FF Jaro murskasi PK-35:n

FF Jaro tarjosi yleisölle todella hienoja täysosumia voittaessaan PK-35:n kotonaan Keskuskentällä lukemin 4–0 (1–0). FF Jaron maaleista vastasivat Emile Paul Tendeng, Severi Kähkönen, Jim Myrevik ja Benjamin Östman.

Vihdoin oli kauden ensimmäisen kotiottelun aika. Pelattuaan kolme vierasottelua vastustajinaan JäPS, PePo ja EIF kotijoukkue sai tällä kertaa vieraakseen PK-35:n Helsingistä. Vierasottelukiertueen saldona oli voitto, tasapeli ja häviö, yhteensä neljä pistettä. Joukkue pääsi pelaamaan Keskuskentän upealle, vihreälle nurmelle. Myös lämpötila oli siedettävä.

Valmentaja Jimmy Wargh oli tehnyt muutoksen avauskokoonpanoon EIF-ottelun jälkeen: Aron Bjonbäck oli Adam Widjeskogin sijaan oikean pakin paikalla. Muutoin kokoonpano oli sama kuin Ekenäs IF:ää vastaan hävityssä ottelussa.

Ottelu alkoi kummankin joukkueen osalta hapuilevasti. Jaro kuitenkin prässäsi korkealta ja joukkue katkaisi usein PK-35:n avaukset jo keskikentällä. 8. peliminuutilla FF Jaro sai oikealta kulman, joka päätyi maalin edessä tehtävän puskun jälkeen Tendengille vasemmalla laidalla. Tendeng sai vapaan paikan laukoa, mutta veto meni korkealta yli. Heti jälkeenpäin Aron Bjonbäck antoi syötön, joka löysi Tendengin rangaistusalueen sisällä, mutta pallo jäi pyörimään pelaajien kesken ja lopulta se päätyi Sotelolle, joka laukoi 20 metristä ohi. FF Jaro hallitsi selvästi ottelun alkua ja vasta 15 pelatun minuutin jälkeen PK-35 pääsi organisoidusti keskilinjan yli.

FF Jaro sai useamman kulman ja vapaapotkun ensimmäisellä puoliajalla, kaikki näistä vaarallisia. 21. peliminuutilla Kronholm antoi kulman, joka päätyi Severi Kähkösen jalkoihin. Viiden metrin linjalla syntyvässä sekamelskassa olivat mukana Tendeng, Kähkönen tai Myrevik ja seitsemän PK-35:n pelaajaa, ennen kuin maalivahti sai pallon käsiinsä. 26. peliminuutilla FF Jaro sai vihdoin tulosta kiinteistä paikoistaan. Kronholm laittoi kulman maata pitkin kohti rangaistusalueen linjaa ja Johan Brunellia. Brunell päästi pallon ohitseen täysin vapaalle Emile Paul Tendengille, joka sai noin 18 metristä unelmaosuman suoraan ylänurkkaan ja FF Jaro meni täysin oikeutetusti johtoon 1–0.  

FF Jaro jatkoi painostustaan, mutta vaarallisimmat paikat syntyivät edelleen kiinteissä tilanteissa. Joukkueella olikin vielä useampi vaarallinen vapaapotku puoliajan loppupuolella, kuitenkin tuloksetta. 40. minuutilla PK-35 sai parhaan paikkansa, kun Nuutti Tykkyläinen onnistui ohittamaan Johan Brunellin aivan sivulinjalla ja sen jälkeen suunta oli kohti maalia. Hänen syöttönsä oli hyvä, mutta PK-35:n epäonneksi paikalla ei ollut pelaajaa vastaanottamassa syöttöä. FF Jaro sai vielä paikan 45. peliminuutilla kun Aron Bjonbäck nousi laidallaan ja antoi hienon syötön, joka päätyi Severi Kähköselle. Hän sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä, mutta laukaus epäonnistui ja osui suoraan vierasjoukkueen maalivahtiin.

Joukkueet menivät tauolle kotijoukkueen 1–0 johtoasemassa.

FF Jaro aloitti toisen puoliajan yhtä aggressiivisesti. Tauolla joukkue teki pienen muutoksen, Kähkösen ja Myrevikin vaihtaessa pellipaikkaa.  48. peliminuutilla Aron Bjonbäck laukoi 20 metristä, mutta ohi. Minuuttia myöhemmin Sotelo oli vapaana Tendengin syötöstä rangaistusalueen oikealla puolella, mutta Sotelon laukaus meni hieman takatolpan ulkopuolelle. Muutamaa minuuttia myöhemmin FF Jaro ratkaisi ottelun lopullisesti muutaman tehokkaan minuutin aikana. 53. minuutilla kotiyleisö, 849 katsojaa, sai nähdä todellisen tiki-taki -maalin. Frankline Okoye antoi ristisyötön omalta kenttäpuoliskolta Severi Kähköselle, joka syötti pallon suoraan toisella puolella olevalle Tendengille.  Tendeng otti pallon vastaan ja löysi upealla syötöllä eteensyöksyvän Kähkösen. Kähkönen oli yksin maalivahdin kanssa eikä epäonnistunut, vaan sijoitti pallon maalin etummaiseen ylänurkkaan. Upeaa!

Minuuttia myöhemmin tapahtui taas. Tällä kertaa PK-puolustaja osui huonosti Kronholmin syöttöön. PK-puolustus oli passiivinen ja Severi Kähkönen ehti ensin palloon alhaalla päätylinjalla rangaistusalueen sisäpuolella. Kähkösen syöttö maalin eteen löysi täysin vapaan Jim Myrevikin, jonka tarvitsi vain asettaa jalkansa oikeaan paikkaan ja hän teki näin kauden toisen maalinsa Ykkösessä. Yhtäkkiä FF Jaro johti ottelua lukemin 3–0.

Jaro jatkoi edelleen korkealta prässäämistä tehokkaasti. Tunnin pelin jälkeen FF Jaro alkoi tehdä pelaajavaihtoja. Ensin kentältä poistui Jim Myrevik ja hänen tilalleen tuli Marcel Wargh. FF Jaro kevensi hieman keskikentän painostusta toisen puoliajan puolivälissä ja antoi PK-35:n ottaa pallon haltuunsa. 69. peliminuutilla vasemmalta tuli vaarallinen syöttö, mutta Okoye ehti saada jalkansa väliin ja Savchenko huolehti pallosta. 74 peliminuutin jälkeen Severi Kähkönen ja Aron Bjonbäck tulivat kentältä ja heidän tilalleen tulivat Albin Björkskog ja Adam Widjeskog ja 85. minuutilla Benjamin Östman tuli Tendengin tilalle, Antonio Hotta Joni Remesahon tilalle. Kun peliä oli pelattu 87 minuuttia FF Jaro sai uuden kulman oikealta ja Sotelo meni laittamaan sitä. Kulma oli täydellinen maalin edessä olevalle Benjamin Östmanille ja hän asetti vain päänsä väliin, sinetöiden lopputulokseksi lukemat 4–0.

 

4-0

26' Tendeng Emile Paul 1-0
53' Kähkönen Severi 2-0
54' Myrevik Jim 3-0
88' Östman Benjamin 4-0

FF Jaro

2 Sotelo Guillermo
4 Okoye Chinaecherem Frankline
5 Bjonbäck Aron
74' Vidjeskog Adam
6 Brunell Johan
10 Tendeng Emile Paul
85' Östman Benjamin
12 Savchenko Mykyta
15 Kronholm Markus
17 Bushue Jacob
21 Myrevik Jim
67' Wargh Marcel
24 Remesaho Joni
85' Hotta Antonio
66 Kähkönen Severi
74' Björkskog Albin

Vaihtopelaajat
8 Ramsay Alex
11 Björkskog Albin
16 Vidjeskog Adam
19 Hotta Antonio
22 Käldström Hannes
23 Östman Benjamin
29 Wargh Marcel

PK-35

1 Zbinden Rafael
4 Jama Omar
67' Markhiyev Muslim
6 Aaltonen Patrick
9 Haapiainen Willem
13 Terävä Esa
16 Nevalainen Romy
17 Mohamed Hussein 23'
67' Tainio Tommi
18 Hänninen Matias
20 Salminen Niko
17' Isotalo Viljami
21 Tykkyläinen Nuutti
70 Medina Asprilla Miguel Angel
28' Kaijasilta Noah

Vaihtopelaajat
10 Kaijasilta Noah
14 Beyai Mustafa
15 Troni Florian
19 Isotalo Viljami
23 Tainio Tommi
27 Rodriguez Ayazo Luis Angel
29 Markhiyev Muslim