FF Jaro jatkaa voittokulkuaan – voitto JäPS:istä lukemin 1–3 (1–2)

FF Jaro otti viidennen peräkkäisen voittonsa ja huolehti siitä, että viimeisellä kierroksella on vielä merkitystä.

FF Jaro saapui Järvenpäähän kohtaamaan JäPS:n hienolla avauskokoonpanolla, mutta vaihtopenkillä oli puolikuntoisen Severi Kähkösen lisäksi vain kolme junioria. Valmentaja Jimmy Wargh oli päättänyt auttaa JBK:ta joukkueen viimeisessä, tärkeässä ottelussa ja heidän riveissään pelasivat Matias Kivikko, Marcel Wargh, Aron Bjonbäck, Hannes Käldström ja Benjamin Östman. Sen vuoksi Järvenpäähän matkaava joukkue ei ollut aivan täysimittainen.

Perjantaina pelatun TPS-KPV -ottelun jälkeen osoittautui, että FF Jarolla on vielä mahdollisuus ohittaa TPS ja ottaa toinen sija sarjassa, mikä tietenkin teki JäPS:iä vastaan pelatusta ottelusta vieläkin tärkeämmän.

Johan Brunellin poissa ollessa Jacob Bushue pelasi keskipuolustuslinjassa yhdessä Frankline Okoyen ja Alex Ramsayn kanssa, Jami Kyöstilän ja Jim Myrevikin pelatessa hyökkäävinä laitapakkeina. Keskikentän muodostivat Marcus Kronholm, Antonio Hotta ja Emile Paul Tendeng, hyökkäyspäässä kaksikko Alhaji Gero ja Joni Remesaho. Maalia vartio tavalliseen tapaan Mykyta Savchenko.

Ottelu pelattiin kauniissa syyssäässä Järvenpäässä, yleisössä oli runsaat 400 katsojaa ja kotijoukkue aloitti pirteimmin. JäPS:illä olisi mahdollisen voiton myötä vielä mahdollisuus saavuttaa haluttu neljäs sija ja se näkyi ainakin alussa. Jo toisella peliminuutilla kotijoukkue vaati rangaistuspotkua, kun JäPS-pelaaja kaatui rangaistusalueen sisällä, mutta tuomari ei ollut asiasta samaa mieltä.

Vähitellen FF Jaro pääsi paremmin kiinni otteluun ja 10. peliminuutilla Tendeng eteni ja pelasi oikealle Remesaholle. Keskitys löysi eteen ryntäävän Tendengin rangaistusalueella, mutta hänen suora jatkopallonsa meni hieman yli maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Markus Kronholm yritti tavoittaa hienolla keskityksellään eteen ryntäävän Jim Myrevikin, mutta pallo meni päätylinjasta yli aivan Myrevikin jalkojen edestä.

JäPS antoi FF Jaron rakennella keskikentän peliään rauhassa, jolloin FF Jaron taitavat keskikenttäpelaajat saivat pallon useamman kerran puolustuslinjan taakse. 29. peliminuutilla tapahtui juuri tällainen tilanne, kun Remesaho ja Myrevik pelasivat hienoa yhteispeliä oikealla laidalla. Myrevik pääsi vapaasti JäPS-maalin eteen, mutta hänen vasemman jalan vetonsa meni juuri Alhaji Geron ja taaemman tolpan ohi. 28. peliminuutilla Alex Ramsay pelasi pallon JäPS:n koko keskikentän ohitse Tendengille, joka pelasi seinäpallon Remesaholle, joka vuorostaan syötti taaksepäin Hotalle. Hotan veto noin 20 metristä epäonnistui kuitenkin ja meni ulos. Minuuttia myöhemmin Remesaho teki upean soolosuorituksen vasemmalla laidalla ja pääsi rangaistusalueen sisään. Hän ohitti kaksi puolustajaa ja eteni aina etutolpalle saakka, muttei onnistunut saamaan palloa JäPS:n maalivahdin taakse.

Jaron pelaaminen tuotti tulosta 31. peliminuutilla.  Antonio Hotta löysi Markus Kronholmin hienolla syötöllä keskipuolustajien välistä boksin sisällä eikä Kronholm epäonnistunut, vaan laukoi pallon taaemman tolpan vierestä sisään. Vierasjoukkue johti ottelua 0–1.

38. peliminuutilla tapahtui jälleen. Remesaho katkaisi hyökkäyksen vasemmalla laidalla ja pelasi pallon Tendengille. Tendeng löysi vapaan Alhaji Geron muutamaa metriä rangaistusalueen ulkopuolella. Gero harhautti puolustajan ja tykitti upeasti pallon maalivahdin vasemman tolpan vierestä – ottelun lukemat olivat 0–2.

Toisen maalin jälkeen FF Jaro rentoutui hieman ja JäPS pystyi luomaan muutamia vaarallisia paikkoja Mykyta Savchenkon eteen toisen puoliajan lopulla. Prässääminen kannatti ja 42. peliminuutilla JäPS sai rangaistuspotkun, kun pallo osui epäonnisesti Jaropelaajan käteen boksin sisällä. Aleksi Ristola laukoi pallon rauhallisesti Savchenkon vasemman tolpan vierestä sisään, kaventaen vierasjoukkueelle lukemiksi 1–2.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla kotijoukkue sai vapaapotkun vasemmalla rangaistusalueen rajoilla. Vapaapotku oli vaarallinen, mutta Savchenko onnistui kuitenkin nyrkkeilemään pallon ulos ja joukkueet siirtyivät tauolle FF Jaron johtaessa 1–2.

JäPS sai 50. peliminuutilla todella hienon paikan, kun Reza Heidari laittoi crosspallon puolesta kentästä ja löysi eteenpäin ryntäävän Antti Ulmasen. Ulmasen suora veto meni kuitenkin sekä yli että ohi. Vain minuutteja myöhemmin JäPS sai ehdottomasti parhaan paikkansa toisella puoliajalla, kun joukkue eteni vasemmalla laidalla. Keskitys oli hyvä, mutta maalin edessä ei ollut omia pelaajia ja pallo meni kaikkien ohi Ulmaselle, joka oli takatolpalla. Ulmanen ei saanut askeliaan sopimaan, vaan sohi pallon avoimesta maalista ohi.

60. peliminuutilla Kronholm laittoi kulman oikealta, vapaana ollut Alex Ramsay puski kuitenkin yli maalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ramsay sai uuden paikan, tällä kertaa Kronholmin laittamasta vapaapotkusta. Ramsay sai jalkansa palloon, mutta ohjasi sen yli viidestä metristä.

67. peliminuutilla Jami Kyöstilä joutui vaihtoon reväytettyään reisilihaksensa ja kentälle tuli Severi Kähkönen.

FF Jaro ratkaisi pelin lopulta 75. peliminuutilla. Markus Kronholm eteni oikealla laidalla, harhautti puolustajan ja nosti pallon kohti takatolppaa. Paikalla olivat sekä Jim Myrevik että Joni Remesaho. Puolustaja onnistui kuitenkin ohjaamaan keskityksen rimaan, ja Remesaho sijoitti vastapallon maalivahdin ohi. Vierasjoukkue johti peliä lukemin 1–3.

FF Jarolla ei ollut tämän jälkeen vaikeuksia pitää pallo pois omasta päädystään. Sen sijaan Gero oli lähellä tehdä toisen maalin, puskettuaan Markus Kronholmin vapaapotkun. Pusku oli hieno, mutta yhtä hieno oli maalivahdin torjuntakin.

Kun ottelua oli jäljellä viisi minuuttia, FF Jaro suoritti vielä kaksi vaihtoa. Sebastian Huldén teki tämän vuoden debyyttinsä Ykkösessä, tultuaan Remesahon tilalle 86. peliminuutilla. Adrian Nyfelt debytoi tullessaan 91. peliminuutilla kentälle Tendengin tilalle. Huldén sai myös paikan vapaapotkun laittamiseen, kun hän 90. peliminuutilla laittoi kierteisen vedon noin 25 metristä, joka kuitenkin meni hieman yli maalin.

Neljän lisäminuutin jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja FF Jaro sai viedä kolme pistettä mukanaan Pietarsaareen voitettuaan pelin 1–3.

Voiton myötä joukkue on ennen viimeistä kierrosta nyt vain kaksi pistettä kakkosena olevan TPS:n perässä. TPS kohtaa viimeisellä kierroksella kotikentällään voittamattoman KTP:n Kotkassa, FF Jaron kohdatessa jo neljännen paikkansa vahvistaneen Ekenäs IF:n Pietarsaaren Keskuskentällä. Ottelu pelataan lauantaina 8.10. klo 16.00.