Jaro ja VPS tasapeliin

Kylmässä sunnuntai-illassa pelattu derby oli kovaa taistelua alusta loppuun saakka ja tällä kertaa pisteet tasattiin lukemin 1-1 (1-1). Jaron johtomaalista vastasi Johan Brunell.

Jimmy Wargh oli tehnyt Jaron avauskokoonpanoon yhden muutoksen maanantaisen TPS-ottelun jälkeen. Loukkaantumisestaan toipunut Toró oli korvannut Jim Myrevikin. Tyler Reid sen sijaan ei toipunut pelikuntoon ja hän oli poissa kokoonpanosta. Ottelu pelattiin koleassa säässä ja ottelua oli tullut seuraamaan 741 katsojaa.

Ottelun ensimmäinen todellinen paikka nähtiin kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Samuel Haglund sai Tuomas Lähdesmäen syötön vauhtiin. Haglund käänsi rangaistusalueella pallon vasurille ja pääsi vetämään, mutta Tuomas Pöyhönen torjui hyvin. Guillermo Sotelo pääsi laukomaan irtopallosta, mutta laukaus suoraan ilmasta meni ohi.

Heti perään Markus Kronholm antoi hyvän pystysyötön rangaistusalueelle, jossa Haglund oli päästä palloon, mutta Pöyhönen tuli kovaa tilanteeseen ja sai pallon, eikä erotuomari nähnyt tilanteessa rangaistuspotkun arvoista rikettä.

Jaron hyvä vaihe palkittiin avausmaalilla 18. minuutilla. Juuso Aalto kaadettiin hyökkäysalueella ja Aallon sivuvapaapotkusta Johan Brunell nousi korkeimmalle ja puski pallon maaliin ja Jaro johti 1-0.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jaro oli siirtyä kahden maalin johtoon. VPS:n rangaistusalueella oli kauhea hässäkkä ja lopulta Alex Ramsay pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus kolahti tolppaan.

Parin minuutin jälkeen nähtiin tilanne, joka jätti paljon jossiteltavaa. Sotelo pääsi keskittämään päätyrajalta ja pallo pysähtyi selvästi Mikko Pitkäsen käteen, mutta Jari Järvinen ei nähnyt tilanteessa käsivirheen aineksia. Jaron pelaajat protestoivat rajusti ja Järvinen nosti lopulta Sotelolle varoituksen.

VPS:n Jukka Karjalainen teki ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla, kun Josep Nuorela teki tilaa Kareem Mosesille.

35. minuutilla VPS:n maali oli lähellä. Vieraat tulivat vauhdilla vasemmalta Steven Morrisseyn voimin. Morrissey tarjoili maalin eteen Samba Sillahille hyvän paikan, mutta syöttö jäi sen verran taakse että Sillahin laukaus meni ohi.

VPS tuli tasoihin 44. minuutilla. Pitkän syötön jälkeen kakkospallo jäi VPS:lle ja Sillah sai liikaa tilaa. Sillah laukoi erinomaisen laukauksen aivan takakulmaan, eikä Olsen pystynyt torjumaan ja peli oli 1-1.

Jaro hallitsi ottelun ensimmäistä 25 minuuttia, mutta VPS oli vahvempi puoliajan loppupuolella ja tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Toró tuli pois ja tilalle tuli Jim Myrevik.

Toisen puoliajan alku mentiin Jaron hienoisessa hallinnassa ja paras paikka nähtiin jälleen erikoistilanteesta. Brunell pääsi puskemaan hyvästä paikasta Sotelon vapaapotkusta, mutta tällä kertaa pusku epäonnistui ja pallo suuntautui ohi.

Warghin seuraava vaihto nähtiin 64. minuutilla kun Macauley Chrisantus korvasi Alex Ramsayn.

Samba Sillah oli lähellä illan toista osumaansa, kun hänen laukauksensa osui kimmokkeen kautta tolpan ulkoreunaan noin vartti ennen loppua.

Toisella puoliajalla ei nähty kummassakaan päässä paljon maalintekopaikkoja, mutta odotetusti paljon kaksinkamppailuja ja myös varoituksia.

Jaro sai ottelun lopussa vielä pari kulmapotkua, mutta valmista niistä ei tullut. Pisteet tasattiin lukemin 1-1.

VPS:n tasoitusmaalin laukonut Samba Sillah oli mietteissään.
– Tasoitus oli tärkeä maali juuri ennen taukoa ja siitä oli hyvä lähteä toiselle puoliajalle. Harmi, ettei saatu toista maalia. Oli aika tasainen peli ja mentiin päästä päähän. Saatiin tasuri, mikä ei ole paras tulos, mutta täältä ei ole helppoa ottaa pisteitä, joten tämä on parempi kuin ei mitään, Sillah pyöritteli.

FF Jaron Juuso Aalto harmitteli joukkueen menetettyä johtoaseman.
– Saimme taas johtomaalin ja vähän jäi harmittamaan että menetimme johdon. Saimme tarvittavan määrän paikkoja, jotta olisi saatu toinen maali myös. Tasainen peli ja tulos oli varmasti ihan oikeutettu. Itse alan päästä kuntoon ja uskon, että pystyn parantamaan vielä jatkossa, Aalto sanoi.

VPS:n päävalmentaja Jukka Karjalainen näki tuloksen olleen oikeudenmukainen.
– Peli oli sellainen kuin ajattelin. Pelissä oli kuitenkin huomattavasti vähemmän paikkoja kuin yleensä. Harmittaa tosi paljon, että jouduimme taas häviölle ja taas erikoistilanteesta. Toinen puoliaika oli tasaista peliä ja molemmilla taisi olla pari paikkaa. Molemmat halusi kolme pistettä ja molemmat vaikuttaa olevan pettyneitä pelin jälkeen, Karjalainen kommentoi.

FF Jaron Jimmy Wargh oli samoilla linjoilla Karjalaisen kanssa, mutta hän oli pettynyt ettei Jaro pystynyt tekemään toista maalia ottelun alussa.
– VPS aloitti ottelun hieman paremmin, mutta sitten saimme pelin haltuun. Meillä oli hyvä jakso, jossa olisi pitänyt tehdä toinen maali. Se oli neljäs peli peräkkäin, kun menemme johtoon ja menetämme sen. Tasoitus oli psykologisesti vaikeaan paikkaan. Toisella puoliajalla me todella halusimme voittoa ja tuntui, että me melkein unohdimme että on jo piste tuossa, kun halusimme niin paljon voittaa. Tämä oli kuitenkin tasainen peli, Wargh kommentoi.

Wargh kertoi myös syyn tauolla tehdylle vaihdolle.
– Otin Torón vaihtoon puhtaasti varmuuden vuoksi, jotta hän ei loukkaisi itseään uudestaan, Wargh taustoitti vaihtoa.