FF Jaro taipui AC Oululle

AC Oulu pystyi katkaisemaan Jaron yli 600 minuuttia kestäneen nollaputken ja vei pisteet mukanaan lukemin 0-2 (0-1).

Niklas Käcko oli korvannut loukkaantuneen Thomas Kulan ja pelikieltoa kärsineen Darvin Chavezin Jim Myrevikillä ja Kevin Pethillä, muuten Jaron avauskokoonpano oli tuttu edellisistä otteluista.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla molempien otteista paistoi edellisen kierroksen pettymys. Vaikka kentällä nähtiin kovaa yritystä, nähtiin myös todella vähän maalintekopaikkoja ja useita helppoja virheitä.

Ottelun ensimmäinen puolittainen tekopaikka nähtiin reilun puolen tunnin kohdalla, kun Christopher Mandiangu pääsi laukomaan vasurillaan noin 18 metristä, mutta laukaus suuntautui päin Juhani Pennasta, joka torjui helposti.

Viisi minuuttia ennen taukoa alkoi tapahtua. Ensin Felix De Bona riisti pallon Jairilta ja De Bona pääsi puhtaaseen läpiajoon, mutta brasilialaisen laukaus meni ohi.

Pari minuuttia edellisestä ja Jair pääsi itse Anthony Dafaan epäonnistuneesta syötöstä läpiajoon. Jair ohitti Emil Öhbergin ja laukoi pallon maaliin tilanteeksi 0-1. Maali oli ensimmäinen Jaron verkkoon sen jälkeen, kun Öhberg palasi kentille loukkaantumisensa jälkeen.

Tauolle mentiin AC Oulun johtaessa lukemin 0-1.

Heti toisen puoliajan alussa Aleksi Gullsten pääsi laukomaan suoraan ilmasta Aapo Heikkilän keskityksestä, mutta Öhberg teki hienon torjunnan.

Jaro tuli toiselle puoliajalle melko pirteästi ja kotijoukkue pystyi luomaan muutamia puolittaisia paikkoja. Etenkin työteliäs Jim Myrevik antoi keskialueella kaikkensa ja oli monessa tilanteessa mukana.

Kun toista puoliaikaa oli kymmenen minuuttia, pääsi De Bona laukomaan Mandiangun kulmapotkusta, mutta kosketus palloon jäi vajaaksi ja Pennanen sai kopata pallon syliinsä.

Ottelu sai uuden käänteen, kun pelattiin 77. minuuttia. Jo avauspuoliajalla varoitettu Kareem Moses taklasi keskialueella pahasti myöhässä ja sai toisen keltaisen korttinsa ja Jaro joutui pelaamaan pelin loppuun vajaalla.

Pian Mosesin ulosajon jälkeen Gullsten pääsi haastamaan Milosavljevicia rangaistusalueella ja Jaro-toppari kaatoi Gullstenin rangaistuspotkun arvoisesti. Jesus Alvarado Morin laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin tilanteeksi 0-2. Maali oli Morinin kauden 14. Ykkösessä.

Toisen maalin jälkeen Jaro ei pystynyt enää vajaalla uhkaamaan Oulun johtoa ja ottelu päättyi lukemiin 0-2.

Alberto Alvarado Morin oli ottelun jälkeen tuttuun tapaan iloisella tuulella.
- Olen tietysti todella iloinen ja oli kiva palata tänne. Tärkein asia on tietysti kolme pistettä, mutta on tietysti hienoa tehdä maali. Kolme pistettä on joskus tärkeämpää kuin se, miltä peli näyttää. Nyt keskitymme seuraavaan peliin, Morin kertoi.

Kovasti keskikentällä raatanut Jim Myrevik harmitteli helppoa avausmaalia.
- Tämä ei tuntunut vaikeammalta peliltä kuin muutkaan, mutta emme ehkä olleet yhtä organisoituja kuin aiemmin. Olimme vähän epäonnekkaita ensimmäisessä maalissa, mutta sellaista jalkapallo joskus on, Myrevik pohti ottelun jälkeen.

AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne oli erittäin tyytyväinen joukkueensa palattua voittokantaan raskaan tappion jälkeen.
- Olen todella tyytyväinen peliin. Jaro on kuitenkin ollut syksyn kovavireisin joukkue ja on pelannut hyvää futista, joten on pakko olla tyytyväinen. Peli oli todella vauhdikasta ja sitä kautta viihdyttävää, vaikka ei mitenkään kaunista. Meillä alkuviikko meni haavoja nuollessa KPV-tappion jälkeen. Saatiin sen jälkeen hyviä harjoituksia ja ilmettä iloisemmaksi, ja se siirtyi myös peliin, Lähderinne kertoi.

FF Jaron päävalmentaja Niklas Käcko kertoi huomanneensa jo alussa, että edessä on hankala ottelu.
- Jo noin kymmenen minuutin jälkeen minulle tuli tunne, että peli ei oikein toimi tänään. Pelaajat vähän hakivat paikkoja ja prässipeli ei toiminut. Meillä oli ennen avausmaalia samanlainen paikka, mistä Oulu teki maalinsa, mutta emme käyttäneet sitä. Meillä ei tainnut De Bonan paikan lisäksi olla yhtään kunnon laukausta maalia kohti ensimmäisen puoliajan aikana.

- Toiselle puoliajalle teimme pieniä muutoksia ja peli näytti vähän paremmalta. Valitettavasti toisessa pelissä putkeen olimme melko heikkoja boksissa. Mosesin ulosajon jälkeen peli oli tietenkin vaikeaa, mutta olen tyytyväinen että taistelimme loppuun asti, Käcko kertoi.

0-2

41' Tavares Silva Jair 0-1
82' Alvarado Morin Jesus Alberto 0-2

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
6 Brunell Johan
8 Takahashi Kazuki
9 De Bona Felix
65' Kähkönen Severi
11 Mandiangu Christopher
67' De Assis Denis Lima
12 Moses Kareem Michael Marcus 23'79'79'.
21 Myrevik Jim
24 Clement Anthony Dafaa
25 Öhberg Emil
27 Peth Kevin
29 Olusanya Anthony
82' Böling Kim

Vaihtopelaajat
1 Edström Jonas
3 Antila Ilari
13 Böling Kim
16 Kähkönen Severi
19 Vidjeskog Axel
20 De Assis Denis Lima
28 Ihalainen Jusa

AC Oulu

5 Nurmos Lassi
6 Heikkinen Markus
9 Alvarado Morin Jesus Alberto
15 Aallikko Jere
58' Soto Josue
16 Lappalainen Aleksi
17 Gullsten Aleksi
86' Shala Driton
25 Belov Konstantin 70'
88' Kurttila Samuel
29 Tavares Silva Jair
30 Pennanen Juhani
32 Ramadingaye David 40'
47 Heikkilä Aapo

Vaihtopelaajat
1 Lindholm Tommi
4 Leppälä Samuli
8 Soto Josue
10 Shala Driton
20 Kurttila Samuel
21 Kemppainen Juuso
26 Tahvanainen Toni