FF Jaro karsiutui cupista rangaistuspotkujen jälkeen

Jo toista kertaa neljän päivän aikana FF Jaro sai lähteä tyhjin käsin kotimatkalle Mikkelistä. Ottelu oli kuitenkin tällä kertaa huomattavasti tasaisempi ja joukkueet joutuivat etenemään rangaistuspotkukilpailuun, ennen kuin voittaja selvisi.

Valmentaja Jimmy Wargh oli kierrättänyt voimakkaasti kokoonpanoa lauantain MP-ottelun jälkeen. Pietarsaareen jäivät Brunell, Okoye, Tendeng ja Kronholm. Uusia avauksessa olivat Joas Snellman maalissa, Aron Bjonbäck, Alex Ramsay, Albin Björkskog ja Antonio Hotta. Lisäksi Jimmy Wargh esitteli täysin uuden keskipuolustajaparin: Jacob Bushuen ja Alex Ramsayn. Myös MP oli tehnyt muutoksia, ei kuitenkaan yhtä suuria kuin FF Jaro.

FF Jaro oli huomattavasti paremmin latautunut tähän otteluun verrattuna lauantaihin. Joukkue prässäsi huomattavasti korkeammalta ja voitti suurimman osan kaksintaisteluista ja dominoi ensimmäistä puoliaikaa, luomatta kuitenkaan varsinaisia vaarallisia paikkoja. Joukkue sai viime ottelun tapaan useita erikoistilanteita, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Parhaimmat paikat tasivat olla kaksi vapaapotkua vasemmalta laidalta. Ensimmäinen oli 20. ja toinen 33. peliminuutilla. Antonio Hotta laittoi molemmat ja Sotelo oli lähellä onnistua jatkamaan toisen niistä maaliin. Toisen Widjeskog puski takatolpan ohi.

Kumpikaan joukkueista ei onnistunut avaamaan maalitiliä ennen tauolle menoa.

FF Jaro teki vaihdon tauolla. Severi Kähkönen tuli kentältä ulos ja sisään tuli Benjamin Östman. 48. peliminuutilla Guillermo Sotelo nousi vasemmalla laidallaan sai hyvän paikan. Laukaus tai keskitys meni takatolpan ohi.  MP sai ottelun parhaan paikkansa 49. peliminuutilla, Joas Snellmanin hosuessa pelinavauksessaan, jolloin MP:n pelaaja oli lähellä katkaista sen. Snellman onnistui kuitenkin viime hetkellä saamaan jalkansa palloon ja pallon pois vaaralliselta alueelta. Albin Björkskog pelasi pirteästi ja loi joitakin puolittaisia paikkoja, kun peliä oli pelattu noin 15 minuuttia toisella puoliajalla, mutta laukaus meni yli maalin.

FF Jaro teki toisen vaihtonsa 61. peliminuutilla ja Roni Björkskog tuli kentälle Jim Myrevikin tilalle.

73. peliminuutilla kentälle vaihdosta tullut Topi Keskinen laukoi rangaistualueen rajalta, mutta Joas Snellman torjui hienosti ja tilanne kuivui kokoon. 76. minuutilla Antonio Hotta tuli ulos, Benjamin Sandnäs tuli kentälle sisään. 80. peliminuutilla Sotelo antoi lyhyen vapaapotkun vasemmalta laidalta Widjeskogille. Widjeskogin keskitys oli hyvä, mutta yksikään Jaron pelaaja ei ehtinyt siihen. Heti sen jälkeen Albin Björkskog sai vielä mahdollisuuden laukoa, mutta liian löysästi ja maalivahti pystyi torjumaan pallon.

Vielä lisäajalla FF Jaro sai paikan Sotelon keskityksen jälkeen. Adam Widjeskogilla oli jälleen paikka puskea takatolpalta, mutta pallo meni yli.

Tuomari puhalsi pelin poikki tilanteen ollessa 0–0. Suomen Cupin sääntöjen mukaan seurasi rangaistuspotkukilpailu. Joukkueet olivat tilanteessa 2–2 Sotelon ja Östmanin maalien jälkeen. Kolmantena vuorossa oleva Marcel Wargh laukoi ohi, MP-pelaaja teki omastaan maalin. Seuraavalla kierroksella MP-maalivahti torjui Bushuen heikon laukauksen ja Snellman torjui hienosti MP:n rangaistuspotkun. Ramsay onnistui FF Jaron viimeisessä rankkarissa, samoin MP. Tämä tarkoitti, että MP voitti rankkarikilpailun 4–3 ja ottelun 1–0.

Näin ollen FF Jaron matka Suomen Cupissa päättyi tältä kaudelta ja nyt joukkue voi keskittyä ainoastaan sarjapeleihin. Tulevan sunnuntain sarjapeli tarjoaa huippuottelun, kun TPS saapuu vierailemaan Pietarsaaren Keskuskentälle.