FF Jaro Ykköscupin finaaliin dramaattisen rangaistuskilpailun jälkeen – Savchenko ottelusankari

FF Jaro onnistui voittamaan Ykköscupin välieräottelun PK-35:ä vastaan rangaistuspotkujen jälkeen lukemin 3–4. Näin ollen joukkue kohtaa loppuottelussa TPS:n Turussa tulevana viikonloppuna.

Pitäjänmäen Talihallissa pelattu ottelu ei tarjonnut erityisen hienoa peliä. Kumpikin joukkue pelasi loukkaantumisten vuoksi vahvasti vajaalukuisena ja pelitapahtumat keskittyivät keskikentälle. Joukkueet eivät onnistuneet luomaan kovin vaarallisia tilanteita ja ensimmäisen puoliajan tilastot osoittivat vierasjoukkue FF Jaron osalta kaksi laukaisua maalia kohti, kotijoukkueella ei ollut yhtäkään. Kotijoukkue piti kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla palloa hieman enemmän hallussaan, onnistumatta kuitenkaan luomaan tilanteita.

Toisella puoliajalla ei myöskään tapahtunut paljoa, vaikka pallo oli nyt enemmän FF Jaron hallussa. Jim Myrevik vaihdettiin kentälle toiselle puoliajalle Alex Ramsayn tilalle. Jimmy Wargh teki vielä kaksi vaihtoa: Roni Björkskog korvasi Antonio Hotan ja Isak Löv tuli Benjamin Östmanin tilalle.

Ottelu oli tasan 0–0 tuomarin puhaltaessa pelin poikki 90 minuutin pelin jälkeen.

Seurasi rangaistuspotkukilpailu ja joukkueet pääsivät tasoihin 3–3. FF Jaron maaleista vastasivat Sotelo, Tendeng ja Myrevik. Maalivahti Mykyta Savchenko pystyi torjumaan PK:n neljännen rangaistuslaukauksen tolpan kautta ja Jacob Bushue ampui hienon maalin – FF Jaro johti neljän kierroksen jälkeen 3–4. Maalivahti Mykyta Savchenko nousi vierasjoukkueen sankariksi torjuttuaan PK-35:n viidennen rangaistuslaukauksen ja näin FF Jaron pelaajat pääsivät juhlien kiittämään maalivahtiaan hänen upeasta panoksestaan.

Jaron vastustaja loppuottelussa on TPS Turusta, joka voitti selvästi Ekenäs IF:n lukemin 0–3 toisessa välieräottelussa. Ottelu pelataan lauantaina 19.3.2022 Turussa.