Jaro ja Gnistan tasapeliin

FF Jaro ja Gnistan päätyivät pistejakoon illan ottelussa Ykkösessä. Etenkin toisella puoliajalla nähtiin paljon tilanteita ja loppulukemiksi merkittiin 2-2 (0-1). Jarno maaleista vastasivat Markus Kronholm ja Guillermo Sotelo.

Jaro oli saanut ottelun alla mieluisia uutisia, kun Johan Brunell oli toipunut pelikuntoon. Tyler Reid sen sijaan puuttui edelleen kokoonpanosta, kuten myös Joni Remesaho ja Jim Myrevik.

Ottelun toisella minuutilla Jaron avausmaali oli jo lähellä. Avaukseen noussut Macauley Chrisantus kuljetti hyökkäysalueella ja antoi erinomaisen keskityksen maalille, jossa Alex Ramsay puski hyvin kohti takatolppaa, mutta pallo meni aavistuksen ohi.

Ottelun avausmaalin nähtiin kuitenkin toisessa päässä. Gnistan katkaisi Jaron hyökkäyksen syvällä omassa päässä ja käänsi nopean vastahyökkäyksen. Topi Järvinen pääsi palloon, syötti keskelle Douglas Caelle, joka laukoi lähes täydellisen laukauksen noin 20 metristä tolpan kautta verkkoon ja tilanne oli 0-1. Se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Jaro ei tehnyt ottelun avausmaalia.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Sotelo voitti kaksinkamppailun päätyrajan tuntumassa ja antoi hyvän syötön takaviistoon Chrisantusille, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta matala laukaus pysähtyi puolustajaan.

Jaro oli avauspuoliajalla hallitsevampi osapuoli ja se sai useita erikoistilanteita kulmapotkujen ja sivuvapaapotkujen muodossa, mutta niistä ei kovin vaarallista syntynyt. Gnistan puolestaan oli melko vaarallinen harvoissa hyökkäyksissään, mutta kaiken kaikkiaan avauspuoliajalla ei nähty montaa paikkaa kummassakaan päässä.

Toisesta puoliajasta muodostui todella viihdyttävä. Heti puoliajan alussa Olsen poimi vapaapotkun hyppysiinsä ja käynnisti nopean vastaiskun. Lähdesmäki pelasi pallon Kronholmille, joka jatkoi Chrisantusille. Nigerilainen sai vasemman jalkansa vapaaksi rangaistusalueella, mutta hän lähti vielä hakemaan syöttöä Aallolle ja sen Gnistanin puolustus pääsi katkaisemaan kulmapotkuksi.

53. minuutilla Chrisantusin maali oli lähellä. Sotelon kulmapotku kaarsi tarkasti Chrisantusin päähän ja tämän pusku oli hyvä, mutta pallo meni aavistuksen ohi.

Heti perään nähtiin vielä parempi tilanne Gnistanin maalilla. Hyvää peliä pelannut Tuomas Lähdesmäen keskitys jäi rangaistusalueelle ja Aalto pääsi laukomaan unelmapaikasta, mutta vasurin laukaus suuntautui suoraan päin Samu Volotista.

Sen jälkeen oli huippupaikka toisessa päässä. Topi Järvinen rakensi hienon paikan Jimi Kovalaiselle ja tämä pääsi laukomaan kymmenestä metristä, mutta Thomas Olsen torjui loistavasti matalan laukauksen.

Tilanteet eivät olleet ohi, vaan 56. minuutilla Kronholm pääsi huudattamaan kotiyleisöä. Macauley Chrisantus voitti pääpallon ja jatkoi pallon upean juoksun tehneelle Kronholmille, joka ehti palloon ennen Volotista ja nosti pelivälineen taitavasti maaliin lukemiksi 1-1.

Tunnin kohdalla Jaro teki tuplavaihdon. Kentälle tulivat Samuel Haglund ja Marcel Wargh. Heille tekivät tilaa Alex Ramsay ja Toró.

Heti vaihtojen jälkeen Jaron johtomaali oli lähellä. Byskatan erinomainen syöttö Sotelolle avasi tilanteen. Jaro pääsi antamaan parikin keskitystä ja lopulta Christantus pääsi puskemaan vaikeasta asennosta. Pusku oli erinomainen ja oli painua Volotisen yli takakulmaan, mutta Volotinen venytti sormenpäänsä pallon tielle ja sai ohjattua pallon kulmaksi.

Heti perään Juuso Aalto antoi täydellisen keskityksen puolustajien ja maalivahdin väliin ja Haglund pääsi yrittämään muutamasta metristä, mutta hänen jatkonsa meni yli.

Jaro rakensi tilanteita toisensa perään ja 67. minuutilla Sotelo ohitti jälleen vastustajan ja antoi syötön maalin editse takatolpalle, jossa Gulbis pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin, mutta latvialainen joutui kurkottamaan ja pallo meni yli.

Kun Jaro ei tehnyt omista paikoistaan, iski vierasjoukkue. Gnistan sai 77. minuutilla kulman vasemmalta ja matala pallo tuli pelaajien läpi ja Topi Järvinen pääsi puskemaan lähietäisyydeltä ja pallo meni maaliin, vaikka Olsen sai vielä käsiään väliin. Tilanne oli 1-2.

80. minuutilla vaihtomies Anyamele tuli vauhdilla läpi vasemmalta ja antoi loistavan pallon takatolpalle Järviselle, mutta Olsen teki upean torjunnan ja piti Jaron pelissä mukana.

Olsenin pelastus osoittautuikin todella arvokkaaksi, koska seuraavasta tilanteesta Jaro iski pelin tasoihin. Chrisantus antoi keskityksen mennä Sotelolle, joka laukoi vaikeasta tilanteesta unelmalaukauksen putoavana lehtenä Volotisen yli takakulmaan ja peli oli 2-2. Maali oli argentiinalaiselle jo kauden kolmas ja se oli todella kaunis.

Molemmat joukkueet hakivat loppuun asti voittomaalia ja Jaro sai pari erikoistilannetta, joista ei kuitenkaan enää saatu valmista aikaan. Ottelu päättyi värikkään toisen puoliajan jälkeen lukemiin 2-2.