FF Jaro koki murskatappion MP:tä vastaan

FF Jaro pelasi lauantaina kauden huonoimman ottelunsa kohdatessaan MP:n Mikkelissä ja häviten roimasti 3–0 (1–0)

almentaja Jimmy Wargh oli tehnyt kaksi muutosta FF Jaron avauskokoonpanoon viime sunnuntain voitokkaan PK-35-pelin jälkeen. Albin Björkskog korvasi loukkaantuneen Joni Remesahon ja Adam Widjeskog pelasi oikeana laitapakkina Aron Bjonbäckin tilalla. Ottelu oli kauden ensimmäinen Urskissa eli Urheilupuistossa ja ainakin sivusta katsottuna kenttä vaikutti epätasaiselta. Ruutu+:n mukaan kova, puuskainen tuuli vaikutti lisäksi peliin. Jaron valmentaja Jimmy Wargh varoitti ennen ottelua, että MP on fyysinen joukkue, ja sen vierasjoukkue sai kokea nahoissaan.

Ottelu alkoi kuitenkin melko tasaisesti, samoin sujui ensimmäinen puoliaika. Ottelun ensimmäinen paikka syntyi MP:n oikealta laidalta tulevasta vapaapotkusta. Vapari johti lopulta Topi Keskisen laukaukseen, mutta se pysähtyi kuitenkin rangaistusalueen sisällä pelaajajoukkoon.

MP nousi johtoon 15. minuutilla. Topi Keskinen eteni oikealla laidalla lähes päätyrajalle saakka. Jaron puolustus ei onnistunut putsaamaan hänen keskitystään, vaan pallo päätyi Arjan Goljahanpoorille, joka onnistui sijoittamaan pallon maaliin Jaron puolustajan kautta. MP johti ottelua 1–0. Vaikutti kuitenkin siltä, että FF Jaro tasoittaisi pelin melko nopeasti. MP:n puolustus sekoili ja antoi löysän taaksepäinsyötön maalivahdille. Guillermo Sotelo syöksyi eteenpäin ja maalivahdin torjuntayritys pomppasi Sotelon kautta maalin eteen, Sotelon ollessa aivan vapaana. Tuomari katsoi kuitenkin, että Sotelo oli ottanut käden avukseen ja hylkäsi maalin. FF Jarolla oli ensimmäisellä puoliajalla useita erikoistilanteita, sekä kulma- että vapaapotkuja melko hyvistä paikoista, mutta viimeistely oli huonoa eivätkä tilanteet muuttuneet vaarallisiksi.

35. peliminuutilla Jaro rakensi hienon hyökkäyksen oikealla. Widjeskog löysi Myrevikin lähellä päätylinjaa ja hän antoi hienon keskityksen kohti rangaistuspilkkua ja täysin vapaata Emile Paul Tendengiä. Tendeng veti kovan laukauksen suoraan ilmasta, mutta valitettavasti suoraan kohti MP:n maalivahtia, joka nyrkkeili pallon pois.

Jarolla oli suuria vaikeuksia rakentaa hyökkäyksiään ensimmäisellä puoliajalla ja joukkue loi hyvin vähän paikkoja. Pelin avaukset olivat liian hitaat ja syötöt menivät usein väärään osoitteeseen. MP pelasi sekä fyysisestä että aggressiivisesti ja voitti suurimman osan kamppailuista.

Joukkueet menivät tauolle kotijoukkueen johtaessa ansaitusti 1–0.

Toiselle puoliajalle tultaessa kumpikaan joukkue ei ollut tehnyt vaihtoja. Jos Jaron oli vaikea luoda paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, tilanne ei todellakaan parantunut, päinvastoin. Muutaman kulman ja vapaapotkun lisäksi FF Jaron oli todella vaikea päästä edes kotijoukkueen rangaistusalueelle. FF Jaron hyökkäysyritykset jumittuivat useimmiten jo keskikentällä pitkän pallon tai huonon syötön vuoksi.

53. peliminuutilla MP iski jälleen. Topi Keskinen pelattiin vapaaksi keskikentällä ja hän eteni Jaron pelaajan ohi, jääden yksin Savchenkon kanssa. Hän ei tehnyt virheitä, vaan rullasi pallon oikean tolpan vierestä sisään. Ottelu oli 2–0 kotijoukkueelle.

Jaron pelaajat olivat edelleen kakkosena pallossa ja MP pystyi pyörittämään palloa suhteellisen helposti keskikentällä. 64. minuutilla valmentaja Jimmy Wargh yritti kolmella vaihdolla ravistella virtaa apaattiseen joukkueeseen. Ulos kentältä tulivat Tendeng, Kronholm ja Widjeskog, sisään Antonio Hotta, Marcel Wargh ja Aron Bjonbäck. FF Jaro piristyi hetkellisesti ja tempo oli parempaa, mutta mitään mainittavaa ei saatu aikaan. 66. peliminuutilla FF Jaro sai kulman. Sotelon antama kulma oli hyvä, mutta Jaron pelaajan pusku meni yli maalin. FF Jaro teki vielä yhden vaihdon 70. minuutilla, Myrevikin tilalle tuli Benjamin Östman.

80. peliminuutilla MP ratkaisi lopulta pelin. Jaron puolustus teki virhearvion kotijoukkueen puolustuksen avauksessa, ja Juuso Liukkonen jäi täysin vapaaksi Savchenkon kanssa. Hän kiersi maalivahdin ja laittoi pallon sisään vasemman etutolpan viereen. MP johti ottelua lukemin 3–0. MP sai vielä hienon paikan johdon lisäämiseen. 88. peliminuutilla Goljahanpoor jäi kahden Savchenkon kanssa, mutta tällä kertaa maalivahti veti pitemmän korren ja torjui laukauksen jaloillaan kulmaksi, joka ei johtanut mihinkään.

Tuomari puhalsi pelin päättyneeksi muutaman minuutin lisäajan jälkeen ja MP voitti oikeudenmukaisesti väsyneen FF Jaron 3–0.

Valmentaja Jimmy Warghilla on nyt muutama päivä aikaa löytää joukkueen pelikunto takaisin, jotta FF Jaro voisi ottaa revanssin ja voittaa MP:n Suomen Cupissa tulevana keskiviikkona.