FF Jaron rahkeet eivät riittäneet Turussa - TPS vei voiton lukemin 4-0 (2–0)

Odotettu tiukka ottelu jatkokarsinnasta osoittautuikin kotijoukkue TPS:n näytökseksi. FF Jaron kausi päättyi tähän ja TPS jatkaa karsintaa FC Lahtea vastaan.

Ennakkoasetelmana otteluun tuli kaksi joukkuetta erilaisin edellytyksin. FF Jarolla oli takanaan fantastinen syksy ja seitsemän peräkkäistä voittoa. TPS joutui vaihtamaan valmentajaa ylemmän loppusarjan jälkeen, mikä oli lähellä johtaa sarjan kakkospaikan menettämiseen. FF Jaro tuli Turkuun sekä henkisesti että fyysisesti raskaan, neljä päivää aikaisemmin Ekenäsiä vastaan pelatun ottelun jälkeen. TPS:lla oli lepoa takanaan yli viikon verran.

FF Jaro joutui jättämään sekä Joni Remesahon että Severi Kähkösen kotiin Pietarsaareen, mikä myös näkyi ottelun 90 minuutin aikana. Valmentaja Jimmy Wargh oli tehnyt muutoksen keskiviikon ottelun avauskokoonpanoon, kun Adam Widjeskog tuli Severi Kähkösen tilalle.

Ottelu alkoi kummankin joukkueen osalta varovaisesti ja vasta 8. peliminuutilla kumpikin joukkue sai ensimmäiset paikkansa. Alahaji Gero sai pallon rangaistusalueella, onnistumatta kuitenkaan täysin saamaan jalkaansa vapaaksi vetoa varten. Sen sijaan TPS pääsi vastahyökkäykseen Simo Roihan kautta. Mykyta Savchenko Jaron maalissa katkaisi kuitenkin hyökkäyksen hienosti rangaistusalueen rajalla ja tilanne vesittyi.

14. peliminuutilla FF Jaro sai ehkä ensimmäisen puoliajan parhaan paikkansa, kun Gero harhautti kaksi pelaajaa boksin sisällä ja sai aikaan vedon aivan takatolpan ohi. TPS hyökkäsi useamman kerran seuraavina minuutteina ja prässäsi kovaa. Prässi toi lopulta tulosta, kun Olli Jakonen pääsi vapaaksi rangaistusalueen sisällä. Maanuoliainen porautui takatolpan vierestä sisään ja kotijoukkue nousi 1–0 johtoasemaan.

TPS jatkoi prässäämistään ja FF Jarolla oli suuria vaikeuksia päästä siitä eteenpäin, virhesyöttöjä tuli runsaasti. Kotijoukkue oli selvästi latautuneempi ja voitti lähes kaikki kaksinkamppailut koko kentällä. 27. peliminuutilla vieraiden tilanne synkkeni entisestään. TPS-puolustus katkaisi Jaron hyökkäyksen ja pitkä syöttö löysi Simo Roihan, joka jätti Jaron puolustuksen taakseen. Savchenko tuli jälleen vastaan ja onnistui pysäyttämään Roihan ensimmäisen laukauksen. Vastapallo päätyi kuitenkin Roihalle, ja vaikka Ramsay ja Brunell olivatkin ehtineet alakertaan, Roiha onnistui laukomaan vedon, jota Jaron pelaajat eivät saaneet kiinni ja pallo livahti sisään vasemmalta tolpalta. TPS johti ottelua 2–0.

Muutamaa minuuttia myöhemmin FF Jaro sai Myrevikiltä keskityksen, jonka maalivahti Koponen onnistui nyrkkeilemään ulos, mutta suoraan Alhaji Geroa päin. Geron pusku meni kuitenkin maalin yli ja pysähtyi maaliverkon päälle.

38. peliminuutilla Roiha sai uuden maalintekopaikan, kun Albijon Muzaci nosti pallon maalin eteen ja Roiha oli täysin vapaana puskemaan. Savchenko maalissa venyi kuitenkin ja onnistui pysäyttämään puskun. Upea pelastus Savchenkolta, joka huolehti siitä, että lukemat pysyivät kuitenkin suhteellisen matalina.

Joukkueet siirtyivät tauolle kotijoukkue TPS:n selvässä 2–0 johdossa, mikä oli täysin oikeudenmukaista. Joukkue oli valtavan kliininen ja teki lähes jokaisesta paikastaan maalin.

FF Jaro suoritti vaihdon tauolla, Adam Widjeskogin tilalle tuli Matias Kivikko.

Ottelun ratkaisu tuli melko lailla toisen puoliajan alussa. FF Jaro sai vapaapotkun juuri rangaistusalueen ulkopuolella, Jim Myrevikin kaadosta. Laukauksen sijaan FF Jaro pelasi vaparin lyhyenä, minkä TPS pystyi katkaisemaan ja tekemään vastahyökkäyksen. Olli Jakonen oli vapaana Savchenkon kanssa, eikä epäonnistunut vaan laukoi pallon verkkoon. TPS johti ottelua 3–0 ja peli oli käytännössä ratkennut.

FF Jarolla oli edelleen vaikeuksia päästä kotijoukkueen rangaistusalueen sisään ja edelleen TPS vaikutti tahtovan enemmän. Kotijoukkueen pelaajat voittivat valtaosan kaksinkamppailuista. Kotijoukkue onnistui myös peittämään FF Jaron keskikentän ja syöttöpaikat olivat hankalat. 64. peliminuutilla Jim Myrevik sai keltaisen kortin ja samalla myös kotijoukkueen valmentaja Marko Rajamäki puhui itselleen varoituksen.

FF Jaron valmentajatiimi suoritti kolmoisvaihdon 67. peliminuutilla: Tendeng, Kronholm ja Ramsay tulivat kentällä, heidän tilalleen tulivat Antonio Hotta, Marcel Wargh ja Aron Bjonbäck. Vaihdon myötä FF Jaro piristyi hetkeksi ja onnistui painostamaan kotijoukkuetta takaisin. Prässi toi luonnollisesti kotijoukkueelle mahdollisuuden vastahyökkäyksiin kuten 72. peliminuutilla, kun Johan Brunell joutui pysäyttämään vastustajan sääntöjenvastaisesti ja sai varoituksen. 75. peliminuutilla FF Jaro sai kuitenkin paikan, kun Gero puski maahan syötön, mutta Jim Myrevik ei aivan ehtinyt saada jalkaansa palloon. Sen sijaan TPS iski jälleen, kun Simo Roiha löysi vaihdosta tulleen Daniel Rantasen syötöllä ja Rantanen ohjasi pallon tyylikkäästi Savchenkon taakse, joka oli täysin voimaton.

Ottelun loppuosa oli pelkkä läpihuutojuttu kotijoukkueelle. Tämä toi FF Jarolle paikan kavennusmaaliin, mutta joukkue ei päässyt lähemmäksi vieraita muuta kuin Geron puskulla suoraan päin maalivahtia.

Kolmen lisäminuutin jälkeen tuomari Dennis Antamo vihelsi pelin päättyneeksi ja FF Jaron kausi päättyi tähän.  TPS jatkaa vuorostaan tänä torstaina ottelulla kotikentällään FC Lahtea vastaan. Toinen kohtaaminen pelataan sunnuntaina Lahdessa.

Päivän ottelu oli pettymys, mutta joukkue saa selvästi hienon arvosanan kaudesta kokonaisuutena. Pietarsaari ja FF Jaron kannattajat ovat saaneet kokea todellisen syysdraaman ja jalkapalloboomin. Jalkapallo on osoittanut merkityksensä muutoin synkkänä aikana. Tämä näkyi myös ottelun jälkeen, kun paikalle matkustaneet runsaslukuiset kannattajat kiittivät ja juhlivat joukkuettaan.

Suurkiitos kaikille teille, jotka olette jännittäneet yhdessä kanssamme - Forza Jaro!