FF Jaron kausi päättyi tappioon KTP:lle

FF Jaron haaveet murskavoitosta kauden päätösottelussa eivät toteutuneet, vaan KTP piti kakkossijansa hakemalla Pietarsaaresta kolme pistettä voittamalla kamppailun lukemin 2-3 (0-2).

Jaro lähti aavistuksen normaalia hyökkävämmällä ryhmityksellä, kun Toro oli saanut normaalia hyökkäävämmän roolin. Jaro aloittikin ottelun terävästi ja Toro oli rakentamassa ottelun ensimmäistä huipputilannetta viidennellä minuutilla. Brasilialainen vapautti Anthony Olusanuan läpiajoon, mutta Olusanyan viimeistely-yritys jäi ponnettomaksi ja Anton Lepolan pystyi torjumaan laukauksen helposti.

Jaro piti ottelun alussa paineen KTP:n päädyssä ja pystyi luomaan uhkaa vierasjoukkueelle, mutta aivan huippupaikat jäivät näkemättä Olusanyan läpiajon jälkeen. Markus Kronholm laukoi kertaalleen terävästi ja Lepola joutui torjuntatöihin, mutta irtopallossa ei ollut kotijoukkueen pelaajia.

22. minuutilla Kotka sai kulmapotkun, joka päättyi lopulta maaliin. Keskitys kimposi vitosen viivalla korkealle ja ensimmäisenä irtipallossa oli Paavo Voutilainen, joka laukoi suoraan ilmasta pallon Emil Öhbergin jalkojen välistä maaliin ja tilanne oli 0-1.

Jaro ei luottavunut, vaikka joukkueelta vaadittiin avausmaalin jälkeen viiden maalin tekemistä. Joukkue sai muutaman vaarallisen paikan ja lähimpänä oli Will Inalien, joka sai laukauksen rangaistusalueen sisältä, mutta hieman hankalasta asennosta lähtenyt laukaus suuntautui päin Lepolaa.

Ottelu tuntui saavan lopullisen ratkaisunsa 44. minuutilla, kun Mika harhautti sekä Mabindan että Kronholmin ja laukoi pallon upeasti takakulmaan ja tauolle lähdettiin KTP:n johtaessa 0-2.

Jaro sai kavennusmaalin, kun toinen puoliaika oli vanhentunut yhdeksän minuuttia. KTP syötteli rohkeasti omalla rangaistusalueella ja lopulta Asier Arranzin harhasyötöstä Olusanya pääsi laukomaan helposti kauden 11. osumansa ja tilanne oli 1-2.

Jaro sai maalista lisää virtaa ja pystyi pitämään palloa pitkiä aikoja vierasjoukkueen rangaistusalueen tuntumassa. Jaron toiveet hautasi kuitenkin lopullisesti Anton Eerola, joka pääsi puskemaan täysin vapaasti pallon maaliin vastahyökkäyksen päätteeksi rangaistuspilkun tuntumasta, kun ottelua oli pelattu 65 minuttia.

Ottelun lopun KTP jatkoi tarkkaa puolustamista Jaron hakiessa paikkoja kavennusmaaliin. Jaro saikin rakennettua muutaman tilanteen, mutta Jim Myrevikin laukoma 2-3-osuma ottelun lisäajalla oli illan viimeinen osuma. Myrevik pääsi laukomaan pallon lähietäisyydeltä voimalla verkon perukoille kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ottelu päättyi lukemiin 2-3 ja Jaron lopullinen sijoitus tämän kauden Ykkösessä oli siis kolmas. AC Oulu voitti omassa ottelussaan MP:n peräti 6-0, joten oululaiset nousivat ensi kaudeksi Veikkausliigaan. KTP puolestaan pääsee karsimaan paikasta liigaan TPS:aa vastaan.

2-3

22' Voutilainen Paavo -1
44' Junco Martinez Miguel Angel -2
55' Olusanya Anthony 1-2
66' Eerola Anton 1-3
90+02' Myrevik Jim 2-3

FF Jaro

2 Sotelo Guillermo 28'
90' Ihalainen Jusa
5 Takamäki Toni 90'
9 Inalien Wilterlynd
10 Kähkönen Severi
15 Kronholm Markus
24 Remesaho Joni
25 Öhberg Emil
29 Olusanya Anthony
30 Mabinda Kinzumba Jean
66' Järvinen Topi
35 Amuzie Stanley
50 Ferreira Francisco Rafael Toro 24'
79' Myrevik Jim

Vaihtopelaajat
16 Järvinen Topi
21 Myrevik Jim
22 Sandström Oskar
23 Östman Benjamin
28 Ihalainen Jusa
36 Valtonen Topi

KTP

1 Lepola Anton
3 Bonet Badia Roger
4 Voutilainen Paavo
5 Ogungbaro Michael
81' Anttila Juuso
8 Arranz Martin Asier
10 Mäkijärvi Antti
69' Kolsi Kimi
11 Junco Martinez Miguel Angel
19 Eerola Anton
23 Lindfors Matias
69' Ojamaa Hindrek
26 Paavola Matias
32 Ramadingaye David
13' Leinonen Niklas

Vaihtopelaajat
15 Ojamaa Hindrek
17 Onyeanula Ifeanyi David
24 Leinonen Niklas
25 Piirainen Pyry
28 Kolsi Kimi
44 Anttila Juuso
49 Beglarishvili Zakaria