FF Jaro jatkoon Suomen Cupin viidennelle kierrokselle

FF Jarolla ei ollut suurempia vaikeuksia ottaa voitto RoPS:ista Suomen Cupin neljännellä kierroksella. Loppulukemat olivat 0–4 (0–1).

Valmentajakaksikko oli verrattuna perjantain voitokkaaseen PePo-peliin tehnyt muutamia muutoksia avauskokoonpanoon. Maalia vartioi Hannes Käldström ja puolustuksessa pelasi Adam Widjeskog, joka korvasi kotiin jääneen Johan Brunellin. Oikealla laidalla Aron Bjonbäck pelasi Widjeskogin paikalla. Myös Markus Kronholm jäi Pietarsaareen, hänen tilallaan oli Marcel Wargh. Joni Remesahon tilalla avauskokoonpanossa oli Albin Björkskog.

Albin Björkskog aloitti ottelun vakuuttavasti. Hän pääsi jo kolmannella minuutilla rangaistusalueen sisäpuolelle, mutta valitettavasti laukaus meni maalin ohi. 9. peliminuutilla Björkskog pelasi yhdessä Jacob Bushuen kanssa pallon Sotelolle, mutta argentiinalaisen laukaus meni kotijoukkueen maalin ohi. 18. minuutilla Björkskog katkaisee avauksen ja syöttää Tendengille, joka laittaa pallon takaisin Björkskogille. Tämän syöttö osuu kuitenkin puolustajaan ja menee kulmaksi. Kulman jälkeisessä tilanteessa Sotelo syöttää Myrevikille, joka ei aivan pääse puskupaikkaan ja pallo menee päädystä yli. FF Jaro hallitsi täysin ensimmäistä puoliaikaa ja joukkue sai myös tulosta tästä 37. peliminuutilla. Jälleen kerran Albin Björkskog vastaa maalitilanteen luomisesta. Hän etenee reunallaan ja antaa syötön, joka löytää täydellisessä paikassa olevan Myrevikin. Jim Myrevik puskee suoraan päin maalivahtia, mutta pusku on sen verran kova, ettei maalivahti pysty pitämään palloa. FF Jaro menee näin johtoon 0–1. Vielä 45. minuutilla FF Jaro luo hienon hyökkäyksen, mutta maalivahti onnistuu torjumaan tilanteen kulmaan, joka ei johda mihinkään.

Joukkueet menevät tauolle FF Jaron johtaessa 0–1.

Tiivis ottelutahti näkyy toisella puoliajalla ja FF Jaro teki useamman vaihdon säästääkseen pelaajien voimia ensi sunnuntain otteluun EIF:ää vastaan. Tauolla Frankline Okoye tulee kentältä ja hänen tilalleen tulee Antonio Hotta. Jacob Bushue siirtyy alemmaksi ja pelasi topparina Widjeskogin kanssa. Jos Jaro vei peliä ensimmäisellä puoliajalla, oli hallinta vieläkin suurempaa toisella. FF Jaro piti palloa joukkueen sisällä ja lähti nopeisiin hyökkäyksiin. 48. minuutilla Hotta syötti Albin Björkskogille rangaistusalueella, mutta epäonneksi Björkskogin laukaus meni yli maalin. 10 minuuttia myöhemmin FF Jaro lisäsi johtoaan Sotelon kulman jälkeen. Kulma aiheutti sekaannusta rangaistusalueella ja Adam Widjeskog laukoi ylärimaan ja Jim Myrevik ehti paluupalloon, puskien päivän toisen maalinsa. Heti tämän jälkeen Jaro teki uusia vaihtoja ja maalintekijä Myrevikin tilalle tuli Benjamin Östman, Emile Paul Tendengin antaessa paikkansa Alex Ramsaylle. Vaihto osoittautui onnistuneeksi. RoPS:n maalivahti epäonnistui avauksessaan ja Ramsay sai pallon suoraan jalkaansa. Ottelun ensimmäisellä kosketuksellaan hän sijoitti pallon helposti tolpan kautta maaliin 60. peliminuutilla. Tilanne oli 0–3. Kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia Ramsay ja Björkskog vastaavat upeasta hyökkäyksestä, Ramsayn löytäessä Björkskogin läpisyötöllä. Valitettavasti Björkskog ohjaa pallon aavistuksen verran maalivahdin oikean tolpan ulkopuolelta ohi.

RoPS:lla ei oikeastaan ollut varsinaisia maalipaikkoja ottelussa. Paras paikka oli ehkä 73. minuutilla, kun Hannes Käldström joutui torjumaan laukauksen ahtaasta paikasta kulmapotkuksi. 76. minuutilla Jaro teki viimeisen vaihtonsa: kentälle tuli Joni Remesaho, kentältä ulos Severi Kähkönen. Mutta FF Jaro ehti vielä tehdä yhden täysosuman. Se tuli 84. peliminuutilla, kun Marcel Wargh syötti hienosti rangaistusalueelle, jonne syöksyi Aron Bjonbäck, joka sai sijoitettua pallon ahtaasta paikasta etutolpan vierestä sisään. FF Jaro nousi johtoon lukemin 0–4. Ennen loppuvihellystä Jaro oli lähellä vastaavanlaista maalia, mutta tällä kertaa maalivahti torjui tilanteen kulmaksi.

Heti tämän jälkeen tuomari vihelsi pelin poikki ja FF Jaro matkustaa kotiin Pietarsaareen, tuomisinaan paikka Suomen Cupin viidennellä kierroksella.

Ruutu+:n ottelun jälkeen haastattelussa Alex Ramsaylta pyydettiin kommenttia maalista.

– Otin vain pallon ja tein maalin, hän totesi.

Viidennen kierroksen arvonta suoritetaan myöhemmin.