Jaro haki upean voiton Vaasasta

Play

Jaro sai keskiviikon derbyyn unelma-alun ja johti ottelua vartin jälkeen Topi Järvisen ja Markus Kronholmin maaleilla. Pisteistä tuli silti kova taistelu, kun VPS tuli toisella puoliajalla maalin päähän, mutta lopulta Will Inalien ratkaisi ottelun ja Jaron voittolukemiksi merkittiin 1-3 (0-2). Pisteet olivat Jarolle äärimmäisen tärkeät, kun Ykkösen kausi alkaa hiljalleen lähestyä loppuhuipennusta.

Niklas Käcko oli joutunut tekemään yhden muutoksen avauskokoonpanoon AC Oulua vastaan pelatun ottelun jälkeen. Toni Takamäki joutui jättämään ottelun väliin vamman vuoksi, mutta Jaron onneksi Oskar Sandström oli toipunut pelikuntoon ja otti Takamäen paikan keskuspuolustuksessa.

Elokuisen murskatappion jälkeen VPS haki takuulla hyvää alkua otteluun, mutta sitä se ei saanut, vaan Jaro löi ottelun alkutahdit. Viidennellä minuutilla Toró katkaisi terävillä jaloillaan VPS-hyökkäyksen keskialueella ja sai pallon itselleen takaisin Olusanyalta. Torón keskitys tuli täydellisesti maalivahdin ja puolustajien väliin, jossa Topi Järvinen ohjasi vitosen viivalta pallon tyylikkäästi riman alle ja Jaro johti 0-1.

12. minuutin kohdalla VPS:n tasoitusmaali näytti jo varmalta. Eetu Puro pelasi pallon oikealle Eetu Rissaselle, jonka matala syöttö tuli seitsemään metriin ja Steven Morrissey pääsi laukomaan avopaikasta, mutta jamaikalaisen laukaus meni yli.

Pari minuuttia myöhemmin iski Jaro jälleen. VPS:n kulmapotkun jälkeen Jaro käynnisti Jean Mabindan toimesta nopean vastaiskun. Joni Remesaho ohitti Ian Garrettin ja Jaro pääsi ylivoimahyökkäykseen. Remesaho eteni lähes rangaistusalueen rajalle saakka ja syötti poikittain Markus Kronholmille, joka laukoi pallon tarkasti takakulmaan ohi Rasmus Leislahden ja tilanne oli jo 0-2.

25. minuutilla Jaro koki pahan takaiskun, kun jälleen erinomaisesti esiintynyt Toró joutui tulemaan loukkaantumisen vuoksi vaihtoon. Hänen tilalleen pari minuuttia myöhemmin tuli Jim Myrevik.

35. minuutilla Ville Koskimaa jatkoi sivuvapaapotkun Samu Alangolle, joka pääsi laukomaan muutamasta metristä, mutta Emil Öhberg torjui loistavasti ja pallo tuli tolpan kautta takaisin kentälle, josta se siivottiin kulmapotkuksi.

VPS:n pitkän painostuksen jälkeen Jaro oli iskeä kolmannen maalin vielä ennen taukovihellystä. Mabinda keskitti oikealta ja Järvinen pääsi puskemaan, mutta Leislahden upea torjunta piti VPS:n pelissä mukana.

Tauolle mentiin Jaron johtaessa 0-2.

VPS tuli maalin päähän, kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain viisi minuuttia. Jaro puolusti liian passiivisesti ja Samba Sillah sai kuljettaa pallon helposti keskelle ja käytti palloa Alangolla. Alangon syötön jälkeen Sillah laukomaan vapaasti rangaistusalueen rajalta ja pallo painui vastustamattomasti ohi Öhbergin ja tilanne oli 1-2.

Jaro teki 63. minuutilla illan toisen vaihtonsa, kun Topi Järvinen teki tilaa Will Inalienille. Vaihdon jälkeen Jaro pääsi jälleen paremmin peliin mukaan.

Edellisen ottelun sankari Inalien olikin iskeä pari minuuttia myöhemmin Jaron kahden maalin johtoon. Remesaho vapautti Inalienin puolustuslinjan taakse ja Inalien nosti pallon ohi Leislahden, mutta pallo suuntautui Jaron harmiksi aavistuksen takatolpan ohi.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Samu Alanko ohitti Mabindan ja pääsi syöttämään pallon päätyrajalta takaviistoon ja Morrissey pääsi laukomaan vastapalloon, mutta laukaus meni selvästi yli.

74. minuutilla Jaro teki illan kolmannen vaihtonsa, kun Joni Remesaho teki tilaa Axel Vidjeskogille.

Pari minuuttia vaihdon jälkeen Olusanya voitti kaksinkamppailun rangaistusalueella, otti pari kosketusta keskelle ja pääsi laukomaan erinomaisesta paikasta, mutta Rasmusleislahti venyi VPS:n kannalta tärkeään torjuntaan ja pystyi pelastastamaan aavistuksen liian keskelle suuntautuneen laukauksen.

VPS:n pahin myllytys tuntui jääneen toisen puoliajan alkuun ja seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Inalien ratkaisi ottelun lopullisesti. Kähkönen rynnisti pallon kanssa rangaistusalueelle ja pallo ajautui Inalienille, joka ei toista kertaa erehtynyt päästyään nokikkain Leislahden, vaan amerikkalaisen laukaus painui tarkasti takakulmaan ohi Leislahden ja tilanne oli 1-3.

Jaro sai vielä lisäajalla kaksi paikkaa kaunistella lukemia. Axel Vidjeskog pelasi Olusanyan läpiajoon, mutta tämän viimeinen kosketus oli aavistuksen kova ja Leislahti ehti peittämään Olusanyan yrityksen. Irtopallo jäi Olusanyalle, joka syötti Vidjeskogille, mutta tämän laukauksen Leislahti torjui hienosti aivan alakulmasta.

Ottelu päättyi Jaron voittoon lukemin 1-3 ja punaiset ottivat äärimmäisen tärkeät kolme pistettä Pietarsaareen. Jaro oli tämän kauden derbyissä VPS:a vastaan suorastaan murskaava, sillä Jaro voitti molemmat ottelut yhteismaalein 9-2.

Jaro vankisti asemiaan Ykkösen kärkikaksikossa, kun AC Oulu jäi samaan aikaan tasapeliin AC Kajaania vastaan. KTP ja Jaro ovat sarjan kärjessä tasapistein, mutta KTP on pelannut yhden ottelun vähemmän. Jaron härkäviikko jatkuu sunnuntaina, kun vastassa on KPV Pietarsaaren Keskuskentällä.