Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

FF Jaro nousi tasoihin kahden maalin tappioasemasta

FF Jaro oli toisella puoliajalla häviöllä 0–2, mutta pystyi tasoittamaan ottelun lukemiin 2–2 ennen loppuvihellystä. FF Jaron maalintekijät olivat Emile Paul Tendeng ja Albin Björkskog.

FF Jaro oli tehnyt muutaman muutoksen kokoonpanoonsa sunnuntain KPV-voiton jälkeen. Emile Paul Tendeng, Jim Myrevik ja uusi hankinta Jami Kyöstilä tulivat kentälle Marcel Warghin, Antonio Hotan ja Adam Widjeskogin tilalle.

Ottelu oli kummallekin joukkueelle taulukon osalta tärkeä. Vierasjoukkue aloitti pelin parhaiten. FF Jaro prässäsi tapansa mukaan korkealta ja kovaa ja IF Gnistanin oli vaikea saada aikaan järjestäytynyttä peliä. Kumpikin joukkue teki kuitenkin tarkkaa puolustustyötä ja pelitapahtumat pysyttelivät enimmäkseen keskikentällä. 12. peliminuutilla Remesaho sai kuitenkin syötön rangaistusalueella Tendengiltä, mutta hyökkääjä ei aivan saanut otetta pallosta. Heti tämän jälkeen Gnistan sai yhden harvoista vaarallisista paikoistaan, Sarrin päästessä vapaaksi laidalla, antaen pitkän keskityksen maalin eteen. Okoye pystyi kuitenkin venymään ja sai torjuttua pallon kulmaksi, joka ei johtanut mihinkään.

Peli oli paikoitellen melko kovaotteista ja tuomari jakoi jopa seitsemän keltaista korttia, joista viisi kotijoukkueelle. 15. peliminuutilla Remesaho yritti rangaistusalueella päästä kahden puolustajan välistä, mutta hänet kaadettiin. Vierasjoukkueen pelaajat vaativat rangaistuspotkua, mutta tuloksetta. Sen sijaan kotijoukkue onnistui 21. peliminuutilla vastahyökkäyksessä: Sarr eteni puolustuksen taakse ja jäi yksin Savchenkon kanssa. FF Jaron maalivahti aavisti vedon, mutta pallo meni silti maaliin Savchenkon käden kautta ja Gnistan johti peliä 1–0.

Hetkeä myöhemmin FF Jarolla oli muutama kohtalokas minuutti. Ensin Severi Kähkösen vanha kantapäävaiva palasi kivikovalla kentällä takaisin. Ennen kuin joukkue ehti vaihtaa uutta pelaajaa kentälle, tuomari vihelsi kotijoukkueelle rangaistuspotkun. Jaron entinen pelaaja Jean Mabinda kaatui hieman helposti boksissa ja tuomari näytti pilkkua. Maximo Tolosen veto meni maaliin vasemman tolpan juuresta. Savchenko ehti melkein palloon, mutta se meni silti verkkoon ja ottelun lukemat olivat hieman epäoikeudenmukaisesti 0–2.

Kähkösen tilalle kentälle tuli Antonio Hotta. FF Jaro jatkoi prässäämistään ja 34. ja 37. peliminuuteilla joukkue sai kaksi vaarallista kulmaa. Johan Brunell oli puskemassa molempia ja ne menivät aavistuksen verran tolpan vierestä ohi. Markus Kronholm ehti myös kokeilla kovaa vetoa n. 30 metristä, mutta myös se meni juuri takatolpan vierestä ohi.

Ennen kuin tuomari vihelsi tauon merkiksi, Jacob Bushue ehti vielä ottaa keltaisen kortin kyynärpäästä, eli hän on pelikiellossa seuraavan ottelun.

Vaikka vierasjoukkue oli hallinnut ottelukuvaa, joukkueet menivät tauolle kotijoukkueen johtaessa 2–0.

Kumpikaan joukkue ei suorittanut vaihtoa tauolla ja ottelukuva jatkui lähes samana kuin ensimmäisellä puoliajalla. 48. peliminuutilla IF Gnistan hyökkäsi ja Onni Suutari sai kovan vetopaikan, jonka maalivahti Savchenko kuitenkin torjui kulmaksi.

56. peliminuutilla Tendeng kaadettiin rangaistusalueella, mutta tälläkään kertaa tuomari ei nähnyt rikettä ja peli sai jatkua. Muutamaa minuuttia myöhemmin Tendeng astui vastustajan jalalle, tuomari nosti keltaisen kortin ja näin myös Tendeng on pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Pari minuuttia myöhemmin, 63. peliminuutilla FF Jaro teki kaksi vaihtoa. Albin Björskskog ja Marcel Wargh tulivat Jacob Bushuen ja Markus Kronholmin tilalle. Vaihdot osoittautuivat onnistuneiksi. Pitkän IF Gnistanin maalille kohdistuneen prässin jälkeen Antonio Hotta sai vetopaikan. Laukaus pysähtyi Jami Kyöstilään rangaistusalueella ja hänet kaadettiin takaapäin hänen ollessaan etenemässä. Tällä kertaa tuomari näytti pilkkua. Emile Paul Tendeng asettui pallon taakse. Veto oli melko löysä ja sijoittui täysin samaan paikkaan kuin kotijoukkueen rangaistuspotku ensimmäisellä puoliajalla. Maalivahti Jiri Koski ehti maahan ja sai kätensä palloon, mutta se livahti kuitenkin hänen taakseen verkkoon. Ottelu oli tilanteessa 2–1.

Kentälle vaihdettu Albin Björkskog oli pirteä ja vain muutamaa minuuttia maalin jälkeen hän sai pallon puolustajien läpi rangaistusalueella ja löysi Joni Remesahon. Tämä oli kuitenkin tiukasti vartioitu eikä saanut palloa kiinni.

Kolme minuuttia myöhemmin oli kuitenkin tasoituksen paikka. Jami Kyöstilälle syötettiin oikealla laidalla ja hän antoi tarkan keskityksen, joka löysi Albin Björkskogin viidessä metrissä. Maalivahti Koskella ei ollut mitään tehtävissä Björkskogin kovaa puskua vastaan ja FF Jaro oli tasoittanut ottelun lukemiin 2–2 kun peliä oli pelattu 72 minuuttia.

86. peliminuutilla Joni Remesaho tuli kentältä ja hänen tilalleen tuli Matias Kivikko. Ottelun viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Albin Björkskog sai vielä hienon paikan ratkaista ottelun. hän jäi vastahyökkäyksen jälkeen yksin maalistaan ryntäävän Jiri Kosken kanssa. Björkskog yritti kääntää pallon takatolpalla, mutta Kosken hieno jalkatyö sai tilanteen valumaan kasaan.

Gnistan prässäsi vielä lisäajalla saadakseen voittomaalin aikana, ja saikin hyvän vedon boksissa. Se näytti menevän maaliin, mutta livahti juuri maalin ohi vasemmalla tolpalla. Ennen tuomarin loppuvihellystä Gnistan onnistui vielä saamaan pallon maaliin erikoistilanteesta, mutta avustava tuomari nosti lipun paitsion merkiksi.

Pelin päätyttyä pukuhuoneisiin vaelsi kaksi pettynyttä joukkuetta, vaikka FF Jaro oli ehkä kuitenkin hieman tyytyväisempi joukkue tasoitettuaan kahden maalin tappioasemasta toisella puoliajalla. Joukkueet jakoivat pisteet ja muiden otteluiden tulokset tarkoittavat, että FF Jaro on kuitenkin edelleen taulukossa kolmantena. Välimatka sarjan kahteen johtavaan joukkueeseen kuitenkin kasvoi.

FF Jaro kohtaa seuraavassa ottelussaan toisen kärkijoukkueen, JäPS:n kotonaan Keskuskentällä Pietarsaaressa. Ottelu pelataan tulevana lauantaina 20.8.2022 klo 17.00.