Jaro ei käyttänyt tilaisuuttaan – putoaminen varmistui

Jarolle tarjottiin vielä kerran paikkaa päästä liigakarsintoihin, mutta joukkue ei pystynyt käyttämään tilaisuutta hyväkseen. Viimeisellä kierroksella Ilves haki voiton Kotkasta ja Jaro hallitsi pitkiä aikoja peliä Seinäjoella. Alibek Alievin hukattua avopaikkaa lähemmäksi Jaro ei päässyt, vaan Seinäjoella käynnistyi mestaruusjuhlat SJK:n voittaessa ottelun lukemin 2-0 (1-0).

Ottelu alkoi Jaron kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. SJK sai kulmapotkun minuutin pelin jälkeen ja Allan Souzan kulmassa Mehmet Hetemaj voitti Seth Paintsilin ilmakamppailussa ja Hetemaj puski pallon tolpaan juureen tilanteeksi 1-0.

Avausmaalin jälkeen Jaro otti pallon hallinnan itselleen, mutta SJK puolusti tuttuun tapaan tehokkaasti koko joukkueena. Hallinnasta huolimatta Jaro ei päässyt aivan huippupaikoille.

Reilun vartin kohdalla Jari Sara hävisi keskialueella kaksinkamppailun, eikä Mathias Kullström ehtinyt paikkaamaan, jolloin Roope Riski pääsi nokikkain Jesse Östin kanssa. Öst piti tilanteen tiukkana torjumalla Riskin laukauksen naamallaan.

Jaron ensimmäinen paikka tuli, kun Eremenko junior laittoi vapaapotkun nopeasti oikealle, jossa Paintsil ohitti vastustajan ja keskitys tuli kaikkien yli David Silvalle, jonka laukaus sisäsyrjällä meni puoli metriä yli.

Jaro jatkoi pelin hallitsemista ja puoliajan viimeinen paikka nähtiin kotijoukkueen maalilla. Paintsil syötti rangaistusalueen kulmaan Vetelille, joka laukoi toisella kosketuksella ja laukaus kimposi puolustajan jalasta tolppaa hipoen ohi.

Tauolle mentiin SJK:n johdossa 1-0.

Toiselle puoliajalle Jaro tuli tuli hyvällä ilmeellä. Tosin SJK oli lähellä toista maalia, kun Allanin kulmapotku oli painua suoraan maaliin, mutta Öst ehti eteen.

Siitä eteenpäin Jaro sai pelattua palloa jo selkeästi enemmän vaarallisille alueille ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. Lisävirtaa Jarolle antoi tilannetieto Kotkasta, jossa Ilves oli siirtynyt johtoon. Näin Jarolle oli tarjolla karsintapaikka mikäli joukkue nousisi voittoon.

25 minuuttia ennen loppua Alibek Aliev tuli sisään ja miehellä oli heti täydellinen paikka tasoittaa ottelu. Eremenko juniorin vapaapotku tuli rangaistusalueelle, jossa Vaganov sai jalkansa eteen ja pallo jäi vitosen viivalle, jossa Aliev oli täysin vapaana ja ruotsalaisella näytti olevan helppo työ puskea pallo maaliin, mutta niin vain Aliev ei osunut kunnolla palloon.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Aliev lähetti matalan pallon maalille, jossa pallo kimposi Eremenko juniorille, mutta Loshan laukaus pomppivaan palloon karkasi pahasti yli.

Vartti ennen loppua Johannes Laaksonen antoi loistavan keskityksen kuuteen metriin, jossa Riski pääsi jatkamaan jalallaan, mutta epäpuhdas osuma lähetti pallon yli.

Jaro jatkoi painostamista ja SJK joutui puolustamaan. Alievin tuhannen taalan hukkaamisen jälkeen Jarolla kuitenkin oli vaikea päästä aivan parhaille paikoille, vaikka paine pysyi kotijoukkueen rangaistusalueen tuntumassa.

Lopullinen ratkaisu nähtiin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Eremenko junior menetti keskialueella pallon ja SJK iski vastaan. Riski päsi sinetöimään loppulukemat ja Seinäjoella alkoi mestaruusjuhlat.

Jarolle tappio tiesi kauden päättymistä karmeaan pettymykseen, seura putosi seuraavaksi kaudeksi Ykköseen.