FF Jaro kotiin Paraisilta kolme pistettä mukanaan

FF Jaro onnistui vihdoin voittamaan taas ja Pargas IF kaatui vieraskentällä lukemin 0–2 (0–1)

Paraisilla kohtasi keskiviikkona kaksi joukkuetta, joilla on takanaan pitkät jaksot ilman voittoa. Pargas IF oli pelannut kuusi ottelua ilman voittoa, FF Jaro viisi. Valmentaja Jimmy Wargh oli tehnyt muutamia muutoksia kokoonpanoon. Marcel Wargh ja Jim Myrevik korvasivat pelikiellossa olevan Widjeskogin ja loukkaantuneen Tendengin. Joni Remesaho jäi kotiin henkilökohtaisista syistä ja hänen tilallaan oli Antonio Hotta. Mykyta Savchenko palasi maaliin kahden ottelun poissaolon jälkeen.

FF Jaro aloitti ottelun vahvasti ja sai mm. vaarallisen vapaapotkun, joka jäi pomppimaan rangaistusalueelle, mutta kotijoukkueen puolustus onnistui saamaan pallon pois. Väärät syötöt ja avausten vaikeus leimasivat kuitenkin molempien joukkueiden peliä. Kumpikin joukkue panosti voimakkaasti puolustuspeliin ja peli jämähti välillä paikoilleen. PIF otti peliä hieman hallintaansa, saamatta kuitenkaan aikaan vaarallisia tilanteita.

14. peliminuutilla FF Jaro sai vasemmalta kulman, jonka antoi Guillermo Sotelo. Kulma oli matala ja päätyi suoraan maalivahdin eteen, mutta PIF-pelaaja sai jalkansa palloon, josta seurasi tulokseton kulma. Seuraava puolituntinen ei tarjonnut montakaan paikkaa ja Jaron puolustuksella, Ramsayn ja Brunellin johdolla, ei ollut suurempia vaikeuksia selvittää muutama tilanne.

21. peliminuutilla Kähkönen otti haltuunsa hienon pallon ja sai hyvän paikan pelattuaan seinäsyöttöjä Myrevikin kanssa. Hän horjahti kuitenkin juuri laukaushetkellä ja pallo pyöri päätylinjasta ulos. Muutamaa minuuttia myöhemmin Kähkönen katkaisi avauksen rangaistusalueen sisällä ja sai mahdollisuuden laukoa, mutta veto oli liian heikko ja osui päin maalivahtia. Jaro jatkoi prässäämistään ja minuuttia myöhemmin Kähkösellä oli jälleen paikka takatolpalla Myrevikin hienon noston seurauksena, mutta tälläkään kertaa Kähkönen ei onnistunut saamaan jalkojaan kohdilleen.

Lopulta Kähkösen yritykset tuottivat tulosta. 37. peliminuutilla Aron Bjonbäck pääsi keskittämään kohti maalia. Keskitys oli hieno ja Kähkönen nousi korkeimmalle, puskien pallon upeasti maaliin Pargas IF:n maalissa olevan Hakanpään ohi, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia torjua tilannetta. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla FF Jaro sai vielä hienon paikan. Myrevik syötti vasemmalla laidalla olevalle Sotelolle. Antonio Hotta sai jalkansa palloon ja se ponnahti maalivahdin ohi ja takatolppaan.

Tauolle mentäessä FF Jaro johti ottelua täysin oikeudenmukaisesti 0–1.

Pargas IF sai ensimmäisen todella vaarallisen paikan toisella puoliajalla, Aron Bjonbäckin kaataessa PIF-pelaajan juuri rangaistusalueen rajalla. Vocan vapaapotku osui kuitenkin muuriin, eikä kulma johtanut mihinkään. FF Jaro jatkoi pallon hallintaa pitkiä jaksoja toisella puoliajalla, pääsemättä kuitenkaan ohittamaan tiivistä Pargas-puolustusta. 54. peliminuutilla Antonio Hotta sai kuitenkin vetopaikan noin 20 metristä, mutta hän sai jalkansa pallon alle ja pallo liiteli korkealta maalin yli.

PIF sai ottelun parhaan paikkansa 61. peliminuutilla, kun Aron Bjonbäck kierrettiin rangaistusalueella ja Heikkinen sai vapaan vetopaikan. Veto meni kuitenkin suoraan päin Savchenkoa, jolla ei ollut suurempia vaikeuksia nyrkkeillä pallo pois. Minuuttia myöhemmin FF Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa, kun työmyyrä Myrevik sai krampin ja hänen tilalleen tuli Albin Björkskog. Minuuttia myöhemmin myös Markus Kronholm joutui vaihtoon, tilalle tuli Benjamin Östman.

67. peliminuutilla Benjamin Östman syötti Severi Kähköselle juuri rangaistusalueen ulkopuolelle ja Kähkönen sai vetopaikan. Veto meni kuitenkin juuri taaemman tolpan ulkopuolelle.

Viisi minuuttia myöhemmin Johan Brunell antoi hienon syötön ylöspäin Antonio Hotalle, joka ohitti puolustajan ja oli vapaana rangaistusalueen sisällä. Hän ei kuitenkaan onnistunut laukomaan, vaan joutui perääntymään päätylinjalla ennen kuin sai jalkansa vapaaksi. Veto lähti pienestä kulmasta ja porautui taaempaan maalin päätyyn ja näin FF Jaro oli tuplannut johtonsa lukemiin 0–2. Kyseessä oli kauden ensimmäinen, todella tyylikäs maali Antonio Hotalta.

FF Jaro teki viimeisen vaihtonsa 81. minuutilla ja maalintekijä Hotta meni vaihtoon, kentälle tuli Frankline Okoye. Muutamaa minuuttia myöhemmin Albin Björkskogilla oli ottelun viimeinen vaarallinen paikka. Aivan kuten KTP:tä vastaan pelatessa Björkskog onnistui nappaamaan pallon puolustajalta ja ryntäsi kohti kotijoukkueen maalia. Björkskog nosti pallon upeasti ulos ryntäävän maalivahdin yli, mutta nosto meni niukasti maalin ohi.

Tuomari puhalsi ottelun päättyneeksi pari minuuttia tämän jälkeen ja näin FF Jaro onnistui pitkän kuivan kauden jälkeen ottamaan taas kolme pistettä. Tulos ei parantanut joukkueen sijoitusta taulukossa, mutta matka ylempään loppusarjaan kutistui neljään pisteeseen. Joukkue jää nyt ansaitulle 10 päivän tauolle ennen seuraavaa ottelua, joka pelataan vieraskentällä SJK Akatemiaa vastaan Seinäjoella.