Häggblom ratkaisi voiton Jarolle

FF Jaro joutui tekemään täyden päivätyön voiton eteen Suomen Cupin lohkovaiheen avauksessa. Ratkaisijaksi nousi Joakim Häggblom, joka laukoi kaksi maalia viimeisenn kymmenminuuttisella. Ottelu päätti Jaron voittoon lukemin 2-0 (0-0).

Jaro lähti otteluun 3-5-2-ryhmityksellä. Hassoma Bino Bamba, Charalampos Chantzopuolos sekä Brock Messenger muodostivat kolmen miehen keskuspuolustuksen. Kevin Peth ja Walter Moore puolestaan hoitivat laitapelaajien tehtävät. Keskikentältä löytyi Thomas Kula, Markus Kronholm sekä Adam Vidjeskog. Papa Niang ja Jonas Emet olivat kärkiparina.

Jaro aloitti ottelun melko hyvin ja avausminuuttien aikana lähimpänä maalia oli Vidjeskog, joka teki hyvä nousun vasemmalta, mutta viimeinen ratkaisu ei löytänyt osoitettaan.

Vierasjoukkue Musan Salama ei tullut Pietarsaareen peruuttelemaan, vaan joukkue prässäsi ajoittain melko ylhäältä ja omassa päässä joukkue rakensi hyökkäyksiä maltilla lyhyillä syötöillä.

Jarolla oli hienoisesta hallinnasta huolimatta hankaluuksia luoda vaarallisia tilanteita. Emet pääsi kahteen kertaan kokeilemaan erikoistilanteesta avauspuolikkaan aikana. Ensin hän pääsi puskemaan Kulan vapaaoptkusta, mutta pusku meni ohi. Myöhemmin Emet laukoi itse tulisen vapaapotkun reilusta 20 metristä, mutta Juhani Koponen torjui hyvin.

Jaron puolustaminen ei ollut erityisen tiivistä ja Musa pystyi käyttämään hyväkseen Jaron puolustuksen takana ollutta tilaa. Emil Öhberg joutui ennen taukoa kertaalleen pelastamaan Jaron oikea-aikaisella ulostulollaan.

Vierailijoilla oli toisen puoliajan alussa kaksi erinomaista paikkaa siiryä johtoon. Ensin Jaron puolustus puhkaistiin parilla syötöllä, mutta Öhberg torjui läpiajon upeasti jaloillaan. Muutama minuutti myöhemmin päätyrajalta lähtenyt matala syöttö löysi Blend Miftarin, mutta tämän laukaus kiersi ohi.

Heames vaihtoi 65. minuutilla Kevin Larssonin kentälle ja samalla joukkue siirtyi tutumpaan 4-3-3-ryhmitykseen. Muutoksen myötä Jaro sai pelistä paremman otteen, mutta maalit antoivat odottaa itseään. Kertaalleen Emet ohjasi pallon maaliin Niangin ja vaihtopelaaja Antonio Hottan esityöstä, mutta tilanne oli paitsio.

Ottelun sankariksi nousi Joakim Häggblom, joka tuli kentälle 78. minuutilla Emetin tilalle. Kahdeksan minuuttia ennen loppua Kronholmin laukaus pysähtyi rangaistusalueella puolustajaan ja pallo tippui kuin lahjana Häggblomille avopaikkaan, eikä tämä erehtynyt, vaan tarkka sijoitus löysi tiensä verkon perukoille tilanteeksi 1-0.

Peth oli lähellä ottelun ratkaisua muutama minuutti ennen täyttä aikaa, kun hänen tulinen laukauksensa kimmahti ylärimasta yli.

Musan Salama säikäytti vielä lopussa kotiyleisöä kahteen kertaan. Ensin matala keskitys löysi maalin edestä Niko Vainionpään, joka laukoi lähes varmasta paikasta selvästi yli. Lisäajalla Ronald Karlsson pääsi laukomaan vastapalloon kymmenestä metristä, mutta hänenkin laukauksensa viuhui yli.

Häggblom ratkaisi ottelun lopullisesti juuri ennen loppuvihellystä, kun vieraat lahjoittivat hänelle pallon ilmaiseksi rangaistusalueen tuntumassa. Häggblom eteni muutaman metrin ja laukoi matalan laukauksen ohi Koposen loppulukemiksi 2-0.

Seuraavaksi Jaro kohtaa Tellushallissa SJK:n lauantaina 4.2. kello 15.15.

Heames: olimme huolimattomia

Kristian Heames ei ollut otteun jälkeen erityisen tyytyväinen omiensa esitykseen.
- Tänään kyse oli siitä, että me emme olleet niin hyviä kuin odotin. Olimme huolimattomia läpi ottelun. Käsittelimme palloa huolimattomasti ja syöttelimme huolimattomasti. Lisäksi olimme huolimattomia omissa maalipaikoissamme. Emme myös oikein tienneet, milloin hyökätä palloon ja milloin pudottaa linja alas. Linjamme jäi pariin kertaan liian ylös, kun emme prässänneet, jolloin puolustuksen taakse jäi liikaa tilaa. Onneksi Emil Öhberg oli tänään terävä otteissaan.

- Kaikki kolme vaihtopelaajaa pystyivät tuomaan lisää peliimme. Häggblom teki ensimmäiset maalinsa Jaron paidassa virallisissa otteluissa ja se on tietysti hieno asia. Kaksi maalia ei koskaan tee huonoa, kun yrittää vakuuttaa valmentajan, Heames pohti ottelun jälkeen.

2-0

82' Häggblom Joakim 1-0
90+03' Häggblom Joakim 2-0