FF Jaro kaatoi KPV:n derbyssä Cartyn maalilla

David Carty puski FF Jarolle kauden avausvoiton, kun KPV kaatui derbyssä lukemin 1-0 (1-0). Maali oli Cartylle kauden neljäs.

Stephen Ward oli tuonut Jaron avauskokoonpanoon muutamia muutoksia. Marcel Wargh, Aron Bjonbäck ja Benjamin Östman olivat tulleet avauskokoonpanoon. Alex Ramsay, Nicholas Hamilton ja Antonio Hotta aloittivat ottelun vaihdosta. Pieni yllätys oli se, että Sergei Eremenko aloitti keskuspuolustajan paikalla Johan Brunellin parina.

10. minuutilla Jaro sai pari sivurajaheittoa, josta jälkimmäisen jälkeen avausmaali oli lähellä. Heiton jatkotilanteesta Bjonbäckin kova keskitys kimposi Joni Remesahosta noin seitsemään metriin, jossa Sergei Eremenko puski kohti yläkulmaa, mutta Ville Seppä torjui upeasti pallon kulmapotkuksi.

21. minuutilla Jaro siirtyi johtoon ja maalintekijänä oli jälleen kerran David Carty. Markus Kronholm antoi oikealta kulmapotkun, joka tuli täydellisesti Cartyn päähän ja britti puski pallon voimalla Sepän ohi ja peli oli 1-0. Maali oli Cartyn kauden neljäs ja hän on tehnyt toistaiseksi yhtä vaille kaikki Jaron maalit tämän kauden Ykkösessä.

Ensimmäinen puolituntinen oli pääosin vahvaa Jaron hallintaa, mutta KPV:n ensimmäinen paikka 32. minuutilla oli heti todella vaarallinen. KPV:n hyökkäyksen jälkeen pallo oli lähellä Jaron rangaistusalueen rajaa, jossa sekä Brunell että Chantzopoulos menivät palloon. Molemmat saivat iskun tilanteesta ja erotuomari Kalle Mäkisen tulkinta tilanteesta oli antaa KPV:lle vapaapotku. Sipola ampui vaarallisesti kohti taka-alakulmaa, mutta pallo kimposi tolpasta takaisin peliin. Jatkotilanteesta vieraiden pelaaja pääsi laukomaan ruuhkan keskeltä, mutta laukaus viuhui yli.

Vapaapotkun jälkeen KPV sai pidettyä paineen pitkään Jaron päädyssä usean kulmapotkun voimin. Niistä viimeisimmän jälkitilanteesta Käldström poimi pallon hyppysiinsä ja lähetti pallon nopeasti ylös. Carty oli ehtinyt jo puoleen kenttään, jossa hän voitti suvereenisti pääpallon ja vapautti Remesahon vasemmalta vauhtiin. Remesaho kuljetti rangaistusalueelle ja laukoi vasurillaan, mutta pallo meni selvästi yli ja ohi.

Avauspuoliaika oli parasta Jaroa tällä kaudella. Peli pysyi pääosin vieraiden kenttäpuolella ja punapaidat voittivat paljon irtopalloja. Etenkin Jim Myrevik oli oikealla laidalla hyvässä vireessä ja energinen ähtäväläinen oli paljossa mukana. Jaron prässi myös aiheutti KPV:lle suuria ongelmia. KPV pyrki heikkokuntoisella kentällä avaamaan lyhyellä ja vierailla oli vaikeuksia päästä Jaron prässin alta pois. 

Tauolle mentiin Jaron johtaessa maalein 1-0.

Toisen puoliajan alku oli vierailta vahvempaa pelaamista ja se sai luotua painetta Jaron päätyyn. Sebastian Mannström pääsi jälleen antamaan useamman kulmapotkun, mutta niistä ei sen vaarallisempaa nähty.

Vajaan tunnin kohdalla vieraat tekivät triplavaihdon, jonka jälkeen isokokoinen Chantzopoulos siirtyi keskushyökkääjäksi ja kreikkalainen olikin usein vieraiden syöttöjen kohteena.

Jaro teki tuplavaihdon 71. minuutilla. Kentälle tulivat Roni Björksog sekä Alex Ramsay. Kentän jättivät Benjamin Östman ja Jim Myrevik. Vaihdon myötä Jaro siirtyi kolmen topparin ryhmitykseen.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Sergei Eremenko menetti pallon vaarallisesti rangaistusalueen rajalla lähellä päätyrajaa ja Miika Kauppila pääsi keskittämään. Jaron onneksi Käldström sai sormiaan väliin ja Brunell hoiti irtopallon keskialueelle.

Jaro teki kolmannen vaihtonsa 84. minuutilla, kun Nicholas Hamiton korvasi Joni Remesahon.

Varsinaisen peliajan juuri täytyttyä Hamilton pelasi pallon keskelle Cartylle, joka laukoi 20 metristä tulisesti vasurilla mutta laukaus suuntautui sen verran keskelle, että Seppä pystyi torjumaan sen kulmaksi.

Toinen puoliaika oli molemmin puolin melko sekavaa peliä, eikä pallo pysynyt pitkään kummankaan joukkueen kontrollissa. KPV pyrki hakemaan tasoitusmaalia avauspuoliaikaa suoraviivaisemmin, mutta Jaro selvitti tilanteet. Etenkin Johan Brunell nousi toisella puoliajalla esiin ja kokenut toppari oli Jaron tukipilari.

Jaro pystyi pitämään KPV:n pois maalipaikoilta loppuun saakka ja näin punapaidat pääsivät juhlimaan 1296 katsojan edessä kauden ensimmäistä voittoaan.

1-0

21' Carty David Joseph 1-0

FF Jaro

5 Bjonbäck Aron 53'
6 Brunell Johan
10 Eremenko Sergei
15 Kronholm Markus
17 Östman Benjamin 57'
72' Björkskog Roni
21 Myrevik Jim
72' Ramsay Alex
24 Remesaho Joni
85' Hamilton Nicholas
27 Carty David Joseph 48'
29 Wargh Marcel
70 Sillah Samba
77 Käldström Hannes

Vaihtopelaajat
1 Snellman Joas
8 Ramsay Alex
9 Hamilton Nicholas
18 Sandstedt Axel
19 Hotta Antonio
22 Björkskog Roni
23 Sotelo Guillermo

KPV

1 Seppä Ville
3 Sipola Sami
5 Mahlamäki Camacho Samuel
6 Kujasalo Niilo
59' Byskata Patrick
8 Mannström Sebastian
11 Paananen Joonas
59' Ylimäki Oskar
12 Curinga Kyle
14 Kauppila Miika
15 Mäkinen Santeri
21 Chantzopoulos Charalampos
32 Ahokangas Aku
59' Venancio Gomes Vitor

Vaihtopelaajat
2 Ihalainen Jusa
4 Uusitalo Samuel
17 Venancio Gomes Vitor
20 Ylimäki Oskar
29 Wegye Wegye
33 Lazarev Sergey
90 Byskata Patrick