Jaro ei pystynyt horjuttamaan Hakan menoa.

Haka jatkoi voittojen tiellä kotiottelussaan Jaroa vastaan. Joukkue on voittanut kaikki kotiottelunsa Tehtaan kentällä ja Jaro ei löytänyt lääkettä pysäyttämään sarjajohtajaa lauantaina. Jaron seitsemäntoista-vuotias Samuel Uusitalo teki debyyttinsä Ykkösessä.

Jaron oli tehnyt pari muutosta kokoonpanoon edellisen otteluun verrattuna. Pavle Milosavljevic ja Toni Takamäki olivat loukkaantumisen takia poissa. Otto Hirvonen tuli oikeaksi puolustajaksi ja nuori Samuel Uusitalo pelasi Johan Brunellin kanssa puolustuksessa keskellä.

Heti alkuminuuteista näytti siltä että Jaro antoi vastustajaa hallitsemaan peliä ja joukkue valui liian alas omalle kenttäpuoliskolle. Tämä ei ole ollut taktinen valinta vaan johtui enemmän siitä että kunnioitettiin Hakaa ehkä vähän liikaakin. Vasta ensimmäisen puoliajan lopussa Jaro pääsi vähän peliin mukaan ja saatiin luotua jotain yksittäisiä paikkoja Hakan päässä. Jaron maalivahti Ville Seppä taas sai puolustuksen avustuksella tehdä useampia hyviä torjuntoja ja puoliajalla lähdettiin tasatuloksella 0 - 0. 

Toisella puoliajalla Jaro pääsi vähän paremmin peliin mukaan ja saatiin nostettua oman joukkueen peliä paremmin ylöspäin. Silti Haka jatkoi pelin hallinta ja loi monipuolisia hyökkäyksiä varsinkin laitojen kautta. Kun oli pelattua 56 minuuttia Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa ja Jaakko Alasuutari tuli Jonas Emetin tilalle. Emetin nivunen kipeytyy ja valmennus päätti olla ottamatta mitään riskiä. 

Heti perään vaihdettiin Jahir Barraza Papa Niangin tilalle. Tällä vaihdolla haluttiin saada enemmän hyökkäysvoimaa ja Barraza saikin pian hyvän paikan viedä Jaro johtoon mutta hän ei onnistunut tällä kertaa. Kun ottelusta oli pelattua 76 minuuttia Joni Remesaho loukkasi nilkkansa ja Jaro joutui tekemään kolmannen vaihtonsa. Tilalle vaihdettiin Walter Moore.  

Haka teki onnistuneita vaihtoja ja kun peliaika oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia Hakan vaihdoista kentälle tullut Jonni Thusberg keskeytti ja toinen kentälle tullut Salomo Ojala puski liian vapaana pallon maaliin.

1 - 0 maalin jälkeen Jaro otti riskejä ja ihan ottelun lopussa Samuel Chidi pääsi vielä kaunistelemaan lukemat Thusbergin syötöstä. Vaikka Haka oli parempi joukkue Jaro pystyi aika hyvin pitämään puolustuksensa kasassa melkein loppuun asti. Debytantti Uusitalo pelasi hyvän ottelun tiukassa ympäristössä ja ilman maalivahti Sepän torjunnat lukemat olisivat olleet suurempia. 

Valmentaja Niklas Käcko: Ensimmäisellä puoliajalla valuttiin liian alas ja kunnioitettiin vastusta liikaa. Tämä parani toisella puoliajalla. Haka on hyvä joukkue ja ansaitsi voittonsa mutta olisimme voineet saada paremman tuloksen. 

Debytantti Samuel Uusitalo: Tuntui hyvältä pelata ja olen tyytyväinen että ensimmäinen peli on nyt takana. Jo talvella pelasin puolustuksessa Brunellin kanssa Hakaa vastaan cupissa joten tilanne ei ollut ihan uusi minulle. Nyt kun oli sarjapelistä kyse jännitti tottakai enemmän mutta se tuntui ihan hyvältä.

 

Jaro: Seppä, Hirvonen, Brunell, Uusitalo, Chavez, Emet (56 Alasuutari), 

Kähkönen, Robles, Niang (57 Barraza), Olusanya, Remesaho( 76 Moore ). 

Vaihdossa: Valtonen, Ihalainen, Vidjeskog, Myrevik

 

Jaron seuraava ottelu pelataan torstaina 18.07. Tampereella TPV:tä vastaan.

2-0

81' Ojala Salomo 1-0
88' Chidi Samuel 2-0

FF Jaro

1 Seppä Ville
2 Hirvonen Otto
3 Uusitalo Samuel 62'
6 Brunell Johan
8 Niang Papa Amadou
56' Barraza Flores Jahir
10 Emet Jonas
55' Alasuutari Jaakko
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
16 Kähkönen Severi
18 Robles Ramirez Luis Enrique
24 Remesaho Joni
76' Moore Walter
29 Olusanya Anthony

Vaihtopelaajat
11 Alasuutari Jaakko
12 Moore Walter
17 Barraza Flores Jahir
19 Vidjeskog Axel
21 Myrevik Jim
28 Ihalainen Jusa
36 Valtonen Topi

FC Haka

2 Kyöstilä Jami
3 Friberg Niklas
4 Starck Ville-Valtteri
6 Bushue Jacob
7 Hilska Antto
45' Tapani Joona
9 Ahde Elias
75' Thusberg Jonni
10 Chidi Samuel
11 Helminen Erkka
62' Ojala Salomo
14 Popovitch Anton
20 Malundama Henri
30 Immonen Joonas

Vaihtopelaajat
1 Aaltonen Santeri
15 Purme Tino
16 Kari Joona
18 Tapani Joona
19 Thusberg Jonni
22 Leong Noah
23 Ojala Salomo