IFK Norrköping maalin Jaroa parempi

FF Jaro pelasi erinomaisen avauspuoliajan Allsvenskan-joukkue IFK Norrköpingiä vastaan. Toisella puoliajalla Norrköping teki ottelun ainoan maalin ja peli päättyi lukemiin 0-1 (0-0).

Ottelu tarjosi Kristian Heamesille mahdollisuuden tehdä pieniä kokeiluja. Seth Paintsil aloitti tänään keskushyökkääjänä Christian Eisselen pelatessa hänen alapuolellaan.

Jaro aloittikin ottelun todella vahvasti. Ensimmäinen paikka nähtiin neljän minuutin pelin jälkeen, kun Eissele ja Remesaho pelasivat yhteen oikealla laidalla ja lopulta Remesaho syötti Paintsilin puolustuksen selustaan. Paintsil laukoi pienehköstä kulmasta pallon maalivahti Michael Langerin jalan kautta kulmapotkuksi.

Seuranneen kulmapotkun antoi Thomas Kula sisäänpäin kiertävänä täydellisesti maalille, jossa Adam Vidjeskog sai kaikessa rauhassa puskea neljästä metristä, mutta selvästi yli.

Paintsil oli erinomaisella pelituulella ottelun alussa ja hän aiheutti jatkuvasti suuria ongelmia Norrköping-puolustukselle. 24. minuutilla Paintsil spurttasi jälleen karkuun vieraiden puolustukselta, mutta hänen laukauksensa päästiin peittämään. Valitettavasti Paintsil loukkasi samalla itseään ja joutui tulemaan vaihtoon. Hänen tilalleen tuli Markus Kronholm.

Seuranneesta kulmapotkusta Remesaho pääsi puskemaan ja pallo putsattiin maaliviivalta.

Vaihdon jälkeen Heames siirsi Remesahon kärkeen ja Kronholm meni keskikentän oikeaan laitaan.

Kulan antamat erikoistilanteet olivat huippuvaarallisia koko ensimmäisen puoliajan ajan. Puolen tunnin kohdalla Kevin Peth pääsi vauhdilla puskemaan Kulan kulmapotkusta noin kahdeksasta metristä, mutta vähän ohi.

IFK Norrköping piti avauspuoliajan aikana aavistuksen enemmän palloa, mutta Jaro oli selvästi vaarallisempi joukkue kuin Allsvenskanin sarjakakkonen, jolla ei maalipaikkoja juurikaan ollut. Etenkin Jaron hyökkäyspeli oli vapautunutta ja luovaa pallon liikkuessa nopeasti eteenpäin.

Maaleja ei kuitenkaan ei kuitenkaan ensimmäisen puoliajan aikana nähty.

Vieraat iskivät ottelun avausmaalin heti toisen puoliajan alkuun. Toiselle puoliajalle kentälle tullut Kalle Holmberg pääsi laukomaan matalasta syötöstä rangaistusalueen sisältä ja laukoi pallon voimalla riman kautta sisään tilanteeksi 0-1.

Kevin Larsson sai unelmapaikan tasoittaa ottelu 53. minuutilla, kun Chantzopoulosin pitkä syöttö löysi Kronholmin. Kronholm jatkoi pallon rinnalla Larssonille, joka oli täysin yksin rangaistusalueen sisällä. Larssonin laukaus jäi vaisuksi ja Langer torjui. Larsson pääsi vielä irtopalloon, mutta laukaus kimposi maalivahdista kulmaksi.

Jaro teki tunnin kohdalla kaksi vaihtoa. Georgios Katidis tuli pirteästi pelanneen Remesahon tilalle. Chantzopoulosin paikan otti jo talvella hetken aikaa Jaron kanssa harjoitellut nuori brittitoppari Edward Jackson.

Toisella puoliajalla ottelun tempo selvästi laski vaihtojen myötä, eikä maalintekopaikkoja nähty enää yhtä paljon kuin avauspuoliajalla. Katidis tarjoili kertaalleen hienosti Kulalle paikan 18 metriin, mutta Kula ei saanut palloa aseteltua oikein ja laukaus jäi puuttumaan.

Holmbergin maali oli päivän ainoa osuma ja ottelu päättyi lukemiin 0-1.