Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

Jaro haki Turusta kolme pistettä

FF Jaro oli TPS:a vastaan tyly vieras ja haki Turusta kolme pistettä. Jaro ei keskittynyt päivän ottelussa tyylipisteiden keräämiseen, vaan puolusti koko joukkueena tarkasti ja iski paikoistaan maalit. Samuel Haglundin ja Juuso Aallon maalit toivat Jarolle voiton lukemin 1-2 (1-1).

Jimmy Wargh oli tehnyt kolme muutosta voitokkaan kotiavauksen jälkeen. Harjoituksissa loukkaantuneen Joni Remesahon lisäksi pienistä vammoista kärsivät Toró ja Tyler Reid eivät olleet kokoonpanossa mukana. Hyökkäyksessä Alex Ramsay oli ensimmäistä kertaa avausksessa Ykkösen pelissä korvaten Macauley Chrisantusin. Sade oli kastellut kentän Turussa ja se toi oman lisämausteensa otteluun.

Jaro loi heti avausminuutilla vaarallisen tilanteen. Krists Gulbisin keskitys tuli pienen kimmokkeen kautta vaaralliseti vitosen viivalle, josta Guillermo Sotelo oli päästä viimeistelemään, mutta puolustaja ehti juuri ja juuri liukua pallon kulmapotkuksi.

Seuraavasta paikasta Jaro iski ottelun avausmaalin. Pelattiin 7. minuuttia, kun Ramsay pääsi keskialueella palloon kiinni ja syötti upeasti Samuel Haglundin läpi. Haglund viimeisteli kylmästi ja Jaro johti 0-1.

Heti maalin jälkeen TPS iski Jaron hyvän hyökkäyksen jälkeen vaarallisesti vastaan. Kotijoukkue oli lähellä päästä tekopaikkaan pallon kimpoillessa rangaistusalueella sinne tänne, mutta Jaro selvisi tilanteesta.

25. minuutilla maalintekijä Haglund joutui Samba Bengan todella rajun ryntäyksen kohteeksi. Bengan käsi osui voimalla Haglundin takaraivoon pääpelikamppailussa ja Haglund oli pitkään kentän pinnassa. Benga sai tempustaan keltaisen kortin. Jaron onneksi Haglund pystyi peliä jatkamaan tarkistusten jälkeen.

Avausmaalin jälkeen Jaro antoi TPS:n pitää palloa, mutta punapaidat pystyivät pitämään TPS:n melko hyvin poissa vaarallisilta paikoilta. TPS iski kuitenkin tasoituksen 36. minuutilla ensimmäisestä todellisesta paikastaan. Maali oli hienon hyökkäyksen tulos, jonka päätteeksi Latonen keskitti maalille, jossa Elmo Heinonen viimeisteli suoraan ilmasta lukemiksi 1-1.

TPS oli lähellä siirtyä taukojohtoon, kun pelattiin avauspuoliajan neljättä lisäminuuttia. Kulmapotkusta Atte Sihvonen pääsi puskemaan aivan lähietäisyydeltä ja Jaron onneksi pallo kimmahti tolpasta kentän puolelle.

Tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisen puoliajan alussa Juhani Pikkarainen pääsi puskemaan sivuvapaapotkusta kenenkään estelemättä ja tälläkin kertaa tolppa pelasti Jaron.

Jarolla oli hyvä vaihe, kun toinen puoliaika oli vanhentunut reilut kymmenen minuuttia ja se huipentui maaliin 62. minuutilla. Jaro rakensi hyvän hyökkäyksen vasemmalta Sotelon ja Haglundin voimin. Haglundin keskitys tuli maalille, mutta Aalto ei aivan päässyt palloon ja TPS näytti jo selvittävän tilanteen. Alim Moundin itseluottamus kuitenkin kostautui ja hän menetti pallon rangaistusalueella Aallolle, joka laukoi pallon Moundin jalan kautta maaliin ja Jaro johti 1-2.

Jaro joutui tekemään heti perään vaihdon, kun erinomaisesti pelannut Brunell joutui tulla vaihtoon ja hänen paikkansa otti Samuel Uusitalo.

Jaro teki kaksi seuraavaa vaihtoa reilu vartti ennen loppua. Juuso Aalto ja Alex Ramsay tekivät tilaa Marcel Warghille ja Macauley Chrisantusille.

TPS oli lähimpänä tasoitusta juuri ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Pikkarainen pääsi puskemaan muutamasta metristä kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pusku suuntautui päin Olsenia, joka torjui.

Lisäajalla Albin Björkskog teki debyyttinsä Ykkösessä, kun rajusti uurastanut Haglund teki hänelle tilaa.

TPS sai vielä hyvän paikan tasoitukseen, kun Chrisantus pelasi omassa päässä hieman huolimattomasti ja aiheutti TPS:lle vapaapotkun 20 metristä. Sen Juri Kinnunen kuitenkin laukoi selvästi yli.

Jaro kesti loppuun saakka ja haki Turusta arvokkaat pisteet koko joukkueen vahvalla puolustuspelillä lukemin 1-2.

Tuomas Lähdesmäki kertoi ottelun jälkeen Ruutu+:n haastattelussa voiton olleen tyylipisteitä tärkeämpi.
– Eihän se kaunista futista ollut. Tämä oli sellainen peli, mikä piti voittaa. Tuli paljon tilanteita, jotka piti vain voittaa ja tänään onnistuimme siinä ja tuloksena kolme pistettä. Olimme tänään tehokkaita ja sitä olemme harjoitelleet. Kun paikka tulee, pitää pallo laittaa pömpeliin, Lähdesmäki sanoi.