Jaro antoi KPV:lle isän kädestä

Kovalla uholla derbyyn lähtenyt Miika Juntusen luotsaama KPV jäi kentällä statistin rooliin, kun Jaro pyöritteli vihreäpaitaisia ja haki pisteet näytöstyyliin lukemin 0-4.

Miika Juntunen kertoi Elisan haastattelussa ennen ottelua, että KPV tulee viemään ja Jaro vikisee, eikä Jarolla ole mitään mahdollisuuksia. Kun ottelu alkoi, näytti Jaron joukkue, ettei derbyjä ole koskaan pelkillä suurilla sanoilla voitettu. Fiksusti ja koko joukkueena pelannut Jaro otti kentällä isännän otteet ja latoi taululle keskiviikon tapaan murskalukemat.

Niklas Käcko oli tehnyt yhden muutoksen Jaron avauskokoonpanoon, kun Toró oli korvannut Topi Järvisen. Muutos tiesi Jim Myrevikin siirtymistä laitahyökkääjän rooliin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja Jaro siirtyi upeasti johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Stanley Amuzie pelasi maltilla pallon kanssa alimpana miehenä ja pystyi ohittamaan kolme miestä syötöllään Guillermo Sotelolle. Sotelo puolestaan kuljetti keskialueen yli ja antoi oivaltavan syötön Joni Remesaholle. Remesahon matala syöttö tuli taka-alueelle Jim Myrevikille, joka malttoi vielä syöttää takaviistoon Markus Kronholmille, joka laukoi pallon puolustajan kautta maaliin ja Jaro johti 0-1.

Jaro joutui tekemään ensimmäisen vaihdon vain muutama minuutti avausmaalin jälkeen, kun Oskar Sandström joutui tulemaan vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Toni Takamäki.

Vartin kohdalla Aleksi Pahkasalo laukoi vapaapotkun noin 25 metristä kohtu etuyläkulmaa, mutta Emil Öhberg oli hyvin tilanteessa mukana ja torjui laukauksen lopulta melko helpon näköisesti.

KPV pyrki pelaamaan Miika Juntusen teesein nopeaa ja aggressiivista peliä, mutta Jarolla ei ollut suuria ongelmia päästä paineen alta pois ja Jaro hyökkäsi vaarallisesti riiston saatuaan. Jaro siirtyi 23. minuutilla jo kahden maalin johtoon, kun Jean Mabinda katkaisi omassa päädyssä syötön ja lähti välittömästi kuljettamaan ylöspäin. Mabinda siirsi sivuun Remesaholle, joka puolestaan löysi keskeltä Kronholmin, joka jatkoi nopeasti vasemmalle Myrevikille. Myrevik haastoi ja sai vasemman jalkansa vapaaksi ja keskitykseksi tarkoitettu pallo osui ylärimaan ja Remesaho latasi voimalla irtopallon maaliin ja tilanne oli jo 0-2.

Pian toisen maalin jälkeen Miika Juntunen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun laidallaan vaikeuksissa ollut Samu Laitinen jätti paikkansa Juri Kinnuselle.

Jaro oli siirtyä jo kolmen maalin johtoon puolen tunnin kohdalla, kun Severi Kähköstä rikottiin aivan rangaistusalueen ulkopuolella. Sotelo laukoi vapaapotkun tulisesti kohti takakulmaa, mutta Miika Töyräs venyi huipputorjuntaan ja piti KPV:n pelissä mukana.

37. minuutilla Sotelon kulmapotku kimpoili kohti KPV:n maalia ja Remesaho oli päästä kurkottamaan pallon verkkoon, mutta hän ei aivan yltänyt palloon.

Jaro oli koko avauspuoliajan selvästi KPV:a edellä, eikä KPV tuntunut löytävän aseita Jaron pelin tukehduttamiseen. KPV:n ainoat vaaralliset tilanteet tulivat erikoistilanteissa, kun taas Jaro pystyi rakentamaan tilanteita monipuolisesti.

KPV teki tauolla yhden vaihdon, kun Elias Ahde teki tilaa Aboubakar Doumbialle.

Jaron kannalta toinen puoliaika alkoi Jaron kannalta hankalissa merkeissä, kun Sotelo loukkasi itseään heti ensimmäisessä tilanteessa ja erinomaisesti pelannut argentiinalainen joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Will Inalien. Vaihdon seurauksena Myrevik tippui laitapuolustajaksi ja Inalien sekä Olusanya vuorottelivat keskushyökkääjän ja laitahyökkääjän tonteilla.

Eikä vaihdot jääneet siihen, vaan Jaro joutui tekemään heti perään kaksi vaihtoa lisää, kun Remesaho ja Toró jättivät kentän ja tilalle tulivat Marcel Wargh ja Topi Järvinen.

KPV olikin tulla heti vaihtojen jälkeen maalin päähän, kun Jarkko Hurmeen keskityksen jälkeen pallo oli kimpoilla Stanley Amuzien jalasta omaan maaliin, mutta Öhberg oli hereillä ja pelasti Jaron.

65. minuun pelin jälkeen Jaron purku oli huono sivurajaheiton jälkeen, jonka jälkeen Jarkko Hurme ohitti Järvisen ja antoi keskityksen maalille, jossa Tommi Saarinen puski, mutta päin Öhbergiä.

70. minuutin kohdalla Jaron kolmas maali oli enemmän kun lähellä, kun KPV:n purkupallo kimposi Olusanyasta kohti maalia, mutta tolppa pelasti kotijoukkueen.

Viisi minuuttia myöhemmin Järviselle avautui hyvä paikka laittaa peli pakettiin, kun hän pääsi Tommi Saarisen haparoinnin seurauksena laukomaan rangaistusalueen sisältä pienestä kulmasta, mutta aavistuksen hätäinen laukaus meni ohi.

79. minuutilla Järvinen sai vielä paremman paikan iskeä pallo maaliin. Inalien taisteli hienosti keskialueella ja sai pelattua pallon Kronholmille vauhtiin. Kronholm odotti hienosti toista aaltoa ja antoi hyvän syötön Järviselle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus suuntautui aavistuksen turhan keskelle ja Töyräs torjui.

85. minuutilla Jarolle vihdoin iski kolmannen ja ratkaisevan maalin, kun Inalien teki jälleen hyvää työtä ja antoi kaikkensa kakkospallossa KPV:n erikoistilanteen jälkeen ja pallo kimposi hänestä suoraan Olusanyan juoksulinjalle ja tämä pääsi läpiajoon omalta kenttäpuoliskolta. Töyräs kaatoi tilanteessa Olusanyan ja pallo vietiin pilkulle. Kaikkien yllätykseksi erotuomari Mikko Juusola nosti tilanteessa punaisen kortin, mutta hetken mietittyään vaihtoi kortin värin keltaiseksi. Tuomitun rangaistuspotkun Severi Kähkönen laukoi varmasti maaliin ja peli oli 0-3. Osuma oli Kähköselle jo kauden kuudes.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin lähes edellisen uusinta. KPV satsasi kaiken erikoistilanteeseen ja Jaro iski nopeasti vastahyökkäyksellä. Inalien ja Olusanya pääsivät kahdestaan KPV:n yhtä puolustajaa vastaan ja Inalien petasi Olusanyalle paikan ja tämä laukoi vasurilla pallon varmasti takakulmaan ja taululla komeilivat murskalukemat 0-4. Olusanyan maali oli ottelun viimeinen tilanne ja Jaro nousi voittonsa ansiosta sarjataulukon toiselle sijalle.

Jaron viikko oli upea, sillä punapaidat voittivat viikon molemmat derbyt yhteismaalein 10-1. Jaron seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 16.8. kun SJK Akatemia saapuu Pietarsaareen.