HIFK liian vahva kärkikamppailussa

HIFK vei täydet pisteet Helsinkiin. Vieraat voittivat kamppailun todella vahvan esityksen jälkeen lukemin 0-3 (0-0).

Tomi Kärkkäinen oli tehnyt pari muutosta Jaron avauskokoonpanoon ja suurin yllätys nähtiin Jaron hyökkäyksessä. Sasa Jovovic aloitti ottelun vaihtopenkiltä ja Jim Myrevik aloitti keskushyökkääjänä. Sen lisäksi Jonas Emet oli noussut avauskokoonpanoon Kim Bölingin tilalle.

Ottelun alku mentiin vahvasti vieraiden hallinnassa ja Jarolla oli suuria ongelmia päästä peliin mukaan. Laadukkaasti pelannut HIFK sai luotua painetta Jaron päähän ja ensimmäinen tilanne nähtiin 7. minuutilla. Pekka Sihvola päästi syötön jalkojensa välistä Nikolas Sairalle, jonka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Emil Öhberg veynyi hienosti ja torjui pallon kulmapotkuksi.

Jani Bäckman antoi seuranneen kulmapotkun ja lopulta pallo tuli hänelle takaisin ja Bäckman laukoi sydämensä kyllyydestä pienehköstä kulmasta hurjan laukauksen ja pallo viuhui vain aavistuksen Jaro-maalin yli.

Bäckman oli toistamiseen lähellä maalintekoa, kun hän laukoi 19. minuutilla vapaapotkun 30 metristä matalana tolppaan. Pallo kimposi tolpasta kentälle, mutta Sihvola ei ehtinyt nopeassa tilanteessa reagoimaan riittävän nopeasti ja pallo kimposi hänen jaloistaan päädystä yli.

Puoliajan edetessä Jaro pääsi paremmin peliin mukaan ja myös vieraiden päädyssä nähtiin pari vaarallista tilannetta. Kotijoukkueen paras hyökkäys nähtiin 34. minuutilla, kun Anthony Olusanya malttoi hienosti odottaa keskialueella, että syöttöväylä Emetille avautui. Emet ehti vielä rangaistusalueen rajalla siirtämään pallon viereen Mandiangulle, joka otti pari askelta keskemmälle ja laukoi hyvästä paikasta, mutta pallo kimposi puolustajan jalan kautta kulmapotkuksi.

Seuranneesta kulmapotkusta Toni Takamäki pääsi puskemaan erinomaisesta paikasta, mutta toppari ei saanut painettua palloa riman alle.

Vierasjoukkue sai vielä yhden paikan ennen taukovihellystä. Kulmapotku tuli taka-alueelle, jossa Tuukka Andberg pääsi laukomaan ja oikean jalan laukaus meni vain vähän ohi.

Tauolle mentiin tilanteessa 0-0.

Kärkkäinen joutui tekemään tauolla yhden vaihdon, kun Darvin Chavez joutui tulemaan kentältä pois ja Samba Sillah tuli hänen tilalleen.

Heti toisen puoliajan alkuun Myrevik kaadettiin noin 18 metrissä ja Mandiangu laukoi vapaapotkun, mutta liian keskelle. Sen jälkeen toisesta puoliajasta muodostui vierasjoukkueen näytös, eikä Jaro päässyt kunnolla omalta kenttäpuoliskolta ylös.

Vierasjoukkueen maali roikkui ilmassa pitkään ja Emil Öhberg joutui venymään pariinkin hyvään torjuntaan pitääkseen maalinsa puhtaana.

Sillah loukkasi itseään 66. minuutilla ja ei pystynyt jatkamaan ottelua. Samalla, kun Jaro valmisteli vaihtoa, iski vierasjoukkue kulmapotkusta ottelun ensimmäisen maalin. Kulmapotku tuli etutolpalle, jossa Pekka Sihvola pääsi jatkamaan, mutta hänen puskunsa osui tolppaan. Esa Terävä oli ensimmäisenä irtopallossa ja laukoi pallon maaliin lukemiksi 0-1.

Vartti ennen loppua nähtiin lähes avausmaalin uusinta. Vierasjoukkue antoi jälleen kulmapotkun etuaueelle, jossa Sihvolan jatkoon Mustonen sai jalkansa väliin ja peli oli jo 0-2.

Toisen maalin jälkeen Jaro sai luotua pientä painetta vieraiden päätyyn. Lähimpänä kavennusta oli Jonas Emet, jolle Toni Sjöstedt petasi haaston jälkeen hyvän vetopaikan, mutta Pauli Kuusijärvi siivosi Emetin laukauksen maaliviivalta.

Ottelun loppulukemat viimeisteli Mohamed, joka pääsi vastahyökkäyksen jälkeen laukomaan lukemiksi 0-3. Ne olivat myös ottelu loppulukemat.

Pitkästä aikaa täydet minuutit pelannut Jonas Emet ei lähtenyt selittelemään tappiota tiiviillä ottelutahdilla.
– Ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja molemmilla oli puolittaisia paikkoja. Toisella olimme perässä. Ensimmäisessä maalissa Samban oli tarkoitus olla takatolpalla, mutta hän loukkaantui. Ehkä olisimme selvinneet tilanteesta, jos kaikki olisivat olleet kentällä. Emme voi syyttää ottelutahtia, sillä vastustajalla oli pitkä matka takanaan, Emet kommentoi.

HIFK:n päävalmentaja Teemu Kankkunen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
– Mielestäni tämä oli hyvä ja viihdyttävä ottelu. Molemmilla oli ensimmäisellä puoliajalla muutama paikka, eikä peli ollut mitään kyttäilyä. Jaro pääsi avauspuoliajalla käyttämään jonkin verran nopeutta eikä meidän pakka ollut silloin ihan niin hyvin kasassa. Toisella puoliajalla otimme laitapelaajiamme vähän alemmaksi ja sitä kautta oma pelimme parani. Täytyy antaa kiitosta meidän puolustuskolmikolle, joka katkoi kaikki tilanteet, Kankkunen sanoi.

FF Jaron päävalmentaja Tomi Kärkkäinen harmitteli tulosta ja kahta pakon edessä tehtyä vaihtoa.
– Harmittavasti jouduimme tekemään kaksi vaihtoa pakon edessä. Darvin Chavez voi huonosti ja se oli sääli, että hän ei voinut jatkaa, koska hän pelasi vahvaa ottelua. Samba Sillah loukkasi polvensa ja se tuntui olevan todella kipeä. Ottelu kulminoitui ensimmäiseen erikoistilannemaaliin. Ensimmäinen maali onkin todella tärkeä näissä peleissä. Lopussa haimme uhkarohkeasti painetta, ja HIFK pääsi sitten tekemään kolmannen maalin, Kärkkäinen kommentoi.

Lehdistötilaisuudessa selvisi myös Sasa Jovovicin poissaolon syy.
– Jovovic siirtyy huomenna ulkomaille, eikä siksi pelannut tänään. Ajatus on se, että kun yksi hyökkääjä lähtee pois, tulee yksi tilalle, Jaron toimitusjohtaja Fredrik Haga kertoi.