FF Jaro otti kolmannen peräkkäisen voittonsa

FF Jaro voitti PePo:n keskiviikkona lukemin 3–0 (1–0). Maalintekijät olivat Guillermo Sotelo, Severi Kähkönen ja Albin Björkskog.

Valmentaja Jimmy Wargh joutui jälleen esittelemään uuden keskipuolustajaparin. Frankline Okoye oli pelikiellossa ja Johan Brunell sairasti viime viikolla. Tällä kertaa Marcel Wargh ja Alex Ramsay toimivat keskipuolustuksen lukkona. Markus Kronholm ja Emile Paul Tendeng olivat kumpikin jälleen avauskokoonpanossa ja korvasivat lievästi loukkaantuneet Jacob Bushuen ja Jim Myrevikin.

FF Jaro on viimeisimmissä otteluissa prässännyt korkealta ja stressannut vastustajiaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta PePo:a vastaan joukkueella oli vaikeuksia toteuttaa tätä pelitapaa. 6. peliminuutilla Severi Kähkönen katkaisi kuitenkin PePo-pelaajan huonon syötön ja pelasi Tendengille, joka oli rangaistusalueen sisällä. Tendengin ensimmäinen kosketus oli huono, vaikka hän oli yksin maalivahdin kanssa. Pallo livisti kuitenkin liian pitkälle ja maalivahti pystyi pelastamaan tilanteen. 11. peliminuutilla Jaro sai vapaapotkun muutaman metrin päästä päätylinjasta. Kronholm asettui vapaapotkun taakse ja pallo jäi pomppimaan pelaajien välille rangaistusalueella, kenenkään saamatta kunnon kosketusta siihen. Lopulta pallo päätyi Bjonbäckille, jonka syöttöyritys jäi liian pitkäksi ja meni suoraan maalivahdille.

19. peliminuutilla Irfan Sadik pelasi hienosti linjan takaa ja Alex Ramsay joutui pitämään häntä kiinni kädestä. Tuomari katsoi kuitenkin, ettei kyseessä ollut yksin läpi -tilanne ja Ramsay selvisi vain keltaisella kortilla.

Kaksi minuuttia myöhemmin, 21. peliminuutilla FF Jaro sai kulman, jota lähti laittamaan Markus Kronholm. Kulmasta tuli lyhyt Tendengille, joka syötti takaisin Kronholmille. Kronholm pelasi suoraan maata pitkin rangaistuspilkkua kohti ja paikalle ryntäsi Sotelo, joka tykitti pallon vasemmalla jalalla suoraan vasempaan ylänurkkaan ja FF Jaro otti johtoaseman ottelussa lukemin 1–0. Valmentaja Jimmy Wargh totesi ottelun jälkeen, että kyseessä oli harjoiteltu kuvio ja että joukkue oli harjoitellut sitä edellisenä päivänä, onnistumatta kertaakaan tekemään siitä maalia.

Vaikka peli ei sujunut täysin suunnitellusti, kotijoukkue ei antanut PePo:lle kovinkaan montaa paikkaa. Sen sijaan FF Jarolla oli paikkoja, mutta joukkue ei onnistunut viimeistelyissä. 26. peliminuutilla FF Jaro rakensi hienon hyökkäyksen, jonka lopuksi Bjonbäck antoi kovan syötön. Rangaistusalueella lähestulkoon vapaana oleva Remesaho ei aivan saanut siitä kiinni. Muutamaa minuuttia ennen taukoa Tendeng syötti Kähköselle rangaistusalueella ja Kähkönen kääntyi ja sai jalkansa vapaaksi laukausta varten. Veto oli hyvä, mutta maalivahti Hill saa siihen kätensä väliin. Paluupallo kimpoaa suoraan ulos, mutta Jaron pelaajat eivät ehdi palloon, ennen kuin se menee päätyrajan yli. Vielä ensimmäisen puoliajan viimeisellä peliminuutilla FF Jaro saa paikan. Pallo tulee Kähköselle maalin eteen ja tämä onnistuu syöttämään taaksepäin Antonio Hotalle, mutta Hotan laukaus epäonnistuu ja menee ohi.

FF Jaro menee tauolle johtaen 1–0.

Tauon jälkeen aggressiivisempi FF Jaro juoksee sisään aurinkoiselle Keskuskentälle. 48. peliminuutilla Markus Kronholm katkaisee syötön keskikentällä ja laittaa sen vasemmalla olevalle Joni Remesaholle. Remesaho onnistuu kovasta vartioinnista huolimatta laukomaan upeasti, mutta veto osuu valitettavasti taaempaan tolppaan ja pomppaa ulos. Muutamaa minuuttia myöhemmin Remesaho saa uuden paikan rangaistusalueella. Sen sijaan, että hän olisi laukonut uudelleen, hän yritti vetää vastustajaa ja menetti pallon.

Jaron prässääminen toi lisää tuloksia. 60. peliminuutilla PePo sai vapaapotkun omalla kenttäpuoliskollaan ja laittoi sen lyhyenä. Remesaho katkaisi seuraavan syötön ja pelasi vapaaksi Severi Kähkösen. Kähkönen eteni ja pystyi helpolla laukaisulla ohittamaan maalivahdin ja FF Jaro johti ottelua lukemin 2–0. Maali oli Severi Kähkösen kuudes tällä kaudella.

Heti sen jälkeen FF Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa ja Emile Paul Tendengin tilalle kentälle tulee Jim Myrevik.

Muutamaa minuuttia myöhemmin PePo sai ehkä ottelun parhaan paikkansa, kun Jaron maalivahti Hannes Käldström kamppaili Irfan Sadikin kanssa ja nyrkkeili pois korkean pallon rangaistusalueella. Paluupallo pusketaan Käldströmin yli rangaistusalueella, mutta Alex Ramsay puski sen pois maalilinjalla. Käldström nyrkkeilee pallon vielä kauemmaksi. Tätä seuraava laukaisu menee Kädströmin ohi, mutta Adam Widjeskog pysäyttää sen juuri ennen maalilinjaa.

65. peliminuutilla PePo:n pelaaja antoi kovan syötön kohti Sadikia. Sadik potkaisi pallon kantapäällään epäillystä paitsiotilanteesta, mutta kotijoukkueen onneksi pallo meni hiuksenhienosti taaimmaisen tolpan ohi.

71. peliminuutilla Antonio Hotta tuli kentältä ja hänen tilalleen tuli Johan Brunell. Tämän vaihdon myötä valmentaja Jimmy Wargh vaihtoi kolmen pakin linjaan.

Adam Widjeskog pelaa pallon 76. minuutilla Aron Bjonbäckille rangaistusalueella, mutta Bjonbäck ei täysin onnistunut saamaan vaikeaa palloa haltuunsa ja maalivahti ehti väliin. 10 minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä FF Jaro tekee viimeiset vaihtonsa. Joni Remesaho ja Adam Widjeskog tulevat kentältä, Benjamin Östman ja Albin Björkskog tulevat vaihdosta sisään.

Juuri nämä kaksi pelaajaa vastaavat ottelun lopputuloksesta 90 minuutin kohdalla. Sotelo ja Kronholm pelaavat Östmanille alhaalla päätylinjalla ja hän löytää Albin Björkskogin pilkun kohdalta. Björkskog ei tee virhettä, vaan sijoittaa pallon maalivahti Hillin tavoittamattomiin. Jaro johti ottelua 3–0.

PePo sai vielä mahdollisuuden kaventaa lisäajalla. Tuomaripallon jälkeen PePo sai aikaan keskityksen, johon Käldström sai täpärästi sormensa väliin, jotta PePo-pelaajan pusku meni yli maalin.

Tuomari puhallettua ottelun päättyneeksi FF Jaro sai aivan oikeutetusti ottaa vastaan 1017 katsojan suosionosoitukset. Voiton ansiosta joukkue myös nousi ylempään loppusarjaan ja on tällä hetkellä kuudentena 17 pisteellä.

Joukkue ei kuitenkaan ehdi levätä pitkään, sillä FF Jaro kohtaa Ekenäs IF:n Pietarsaaren Keskuskentällä jo tulevana sunnuntaina.