FF Jaro vihdoinkin voittoon Jaakon Päivillä

FF Jaro voitti lauantain ottelun MP:tä vastaan lukemin 2–0 (1–0). 1518 katsojaa sai näin seurata kotijoukkueen odotettua revanssia MP:stä kolmen aiemman häviön jälkeen tällä kaudella.

Valmentaja Jimmy Wargh oli tehnyt joitakin muutoksia kokoonpanoon SJK Akatemiaa vastaan pelatun tasapelin jälkeen keskiviikkona. Aron Bjonbäck, Adam Widjeskog, Jacob Bushue ja Markus Kronholm aloittivat Jim Myrevikin, Frankline Okoyen, Antonio Hotan ja Joni Remesahon sijaan. Valmentaja sai kuitenkin alkuverryttelyssä huonoja uutisia: Severi Kähkönen ja Guillermo Sotelo eivät voineet pelata. Frankline Okoye ja Jim Myrevik korvasivat heidät aivan ennen ottelun alkua.

Jo FF Jaron ensimmäisessä hyökkäyksessä luotiin ensimmäinen vaarallinen paikka. Tendeng katkaisi avauksen ja yritti pelata Myrevikin vapaaksi rangaistusalueella, mutta syöttö oli aavistuksen verran liian kova ja maalivahti ehti väliin. Muutoin ottelun alkua leimasi pieni hermostuneisuus ja kummankin joukkueen peli oli pidättyväistä. 16. peliminuutilla Aron Bjonbäck kuitenkin pääsi oikealla laidallaan antamaan keskityksen, joka pysähtyi puolustajaan. Jälkitilanteessa Kronholm sai laukaisupaikan, mutta se epäonnistui täysin ja meni kaukaa ohi maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kronholm sai uuden paikan ja tällä kertaa laukaus oli parempi, mutta maalivahdilla ei kuitenkaan ollut ongelmia saada palloa käsiinsä.

28. peliminuutilla FF Jaro sai vapaapotkun vasemmalta, viisi metriä päätylinjalta. Markus Kronholm antoi vapaapotkun Jacob Bushuelle, jonka laukaus meni puolustajan kautta kulmaksi oikealta. Kronholmin kulma oli hyvä ja korkeimmalla oli Frankline Okoye, joka puski pallon takatolpan kohdalta ja täysin maalivahdin tavoittamattomissa. FF Jaro johti ottelua lukemin 1–0.

FF Jaro paransi peliään vähitellen ja 35. peliminuutilla Bjonbäck antoi keskityksen, jonka Kronholm sai itselleen, siirtäen sen eteenpäin Widjeskogille, mutta laukaus meni hieman yli maalin. MP oli kuitenkin vaarallinen ja erityisesti Topi Keskinen oikealla laidalla aiheutti huolta FF Jaron puolustukselle. 40. peliminuutilla Keskinen ohitti sekä Bjonbäckin että Ramsayn ja pääsi viiteen metriin Savchenkon eteen, mutta Johan Brunell ehti saada jalkansa väliin ja ohjasi laukaisun kulmaksi. 

Tuomari puhalsi tauon merkiksi ja FF Jaro oli johdossa 1–0.

Kumpikaan joukkue ei suorittanut vaihtoja tauolla. 51. peliminuutilla FF Jaro sai mahdollisuuden lisätä johtoaan. Markus Kronholm pelasi vapaaksi Jim Myrevikin keskilinjalta ja Myrevik onnistui kovasta painostuksesta huolimatta saamaan pallon eteenpäin syöksyvälle Jacob Bushuelle. Bushue eteni aina viiden metrin linjalle, mutta hänen laukaisuyrityksensä oli huono ja maalivahti sai pallon helposti käsiinsä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jim Myrevik sai laukaisupaikan melko hyvästä paikasta, mutta myös hänen laukauksensa oli heikko ja meni selvästi ohi.

59. peliminuutilla FF Jaro suoritti ensimmäiset vaihtonsa. Emile Paul Tendeng ja Markus Kronholm tulivat kentältä, sisään tulivat Albin Björkskog ja Joni Remesaho. Juuri tämä kaksikko oli FF Jaron seuraavan maalin takana. 63. peliminuutilla Remesaho katkaisi MP:n puolustuksen avauksen. Puolustaja puski pois hänen keskityksensä, mutta pusku osui toiseen puolustajaan ja pomppasi Albin Björkskogille. Björkskog otti pallon haltuunsa ja laukoi rauhallisesti pallon maalin vasempaan kulmaan ja kotijoukkue johti ottelua lukemin 2–0.

MP saa jälleen yhden vaarallisen paikan 75. peliminuutilla vapaapotkusta juuri FF Jaron boksin ulkopuolelta, mutta vapaapotku pysähtyy puolustajien muuriin.

84. peliminuutilla Jim Myrevik saa krampin ja hänen tilalleen tulee Antonio Hotta, joka saa jälleen kerran osoittaa hienoja syöttötaitojaan. Vasta 88. peliminuutilla hän yrittää pelata vapaaksi Remesahon, mutta maalivahti ehtii väliin ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Hotta syöttää taaksepäin Widjeskogille rangaistusalueen sisällä. Widjeskog onnistuu saamaan jalkansa vapaaksi ja hänen kova tykkinsä koskettaa puolustajaa, johtaen tuloksettomaan kulmapotkuun.

Ottelua pelataan jopa 7 lisäminuuttia ennen loppuvihellystä. FF Jaro on vihdoin voittanut ottelun Jaakon Päivillä ja ottanut upean revanssin MP:stä kauden aiempien häviöiden jälkeen.

Voiton ansiosta FF Jaro nousee taulukossa kolmannelle sijalle 25 pisteellä, yhden pisteen IF Gnistanin edellä. FF Jaro pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä 30.7.2022 klo 17.00 Turussa, jolloin vastassa on TPS. Seuraava kotiottelu pelataan 7.8.2022 klo 18.30, jolloin vieraaksi saapuu KPV.

 

2-0

28' Okoye Chinaecherem Frankline 1-
63' Björkskog Albin 2-

FF Jaro

4 Okoye Chinaecherem Frankline 73'
5 Bjonbäck Aron
6 Brunell Johan
8 Ramsay Alex 34'
10 Tendeng Emile Paul
58' Remesaho Joni
12 Savchenko Mykyta
15 Kronholm Markus
58' Björkskog Albin
16 Vidjeskog Adam
17 Bushue Jacob 31'
21 Myrevik Jim
83' Hotta Antonio
29 Wargh Marcel

Vaihtopelaajat
2 Sotelo Guillermo
11 Björkskog Albin
19 Hotta Antonio
22 Käldström Hannes
23 Östman Benjamin
24 Remesaho Joni
66 Kähkönen Severi

MP

1 Honka-Hallila Aleksi
2 Heimonen Jarkko 75'
82' Jäppinen Jesse
3 Vehkonen Väinö
7 Hölttä Samuli
8 Hiltunen Joona
67' Liukkonen Juuso
11 Luyeye-Lutumba Joslyn
68' Goljahanpoor Arjan
12 Laaksonen Nuutti
18 Keskinen Topi
19 Heinonen Jan
20 Dunyin Jonathan
27 Beugre Bosse Kevin Elie
82' Kerminen Peetu

Vaihtopelaajat
9 Kerminen Peetu
10 Goljahanpoor Arjan
13 Huuhtanen Otto
14 Jäppinen Jesse
16 Kesonen Antti-Pekka
24 Kilpeläinen Jesse
93 Liukkonen Juuso