusalueella, sai jalkansa vapaaksi ja laukoi tulisesti, mutta Kaksa torjui hyvin kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta Jaro rakensi muutamalla näppärällä syötöllä hyvän tilanteen. Viimeinen syöttö lähti Järvisen jalasta ja Sotelo pääsi rangaistusalueelle, mutta argentiinalaisen laukaus meni selvästi yli.

AC Kajaanin ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin Jaron kulmapotkun jälkeen 38. minuutilla. Emil Öhberg tuli kauaksi maalilta katkaisemaan pitkää syöttöä, mutta Öhbergin purku epäonnistui ja vieraat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Stanley Amuzie peitti laukauksen ja pelasti Jaron, mutta tilanne päättyi kuitenkin Jaron kannalta ikävästi, kun Toni Takamäki loukkaantui samassa tilanteessa. Takamäen tilalle pari minuuttia myöhemmin tuli Oskar Sandström.

Avauspuoliajan lisäajalla vieraat loivat vielä kaksi vaarallista tilannetta. Gullit Zolameso pääsi laukomaan vastapalloon rangaistusalueen rajalta, mutta Topi Järvinen peitti laukauksen. Heti perään AC Kajaani sai vapaapotkun noin melko hyvästä paikasta, mutta Erfan Zenelin laukaus meni etukulmasta ohi.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa lukemin 1-0.

AC Kajaani tuli toiselle puoliajalle selvästi aktiivisemmalla peli-ilmeellä. Vieraiden ensimmäinen todella vaaralinen nähtiin 55. minuutilla, kun Hussein Mohamed pelattiin vapaaksi rangaistusalueelle ja tämä haki syötöllä takaviistoon omia pelaajia, mutta Markus Kronholm puolusti upeasti ja hoiti tilanteen.

Heti perään Jaro teki tuplavaihdon, kun Topi Järvinen ja Will Inalien tekivät tilaa Anthony Olusanyalle sekä Severi Kähköselle.

Kesken AC Kajaanin hyvän jakson oli Jaro siirtyä kahden maalin johtoon 63. minuutilla. Jim Myrevik vapautti Kähkösen vauhtiin, joka voitti hienosti puolustajan kaksinkamppailussa ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Tilanne oli kuitenkin niin ahdas, että Kaksa pääsi peittämään Kähkösen laukauksen. Paluupallo tuli kuin tarjottimelle Myrevikille, joka pääsi laukomaan kohti puolityhjää maalia, mutta hänen laukauksen epäonnistui pahoin ja pallo meni selvästi yli.

AC Kajaani nousi tasoihin 70. minuutilla. Jaro näytti jo selviävän Kajaanin vaarallisesta hyökkäyksestä, kun Sandström pääsi peittämään laukauksen. Guillermo Sotelo kuitenkin rikkoi tilanteen ulkopuolella ja vieraat saivat erinomaisesta paikasta vapaapotkun. Geoffrey Acheampong laukoi pallon kauniisti aivan etuyläkulmaan ohi Öhbergin ja peli oli 1-1.

Viimeinen vajaa vartti sai uuden mausteen, kun Acheampong tuli korkealla jalalla kohti Soteloa ja Oliver Reitala nosti tälle suoran punaisen kortin.

80. minuutilla Jaro maali näytti jo lähes varmalta. Kähkönen vapautti Mabindan oikealta ja tämä pelasi vielä takaviistoon Kähköselle, joka pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta laukaus jäi hieman pehmoiseksi. Irtopallo tuli vitosen viivalle Remesaholle, joka syötti viereen Olusanyalle, mutta tämän laukaus otti kimmokkeen Pitkäsen jalasta ja Kaksa pääsi koppaamaan pallon.

Reilut viisi minuuttia ennen loppua Myrevikin keskitys tippui täydellisesti Remesahon päähän noin kahdeksassa metrissä, mutta Remesahon pusku meni metrin verran yli.

Jaro haki ottelun loppuun asti voittomaalia, mutta yritys meni väkinäiseksi ja ratkaisut olivat hätäisiä. Jaro sai lisäajan lopussa pallon vielä pitkäksi aikaa Kajaanin rangaistusalueelle, mutta laukausta ei saatu aikaan, kunnes Kronholm laukoi rangaistusalueen ulkopuolelta railakkaasti yli ja ohi.

Tasapeli oli Jarolle paha pettymys ja se hankaloittaa selvästi Jaron nousuhaaveita. Jaron seuraava ottelu on jo tulevana tiistaina, kun joukkue matkustaa Seinäjoelle SJK Akatemian vieraaksi.