FF Jaro on Ykköscupin mestarit 2022!

Ykköscupin finaali TPS – FF Jaro 1 – 2 ( 0 – 1 ).

FF Jaro voitti TPS:n Turussa vakuuttavan esityksen jälkeen. Ottelu oli FF Jaron ensimmäinen ulkona tänä keväänä ja joukkue ei ole vielä kertaakaan harjoitellut ulkona ennen ottelua. Tämä ei näkynyt pelissä ja FF Jaro otti nopeasti peli kontrolliin. TPS on vahva ja hyvin organisoitu mutta FF Jaro pystyi hyvin pitämään palloa ja loi nopeasti tilanteita TPS:n maalille. Kun peli oli pelattu 18 minuuttia Jim Myrevik murtautui vahvasti TPS:n maalille ja hänet kaadettiin. Guillermo Sotelo laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin ohi TPS vahdin Aati Marttisen. Tämänkin jälkeen FF Jaro hallitsi peliä myötätuulessa ja tauolle lähdettiin tilanteessa 0 – 1.
Toisella puoliajalla peli tasaantui ja TPS pääsi paremmin mukaan peliin. Joukkue loi useampia hyviä hyökkäyksiä FF Jaron maalille ja kun peli oli pelattu 56 minuuttia FF Jaron puolustaja joutui kaatamaan TPS:n hyökkääjään ja tuomari vihelsi ottelun toisen rangaistuspotkun.
Albijon Muzaci sijoitti pallon hienosti alanurkkaan ohi Mykyta Savchenko.

Tämän jälkeen molemmat joukkueet loivat tilanteita ja nähtiin pian pelin ratkaisu kun Severi Kähkönen laukoi mahtavan maalin hienon yksilösuorituksen jälkeen. Severi kääntyi kuudentoista rajalla ja veti pallon yläkulmaan. Peli oli silloin pelattu 63 minuuttia ja heti maalin jälkeen Kähkönen tuli vaihtoon ja nuori Albin Björkskog tuli kentälle. Loppua kohden TPS lisäsi riskinottoa ja sai useampia keskityksiä FF Jaro maalille. FF Jaron puolustus kesti hyvin ja loppuvihellyksen jälkeen FF Jaro pääsi nostamaan voittopokaalin ja juhlimaan ansaitun ykkös- cupin voiton. Koko joukkue pelasi vahvasti ja ansaitsi voittonsa. FF Jarolla oli 9 kulmapotkua ottelussa ja TPS:llä niitä oli 3. Tästä on hyvä lähteä valmistautumaan tulevaan sarjakauteen.

FF Jaro: Savchenko, Sotelo, Okoye, Vidjeskog, Bushue Tendeng ( Ramsay 90 ), Kronholm, Myrevik, Kähkönen (Björkskog 64 ), Remesaho ( Östman 86 ), Wargh. Vaihdossa: Hotta, Käldström, Bjonbäck,