FF Jaro jyräsi PK-35:n jälleen kerran

FF Jaro voitti vierasottelun PK-35:ttä vastaan lukemin 4–0 (3–0) vankan pelisuorituksen jälkeen

Valmentaja Jimmy Wargh oli tehnyt muutoksia Ekenäs IF:ää pelatun ottelun jälkeen. Adam Widjeskog ja Markus Kronholm puuttuivat keskikentältä, joten tällä kertaa panostettiin kolmen pelaajan puolustuslinjaan: Okoye, Brunell ja Ramsay sekä Sotelo ja Jim Myrevik laidalla. Marcel Wargh pelasi keskikentällä yhdessä Antonio Hotan ja Jacob Bushuen kanssa, hyökkäyspelin hoitivat Severi Kähkönen ja Joni Remesaho. Joukkue vaihtoi myös maalivahtia peliin ja viimeiset kolme ottelua pelanneen Hannes Käldströmin tilalle tuli Mykyta Savchenko.

PK-35 aloitti ottelun pirteästi ja loi joitakin vaarallisia paikkoja kolmen ensimmäisen minuutin aikana. Mutta jo neljännellä peliminuutilla vierasjoukkue iski. FFJaro sai vapaapotkun aivan PK-35:n kenttäpuoliskon rajoilta ja Guillermo Sotelo asettui pallon taakse. Vapaapotku oli erinomainen ja Marcel Wargh eteni ja puski hienosti pallon sisään takatolpalta. FF Jaro nousi johtoon 0–1.

FF Jaro jatkoi ottelun hallitsemista ja loi useita vaarallisia paikkoja. Erityisesti Jim Myrevik eteni useamman kerran oikealla laidalla, mutta keskitykset eivät olleet riittävän hyviä. 19. peliminuutilla Frankline Okoye pelasi hienosti Jim Myrevikille, joka jatkoi pallon päällään Joni Remesaholle. Remesahon keskitys pysähtyi puolustajaan ja päätyi uudelleen Myrevikille. Tällä kertaa tämä karisti vartijansa ja eteni päätylinjalle. Keskitys Severi Kähköselle oli hieno ja tämä puski pallon maaliin – peli oli 0–2 FF Jarolle.

27. peliminuutilla FF Jaro sai uuden vapaapotkun lähes samasta paikasta kuin 0–1-maalin kohdalla. Myös tällä kertaa pallon takana oli Sotelo ja korkeimmalle ylsi Alex Ramsay, joka puski upeasti maaliin ja peli oli 0–3. Vierasjoukkue onnistui tekemään kolme puskumaalia 30 minuutissa. Heti tämän jälkeen Antonio Hotta eteni oikealta ja yritti saada pallon maaliin takatolpalta, mutta tällä kertaa maalivahti sai vedon kiinni ja puolustus putsasi vastapallon pois ennen kuin Jaron pelaaja ehti paikalle.

Vielä ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla FF Jarolla oli hieno paikka. Upean pelaamisen jälkeen Remesaho antoi keskityksen, joka päätyi Sotelolle. Sotelo laukoi suoraan pyörivästä pallosta ja osui rimaan.

Vierasjoukkue hallitsi täysin ensimmäistä puoliaikaa ja PK-35 joutui olemaan jatkuvasti puolustuskannalla. Jaron puolustus huolehti hyökkäävällä kenttäpuoliskolla siitä, ettei vastustaja saanut luotua kunnon paikkoja.

Joukkueet menivät tauolle FF Jaron johtaessa selvästi lukemin 0–3.

FF Jaro ei suorittanut tauolla vaihtoja ja jatkoi tiukkaa puolustamistaan toisella puoliajalla. Kun toista puoliaikaa oli pelattu noin 10 minuuttia, alkoi sataa kaatamalla, mikä häiritsi hieman peliä. FF Jaro suoritti ensimmäisen vaihtonsa 64. peliminuutilla, Jim Myrevikin tullessa kentältä ja hänen tilalleen tuli Aron Bjonbäck. Muutamaa minuuttia myöhemmin Severi Kähkönen tuli kentältä ulos, sisään tuli Emile Paul Tendeng.

Noin 10 minuuttia myöhemmin FF Jaro ratkaisi ottelun lopullisesti. Vaihdosta tullut Tendeng katkaisi hyökkäyksen ja antoi kauniin, pitkän syötön vapauttaen Joni Remesahon. Joni eteni kohti maalia, kahden pelaajan häiritessä häntä, mutta tykitti hienosti ja hallitusti pallon maaliin, 0–4.

Puhtaan hyökkäävän jalkapallon sijaan ottelun loppupuoli oli enemmänkin taistelua nollan säilyttämiseksi. Kun ottelua oli jäljellä 10 minuuttia, FF Jaron kapteeni Jacob Bushue sai keltaisen kortin, eli hän on pelikiellossa seuraavan ottelun.

84. peliminuutilla FF Jaro sai taas uuden vapaapotkun vasemmalla laidalla. Tällä kertaa Sotelo ampui heti ja pallo osui rimaan. 85. peliminuutilla valmentaja Jimmy Wargh suoritti kolme vaihtoa. Antonio Hotta, Joni Remesaho ja Alex Ramsay tulivat kentältä, heidän tilalleen tulivat Roni Björkskog, Benjamin Östman ja Axel Sandstedt. Sandstedt debytoi näin ollen edustusjoukkueessa ja Ykkösessä.

Tuomarin puhaltaessa pilliinsä ottelun lopuksi voitiin todeta, että FF Jaro jyräsi jälleen PK-35:n ja voitti toisella kertaa tällä kaudella helsinkiläisjoukkueen neljällä maalilla.

FF Jaro jatkaa sarjapelejään tulevalla viikolla Jaakon päivillä kahdella kotiottelulla. Keskiviikkona vastassa on SJK Akatemia ja lauantaina MP.