FF Jaro voitti KPV:n

KPV:n ja FF Jaron välinen ottelu päättyi FF Jaron vierasvoittoon 0–2 (0–1). Alex Ramsay ja Albin Björkskog olivat Jaron maalintekijät.

Valmentaja Jimmy Wargh teki muutamia muutoksia FF Jaron avauskokoonpanoon viikko sitten MP:aa pelattuun otteluun verrattuna. Puolustuslinjassa olivat nyt Sotelo-Okoye-Wargh-Widjeskog, keskikentällä pelasivat Kronholm-Bushue-Hotta ja hyökkäyskolmikon muodostivat Remesaho-Ramsay-Myrevik.

Jaron aloitti ottelun hienosti. Heti kolmannella minuutilla joukkue loi upean hyökkäyksen vasemmalla laidalla. Sotelo nousi ja syötti Alex Ramsaylle, joka oli rangaistusalueen sisäpuolella. Vaikka tilaa olikin ahtaanpuoleisesti, Ramsay onnistui upealla laukauksella, joka upposi KPV-maalivahti Sergey Lazarevin taakse. Jaro nousi johtoon 0–1. Noin 10 minuutin pelin jälkeen Myrevik oli vapaana kotijoukkueen rangaistusalueen ulkopuolella, mutta entinen Jaron pelaaja Kyle Curinga ehti saada jalkansa väliin, ennen kuin Myrevik ehti laukaisemaan.

Melko tasaisen ottelun alun jälkeen kotijoukkue vei peliä jonkin verran, hallitsi palloa ja rakensi hieman pidempiä hyökkäyksiä. 22. minuutilla Savchenko torjui laukauksen, mutta ei aivan saanut otetta pallosta vaan torjui eteensä. Laukaus osui puolustajaan, mutta siitä seuraava kulma ei johtanut mihinkään. Vaikka KPV pitikin palloa hallussaan, joukkueen oli vaikea luoda suurempia vaaratilanteita ja sen sijaan Jaro onnistui saamaan aikaan joitakin vaarallisia hyökkäyksiä. 37. minuutilla Jaro sai vapaapotkun oikealta sivulinjalta. Sotelon kierteinen laukaus eteni vaarallisesti maalia kohti, mutta hyökkäys johti ainoastaan kahteen tuloksettomaan kulmaan. 39. peliminuutilla Kronholm vapautti tyylikkäästi Myrevikin puskulla, mutta myös tällä kertaa malivahti Lazarev veti pitemmän korren. Pari minuuttia ennen taukoa Sotelo nousi vasemmalta ja tykitti kohti maalia, mutta Lazarev pystyi kuitenkin torjumaan laukauksen.

Joukkueet siirtyivät tauolle Jaron johtaessa lukemin 0–1.

Kumpikaan joukkueista ei tehnyt muutoksia tauolla. Jaro aloitti toisen puoliajan aavistuksen verran paremmin ja loi muutamia puolittaisia mahdollisuuksia, saamatta kuitenkaan aikaan kovin vaarallisia tilanteita. Sen sijaan KPV kontrasi vaarallisesti 60. minuutilla ja Jaron maalivahti Savchenko torjui Pietro Kytölaakson kovan laukauksen kulmapotkuksi. Harri Heiermann puski oikealta tulevan kulman maalin ohi.

Jaro teki enimmäiset vaihtonsa 68. peliminuutilla. Antonio Hotta ja Markus Kronholm tulivat kentältä ja heidän tilalleen tulivat Albin Björkskog ja Benjamin Östman. Tässä vaiheessa ottelu aaltoilee edestakaisin, ilman että kumpikaan joukkueista saa peliään organisoitua. 75. minuutilla KPV onnistuu tuottamaan kaksi tilaisuutta. Puolustaja pysäytti ensimmäisen laukauksen ja Savchenko huolehti toisesta. Heti tämän perään Jaron maalivahti käynnistää vastaiskun ja lähettää pallon kohti Myrevikiä, joka onnistuu ohittamaan vastustajan keskikentällä ja saa pallon mukaansa, syöttäen Albin Björkskogille. Björkskog karkaa puolustajaltaan ja päästessään rangaistusalueen sisäpuolelle hän laukoo kohti maalia – ja pallo hakeutuu maaliin takatolpan vierestä. Jaro nousee 0–2 johtoasemaan.

Hieman tämän jälkeen Jaro tekee uuden vaihdon ja Myrevik luovuttaa paikkansa debytoivalle Emile Paul Tendengille. KPV nostaa nyt joukkuettaan ja painostaa ylhäältä saadakseen aikaan tasoituksen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Jaron puolustus pelaa hyvin. Tosin Frankline Okoye tekee virheellisen syötön suoraan KPV:n pelaajalle 84. minuutilla, joka kaikeksi onneksi laukoo suoraan päin Savchenkoa. Jaro tekee vielä kaksi vaihtoa 86. peliminuutilla. Obiorah Kennedy ja Aron Bjonbäck tulevat kentälle Joni Remesahon ja Alex Ramsayn tilalle. Lisäajalla Adam Widjeskog ja Harri Heiermann törmäävät puskutilanteessa ja molemmat joutuvat poistumaan kentän laidalla hoidattamassa haavansa.

KPV:n painostuksesta huolimatta joukkue ei onnistu maalinteossa, vaan FF Jaro vie voiton kotiin kauden ensimmäisessä derbyssä lukemin 0–2.

C-ryhmän taulukossa kaikilla joukkueilla on kolme pistettä, eli ensi viikon ottelut ovat täysin ratkaisevia jatkon kannalta.

Ryhmäpelit päättyvät Jaron osalta Tellushallissa pelattavaan kotiotteluun ensi lauantaina klo 15.15 SJK Akatemiaa vastaan.