Häikäisevä Atakayi käänsi derbyn Jarolle

Jaro oli avauspuoliajalla täysin ottavana osapuolena. Toiselle puoliajalle kentälle tullut Serge Atakayi käänsi ottelun Jarolle ja pisteet matkasivat Pietarsaareen lukemin 1-2 (1-0).

Jaro sai kokoonpanoonsa kaivattua helpotusta hyökkäyspäähänsä, kun Denis teki paluun kentille. Poissaolijoiden listakin on pitkä, sillä Jonas Emet, Joona Veteli, David Carlsson ja Reginaldo olivat kaikki loukkaantuneina sivussa ottelussa. Peter Opiyo puolestaan kärsi pelikieltoaan.

Ottelun ensimmäinen tilanne tuli neljän minuutin kohdalla, kun Mathias Kullströmin katko tuli hieman onnekkaasti Eero Tammiselle, joka sai pallon uudestaan rangaistusalueella Jordan Seabrookilta, mutta Tammisen laukaus painui etukulmasta yli.

Jaro oli todella lähellä avausmaalia seitsemän minuutin kohdalla. Jose Manuel Riveran vapaapotku keskialueelta tuli tarkasti Didier Boris Kadion päähän ja norsunluurannikkolaisen pusku kimposi VPS-pelaajasta vain aavistuksen ohi.

Melko tasaisin alun jälkeen kotijoukkue otti pelin hallinnan itselleen. Seuraava paikka tuli 18. minuutilla Thomas Kulalle, joka laukoi yhdellä kosketuksella rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta Emil Öhberg torjui hyvin matalan laukauksen.

Jaro koki uuden takaiskun loukkaantumisten muodossa, kun Johan Brunell oli pakotettu tulemaan vaihtoon jo 20 minuutin kohdalla. Brunellin korvasi Sergei Eremenko. Samalla Kullström siirtyi toppariksi ja Jamar Dixon otti oikean puolustajan paikan.

Ottelun avausmaali nähtiin 26. minuutilla.  Kullström ei ylettänyt katkaisemaan matalaa keskitystä ja Juho Mäkelä pääsi palloon. Dixonkaan ei ehtinyt peittämään laukausta ja Mäkelä vei kauden neljännellä maalillaan VPS:n 1-0 johtoon.

Avauspuoliajalla selvästi kuskin paikalla ollut VPS oli lähellä siirtyä kahden maalin johtoon pari minuuttia ennen taukoa, kun Jordan Seabrookin pusku kohti takakulmaa tuotti Öhbergille ongelmia, mutta Jaro-vahti selvitti kuitenkin tilanteen. Minuutin päästä VPS oli entistäkin lähempänä toista maalia. Timi Lahti pääsi puskemaan kulmapotkusta ja pallo kimmahti Öhbergin käsien kautta rimaan.

Jaron peli oli avauspuoliajalla sekavaa varsinkin Brunellin vaihdon jälkeen vieraat olivat kentällä selvästi ottavana osapuolena. Vieraat saivat olla tauolla tyytyväisiä, että VPS johti vain yhdellä maalilla.

Atakayi käänsi pelin Jarolle

Alexei Eremenko teki tauolla toisen vaihdon, kun Jari Sara teki tilaa Serge Atakayille. Vaihto osoittautui ottelun ratkaisuksi, sillä Atakayi toi Jaron peliin roppakaupalla lisää virtaa. Jaro pelasi toisen puoliajan alun lähes kaikki hyökkäykset Atakayin kautta, eikä VPS:n Clifton Miheso meinannut millään pysyä 16-vuotiaan Atakayin kyydissä.

Jarolla oli puoliajan alussa parikin Atakayin järjestämää hässäkkää VPS:n päässä. Jaro sai  palkinnon tasoituksen muodossa, kun toista puoliaikaa oli pelattu kymmenen minuuttia. Riveran kulmapotkuun pääsi ensimmäisenä Kadio ja pallo jäi pyörimään rangaistusalueelle. Eremenko oli päästä lataamaan uransa avausmaalin, mutta pallo kimposi puolustajasta viiteen metriin, jossa Ilya Vaganov tuikkasi tilanteeksi 1-1.

Hurjassa iskussa oleva Atakayi vei Jaron johtoon tunnin pelin jälkeen uransa toisella liigamaalilla.  Rivera levitti vasemmalle Virtaselle, joka odotti hetken ja nosti näppärästi pallon Moorelle juoksuun. Moore keskitti kovaa ja tarkasti takatolpalle, josta Atakayi laukoi pallon suoraan ilmasta tarkasti ohi Sillanpään ja yhtäkkiä Jaro johti 1-2.

Ottelun viimeinen puolituntinen oli Jaron osalta hurjaa johtoaseman puolustamista. Juho Mäkelä sai erinomaisen paikan tasoitukseen seitsemän minuuttia ennen loppua, kun hän pääsi puskemaan Honkaniemen keskityksestä vitosen viivalta, mutta pusku epäonnistui pahasti ja pallo karkasi selvästi yli.

Jaron puolustustaistelu vaikeutui viisi minuuttia ennen loppua, kun Walter Moore taklasi pahasti myöhässä Loorents Herstiä ja Moore sai toisen keltaisen kortin seurauksena punaisen kortin.

Jaron maalilla nähtiin ottelun lopussa muutama melkoinen hässäkkä, mutta niin vain jostain aina löytyi punapaita laukausten eteen.

Jaro kesti loppuun asti ja otti toisen puoliajan alun pikamaaleilla äärimmäisen tärkeän voiton lukemin 1-2.

Öhberg: Lähdimme toiselle puoliajalle voittamaan ottelun

Kolmannen peräkkäisen ottelun Jaron maalissa pelannut Emil Öhberg oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen.
– Tosi tärkeä ottelu meille, koska olemme pelanneet hyviä pelejä pelillisesti, mutta emme ole saaneet pisteitä mukaan. Todella tärkeää, että saimme kolme pistettä tänään mukaamme. Tulimme HIFK:a vastaan kahden maalin takaa tasoihin ja uskoimme nytkin, että voimme nousta tasoihin ja tulla ohi. Puhuimme tauolla, että mennään toiselle puoliajalle voittamaan ottelu, tyytyväinen Öhberg kertoi.

Otteluruuhka huipentuu Jaron osalta sunnuntaiseen kotiotteluun KTP:a vastaan.